Niko u Novom Sadu ne želi da izda stan reprezentativcu u kolicima.!!!!

Ремонтер

Iskusan
Banovan
Poruka
6.710
мало ми је ово шушмасто..не могу поверујем ..може бити да им станови нису адаптирни за потребе инвилида али да не желе издати стан јер је инвалид то не верујем

kako je isao od stana do stana da se raspita.Sigurno mu je neko pomogao.Mozda neko od porodice,a mozda neko iz sportskog saveza.Mozda je vecina stanodavaca mislila,sta ako mu se nesto desi sta raditi.Verujem da bi neko bio uz njega da mu pomaze sta treba.Nisu trebali da ga odbiju.Sve moze da se resi kad se hoce.

Do mog stana na primer ima najmanje 30 stepenika.
Takođe vrata i hodnici su preuski za invalidska kolica.
Da izdajem stan ne bih mogao da ga izdam osobi u kolicima, jer jednostavno nije prilagođen. U pitanju je objektivna okolnost, nema veze sa mojim željama.

Takva je većina zgrada i ovo je ujedno apel i alarmiranje malo javnosti. građevinarima, da vode računa i o osobama sa invalitidetom.....

Kod mene bi imao prilaz zgradi, ulazu, ali ne bi mogao dalje strmim stepenicama do lifta... takođe je pitanje da li bi mogao da stane sa kolicima u lift koji je minijaturn..za tri osobe...recimo krupne, da uvuku stomke....

Овом човеку ДРЖАВА БИ МОРАЛА ДА ОБЕЗБЕДИ СТАН...........

Нема. Није више титоизам, нек ради па да заради као сав нормалан свет. И ако неће нико да му изда стан, шта се икога тиче зашто? То је приватно власништво. Немо да вас чују иначе ћете сву у Хаг...

Do mog stana na primer ima najmanje 30 stepenika.
Takođe vrata i hodnici su preuski za invalidska kolica.
Da izdajem stan ne bih mogao da ga izdam osobi u kolicima, jer jednostavno nije prilagođen. U pitanju je objektivna okolnost, nema veze sa mojim željama.

Sigurno je bar jedan odgovarao,da je imao lift i siroka spoljna vrata.Kod tebe je opravdano ne moze pa sta ces,ali ne verujem da je tako bilo bas svuda.Taj covek se i pored hendikepa bori da prikaze sebe i Srbiju u sto boljem sjaju,donoseci razne medalje,a da mu se tako izadje u susret.Bezobrazluk.Doduse razmisljao sam,pa sto mu iz saveza nisu nasli stan,nego je on morao to sam da cini.I to je cist bezobrazluk.

Sigurno je bar jedan odgovarao,da je imao lift i siroka spoljna vrata.Kod tebe je opravdano ne moze pa sta ces,ali ne verujem da je tako bilo bas svuda.Taj covek se i pored hendikepa bori da prikaze sebe i Srbiju u sto boljem sjaju,donoseci razne medalje,a da mu se tako izadje u susret.Bezobrazluk.Doduse razmisljao sam,pa sto mu iz saveza nisu nasli stan,nego je on morao to sam da cini.I to je cist bezobrazluk.

Nažalost, i dalje se kod nas gradi, a da se ne uzima u obzir da bi neko od stanara mogao biti u kolicima. Takođe i parking (ili garaža) nisu obavezni. Onda se investitorima isplati što veći broj naplativih kvadrata i briga ih za nečije potrebe (od prilaza, širine ulaza i hodnika, širine vrata po stanovima, kupatilima).
Inače, ne znam kako je sada, ali se pre par godina ni u APR na Zelenom vencu nije moglo ući u invalidskim kolicima, a čak i udruženje osoba sa invaliditetom se mora registrovati u APR?!
I slažem se da je sportski savez mogao malo da se potrudi i poštedi njega traženja.
Mada, malo mi ide na živce i patetika koju prosipa ova njegova prijateljica, koja je još i agent za nekretnine. Ako je već agent, ima uvid u pristupačnost stanova. Ako zna da je bio neki stan koji ispunjava potrebe, a vlasnik nije hteo da ga izda invalidu, onda to tako treba i da kaže. Ovako na gomilu "niko neće", verovatno ima nekog ko neće da izda jer stan ne ispunjava potrebe osobe sa invaliditetom i nije mi baš u redu prozivati i te ljude.

Back