NATASA_7
Zainteresovan član
- Poruka
- 369
Tuzni_patak:Savremena obuka....Ne bori se protiv jačeg od sebe i nauči da čistiš ...ko da su je žene pisale.....pa se tako žene i prave/#jesu muškarci po izgledu , ali psihologija im je znatno bliža ženskoj, što je pozitivno i prilagodjeno današnjem trenutku....i uspehu....
To što se posle žene ljute što nema "zamišljenog idealnog muškarca" je još jedna u nizu "jedno hoću, drugo mislim, treće kažem, četvrto mi treba,peto radim"
Patak,nisam sigurna da li si pročitao moj post pre ovog citiranog.Ovaj što si ti citirao je odgovor na nečiji komentar o mom neslaganju sa najnovijom politikom služenja vojske(ili bolje rečeno NEsluženja) Nisam najbolje razumela tvoju rečenicu"što je pozitivno i prilagodjeno današnjem trenutku....i uspehu...." OK. slažem se ja da se ne možemo boriti sa jačima od sebe i da je to,uglavnom utopija misliti da ćemo svojom hrabrošću i istrajnošću moći da se izborimo sa jačima.Ali,mislim da ne treba ići ni u tu krajnost da se vojska služi tako što se čiste autobuske stanice i slično.Normalno,za one kojima vera ili nešto slično zabranjuje nošenje oružja ok.,ali danas je ovakvo služenje vojske uzelo toliko maha da se zdravi i snažni mladići odlučuju pre za čišćenje i slične gluposti,nego za normalno služenje vojske.Ne znam,meni je to nebulozno.Meni je nezamislivo da jedan muškarac ne zna da upotrebi pištolj u slučaju nužde.Ja kao žensko sam insistirala na tome da naučim da koristim pištolj.Čak sam naučila i puškom da rukujem.Zato ne mogu da shvatim muškarca koji misli da to nije nužno da zna.
A,što se tiče ženske ljutnje što ne mogu da nađu "zamišljenog idealnog muškarca" mislim da je to više neka druga tema.Recimo,ja bih to pre pripisala nezrelosti i nesposobnosti da se siđe sa oblaka i shvati da takvo savršenstvo kod ljudi ne može nikad ni postojati.I to važi za oba pola,jer je to traženje savršenstva zastupljeno kod oba pola.Što pre čovek shvati da "savršenstvo"ne postojii,pre će početi da živi jedan normalniji i ispunjeniji život.
I normalno,slažem se da u vojsci ima nekih grdnih nebuloza koje iritiraju i ponekad vređaju ličnost,ali opet,i to potiče od nekih nekompletnih ličnosti koje tamo rade i na taj način leče svoje komplekse.Ali mislim da ipak ima više vrednijih stvari koje se tamo nauče i da to ipak nije baš kompletno izgubljeno vreme.
I zar to nije slučaj i sa svakodnevnim životom i da se sa takvim stvarima stalno svi susrećemo,na ulici,u prodavnici,na poslu..Ali treba naučiti da takva iskustva upotrebimo u svoju korist i da se što više uzdignemo kao ličnosti u pozitivnom smislu.
I ženska ravnopravnost mora imati i svoje negativne posledice,samo treba naći načina da se ona sprovede na pravi način da bi se te posledice bar umanjile..A to je vrlo spor i težak proces.Mnogo je vremena bilo"onako" da bi sad preko noći postalo"ovako"
Ništa u životu,nažalost,nije crno-belo.Sve ima i svoje lice i naličje..I svaka akcija ima reakciju...
Duboko verujem u "Butterfly effect".