Nikada kriv

Zelena milja

Poznat
Poruka
7.283
Postoje ljudi koji nikada neće priznati krivicu. Možda, duboko u sebi osećaju da su pogrešili ali to maskiraju čuvenim rečima " svi su protiv mene, niko me ne razume ".
Uglavnom su skloni svađi i krupnim rečima, neretko samosažaljenju.
Za sve loše u životu krive druge.
Preuzimaju ulogu žrtve. Osetljivi su na tuđe postupke ali ne biraju sredstva da isteraju svoje.
I nikada, baš nikada nisu oni krivi...

Kako razumeti takve osobe?
Da li ste se susretali s njima?

( Autorska )

Ja zapravo ne znam ko nije takav!

U ovakvim i slicnim temama npr o narcisima itd mozes da nadjes slicnosti u svakoj drugoj osobi koju znas...

Svi imaju te neke linije pa verovatno i mi sami, itd ali pravo pitanje je ko ih ima bas ono na extremnom nivou.

Onda moze da se kaze da je to lose i neuobicajeno.

Djavo mi je kriv...

Poslednja izmena:
Postoje ljudi koji nikada neće priznati krivicu. Možda, duboko u sebi osećaju da su pogrešili ali to maskiraju čuvenim rečima " svi su protiv mene, niko me ne razume ".
Preuzimaju ulogu žrtve. Osetljivi su na tuđe postupke ali ne biraju sredstva da isteraju svoje.

( Autorska )
Najgori su oni koji za svaku sitnicu traze krivca i na sve nacine pokusavaju da izbegnu krivicu.To su ti koji postavljaju ovakva pitanja

( Autorska )
ima ih pun forum ovde.

Priznavanje sopstvene krivice nije bas laka stvar, i tu smo svi ponekad krivi, kao i kod drugih stvari, postoji sirok spektar izbegavanja odgovornosti ili priznavanja gresaka- no posto ovde govorimo o ekstremnim slucajevima i ljudima koji nikad nisu krivi- tu nema dileme- koliko god je dobro pomoci drugim ljudima, ljudi koji nikad nisu krivi spadaju u kategoriju ljudi kojima se ne moze pomoci i koje treba izbegavati jer ce iz vas uzeti i poslednji eon snage i poslednju mrvicu duha.

Politicari imaju gore navedeno ponasanje, specijalno kada bezocno lazu....:)
I obicni ljudi koji slede odredjenu politicku agendu su takvi. Nece nikad priznati da je pogresna.

Vec sam navodio analogiju izmedju penzionera koji 2000. nisu mogli da prihvate pad socijalizma i elitistickog dela ove generacije koji sada ne moze da prihvati da ih radikali vode u prosperitet.

Poznavala sam osobe koje nikada nisu bili krivi i koji su voleli da se svađaju.. To su loše osobe. Imaju kompleks više vrednosti.

Izbegavala sam svaki kontakt sa njima.

Sada je moje okruženje potpuno drugačije. Nema svađalica i ljudi sa kompleksom više vrednosti.

( Autorska )
Da, znam ih. Ne mogu bas tako da ih gledam osudjivački. Bliski su mi bas.

Poznavala sam osobe koje nikada nisu bili krivi i koji su voleli da se svađaju.. To su loše osobe. Imaju kompleks više vrednosti.
Tokom ranog odrastanja postoji stadijum gde deca pocinju da uce da prihvataju greske i sopstvenu odgovornosti, u odrasloj dobi vecina ljudi su u velikoj meri prevazisli ovo,
postoje 3 kategorije ljudi koji retko prihvataju krivicu i u vecini slucajeva je ni ne vide tj u njihovom umu oni nikad zaista nisu krivi:
- Psihopate
-Sociopati
- Narcisisticki poremecaj licnosti

S ovim ljudima je tesko izaci na kraj, brakovi s njima su jako teski za “normalne” osobe i poprilicno stetni, tako da ljude koji nikad nisu krivi zaista treba u potpunosti izbegavati.

( Autorska )
Radim sa takvima ceo zivot.
Izuzetna vestinu traze za saradnju
a ponekad je nemogucce iskreno.
Uglavnom gledam svoja posla i cutim.
Sa takvima rasprave nema.

Back