Nikako ravnopravnost

Tuzni_patak:
Savremena obuka....Ne bori se protiv jačeg od sebe i nauči da čistiš ...ko da su je žene pisale.....pa se tako žene i prave/#jesu muškarci po izgledu , ali psihologija im je znatno bliža ženskoj, što je pozitivno i prilagodjeno današnjem trenutku....i uspehu....

To što se posle žene ljute što nema "zamišljenog idealnog muškarca" je još jedna u nizu "jedno hoću, drugo mislim, treće kažem, četvrto mi treba,peto radim"

Patak,nisam sigurna da li si pročitao moj post pre ovog citiranog.Ovaj što si ti citirao je odgovor na nečiji komentar o mom neslaganju sa najnovijom politikom služenja vojske(ili bolje rečeno NEsluženja) Nisam najbolje razumela tvoju rečenicu"što je pozitivno i prilagodjeno današnjem trenutku....i uspehu...." OK. slažem se ja da se ne možemo boriti sa jačima od sebe i da je to,uglavnom utopija misliti da ćemo svojom hrabrošću i istrajnošću moći da se izborimo sa jačima.Ali,mislim da ne treba ići ni u tu krajnost da se vojska služi tako što se čiste autobuske stanice i slično.Normalno,za one kojima vera ili nešto slično zabranjuje nošenje oružja ok.,ali danas je ovakvo služenje vojske uzelo toliko maha da se zdravi i snažni mladići odlučuju pre za čišćenje i slične gluposti,nego za normalno služenje vojske.Ne znam,meni je to nebulozno.Meni je nezamislivo da jedan muškarac ne zna da upotrebi pištolj u slučaju nužde.Ja kao žensko sam insistirala na tome da naučim da koristim pištolj.Čak sam naučila i puškom da rukujem.Zato ne mogu da shvatim muškarca koji misli da to nije nužno da zna.
A,što se tiče ženske ljutnje što ne mogu da nađu "zamišljenog idealnog muškarca" mislim da je to više neka druga tema.Recimo,ja bih to pre pripisala nezrelosti i nesposobnosti da se siđe sa oblaka i shvati da takvo savršenstvo kod ljudi ne može nikad ni postojati.I to važi za oba pola,jer je to traženje savršenstva zastupljeno kod oba pola.Što pre čovek shvati da "savršenstvo"ne postojii,pre će početi da živi jedan normalniji i ispunjeniji život.
I normalno,slažem se da u vojsci ima nekih grdnih nebuloza koje iritiraju i ponekad vređaju ličnost,ali opet,i to potiče od nekih nekompletnih ličnosti koje tamo rade i na taj način leče svoje komplekse.Ali mislim da ipak ima više vrednijih stvari koje se tamo nauče i da to ipak nije baš kompletno izgubljeno vreme.
I zar to nije slučaj i sa svakodnevnim životom i da se sa takvim stvarima stalno svi susrećemo,na ulici,u prodavnici,na poslu..Ali treba naučiti da takva iskustva upotrebimo u svoju korist i da se što više uzdignemo kao ličnosti u pozitivnom smislu.
I ženska ravnopravnost mora imati i svoje negativne posledice,samo treba naći načina da se ona sprovede na pravi način da bi se te posledice bar umanjile..A to je vrlo spor i težak proces.Mnogo je vremena bilo"onako" da bi sad preko noći postalo"ovako"
Ništa u životu,nažalost,nije crno-belo.Sve ima i svoje lice i naličje..I svaka akcija ima reakciju...
Duboko verujem u "Butterfly effect".

NaraYan= Moracu da ponovim.
Nemam nishta protiv ravnopravnosti, to je najnormalnije, ali se to nece desiti, ne moze.
Razlika je ochigledna i ostaje samo jedna stvar, a to je poshtovanje.
Poshtovanje pre svega medju ljudima [koje chine muskarci i zene].

Slažem se potpuno!!
Opet je tu pitanje ličnosti čoveka, muškarca ili žene-svejedno.
Ja sam za nadogradnju ličnosti.Samim tim dolazi i sve drugo:i shvatanje i prihvatanje ravnopravnosti na pravi način i svi ostali aspekti koji čine jedan normalan život, i žene ili muškarca.

Tuzni_patak:
Hrvatski penzioni fond doneo odluku da se do 2012 kao krajnji rok uvede odlazak u penziju i za žene i za muškarce sa 65 godina....

Obrazloženje je da isto rade, isto plaćaju penziono, pa je logično da istog trenutka i idu u penziju....
Sve ostale razlike treba da ostvare na neki drugi način gde će se uvažiti razlike izmedju potreba žena i muškaraca....

Medjutim požar je zapaljen....

Odmah se krenulo sa razlikama u platama i kako žene kad krenu da osvajaju neku delatnost kao pretežno svoju (medicinske sestre , ali i doktori) odmah doprinose smanjenju plata u toj oblasti (neki kažu zbog težnje da se uvede standardizacija i minimalni kriterijumi, pa se smanji raspon izmedju ulazne plate i ekspertste plate, a drugi kažu da je to zavera muškaraca).
Krenulo se sa analizama da starije žene u preko 80% obavljaju i peglanje i ostale kućne poslove, dok muškarci ostaju na fizičkim i električnim poslovima....
Začudo, žene nisu pomenule radjanje kao razliku,ali su muškarci to pomenuli , kao stavljanje na stranu žene (arhitip zaštite mladunca verovatno)

Logika ravnopravnosti ili logika poštovanja razlika?
Šta ćemo ?

Qrve su hrvati... Neću ni da mislim o tome kako bi možda trebalo oni da nam budu uzor jer će se to i onako desiti kad tad... mi uvek pokupimo tuđa 'vna ko da manje smrde od naših...
S punih 5 godina staža i zakidanja od plate na socijalno i zdravstveno - kao trudnica imam pun **** računa iz doma zdravlja... Gomila analiza koja je trebala da bi se videlo da li je sa mnom ili s bebom sve ok ,,Nije uključena u zdravstveno osiguranje'' i ako imaš overenu knjižicu - mora da platiš, ukoliko naravno oni ,,imaju uslova da ih izvrše'' u suprotnom su tu privatnici kod kojih se cene razlikuju za celih 70 do 100 dinara..........
Do sad su mi uzeli oko 1500 evra - Tarife za porođaj u državnim bolnicama su 300 evra po osobi (babica, doktor i anesteziolog) koštaju toliko... hebem ti državu korumpiranu...

O penziji neću ni da razmišljam, kolko su u stanju da pomeraju granice, pitanje je da'l ću i da je doživim :lol:

Tako da mi je sve jedno da li će da nas izjednače il neće - nije zdravo misliti o tome :lol:

NaraYan:
Pa da.
Uvek sam se razocharavao u te devojke koje su samo htele da se voze mojim Lambordzinijem i da samnom idu na nastupe u Karnegi holu i da vole moju Armani kolekciju a ne mene...
Kako si znala?!

Lexa ima pravo kada kaze da je to ljudska osobina u sushtini, tu sam se zayebo, ali je to verovatno proisteklo iz toga shto nemam iskustva sa momcima. :-)

Moracu da ponovim.
Nemam nishta protiv ravnopravnosti, to je najnormalnije, ali se to nece desiti, ne moze.
Razlika je ochigledna i ostaje samo jedna stvar, a to je poshtovanje.
Poshtovanje pre svega medju ljudima [koje chine muskarci i zene].

Ma samo ti uveravaj sebe da je greska bila samo u tim ribama koje su te iskoriscavale... :roll:

Inace mislim da si totalno promasio o kojoj vrsti ravnopravnosti je ovde zaista rec. Radi se o tome da ako muskarac i zena obavljaju isti posao jednako dobro, moraju biti placeni isto. A to se ne desava. Zasto, ajde molim te, objasni?

Da se ja pitam - ljudi bi trebalo da primaju cele plate pa da sami biraju da li će da uplaćuju u neke fondove i štekaju keš za starost ili neće, da li će i koje će osiguranje da imaju i uplaćuju... i u ostalom da sami brate mili raspolažu sa svojim platama a ne da im se zakida na tome.
Znam da je ne moguće al u tom slučaju nikoga ne bi trebalo ni da zanima kada će ko da se peMzioniše

Ja apsolutno ne primecujem tu neravnopravnost medju polovima, osim ponekad superiornost zene nad muskarcem, ili obrnuto, u zavnisnosti od situacije i karaktera.. Ova prica je odavno izlilzana, naravno ,mi be vas ne mozemo, ali vi bez nas..nikako:) Btw, licno , cak i nisam za apsolutnu ravnopravnost, udobnije je dominirati sa maskom "kecelja, kutlaca,nemam pojma ni o chemu":)

Mackic:
Ma samo ti uveravaj sebe da je greska bila samo u tim ribama koje su te iskoriscavale... :roll:

Inace mislim da si totalno promasio o kojoj vrsti ravnopravnosti je ovde zaista rec. Radi se o tome da ako muskarac i zena obavljaju isti posao jednako dobro, moraju biti placeni isto. A to se ne desava. Zasto, ajde molim te, objasni?

Uopshte nije tachno da se ne deshava.
Stvarno to nisam primetio.

Ahahahah...jos jedna tema :-D
Nema nam je Ava da nam kaze,izvinte,ali mi je ona uvek asocijacija kad se pomene polna ravnopravnost...onda kad nas je capslokom pozivala na ustanak za ravnopravnost :-D
Asocijacija : polna ravnopravnost=polna bolest

Back