Quantcast

NIJEDAN SRBIN NIJE POGINUO ZA CRNU GORU

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

tacy

Aktivan član
Poruka
1.132
ma jok covek je bistar i hebe vas u mozak... zna da cemo opet biti braca. evo smenise onog eu komandanta velike dukljanske armije i postavishe rusa.... mlohavi laganica pravi balkansku uniju.... ne znam samo di ce hrvati :shock:
Eto, a kad sam ja postavila temu ,,Balkanska unija, stvarnost ili fantazija,, vi ste se smejali. BU, fol, zvuči zastrašujuće...
Kad svi shvate da od samostalnosti nema ništa i da je to čista fikcija, šta ćemo onda, braćo bivša i buduća?:lol:
 
Poruka
877
Kaži mi da nisam u pravu. Srpski vojnici su masovno izginuli za oslobođenje Makedonije od Turaka, a niko se nije bunio zbog makedonske nezavisnosti. A Crnu Goru oslobodila je crnogorska vojska, a zbog crnogorske nezavisnosti po Srbiji žalopojke traju i danas.
Можда ниједан Србин није погинуо за Црну Гору, и не треба, гините сами. Воздра.
 
Poruka
138
Za to da se Crna Gora oslobodi od Turaka ginuli su crnogorski vojnici. Ali su se zato milioni Srba bunili kada su Crnogorci na referendumu poklonili državu Srbiji. Oko 100.000 Srba poginulo je 1912. za oslobođenje Makedonije od Turaka. Ali nijedan Srbin nije rekao ni A kada su se Makedonci odlučili za samostalnost. I danas Srbi ne vrijeđaju i ne napadaju nikoga do Crnogorce; valjda im nedostaje naše more. Mi smo imali državu i 1660. godine. Evo vam dokaza:

http://www.tacitus.nu

Ja ovdje na Balkanu pored Turske vidim samo Crnu Goru i Dubrovnik.
Gdje vam je tada bila Srbija, Hrvatska, Bosna, Makedonija, Albanija, Bugarska, Grčka…
Idu neke priče da će Albanija tražiti Ulcinj, a Hrvatska Kotor itd. Hrvatska ne traži ništa ni od koga, a Šiptari traže jedino Kosovo. Koliko mi je poznato, pregovori se ne vode oko jednog gradića, no oko jedne teritorije koju Šiptari zovu Dardania i čiji je glavni grad Prishtine.

Mi volimo ova brda
I njihove oštre klance
koji nikad ne poznaše
Sramotnoga ropstva lance.

Crnogorci ne ljube lance! Viva vero Montenegro!
Kaži mi da nisam u pravu. Srpski vojnici su masovno izginuli za oslobođenje Makedonije od Turaka, a niko se nije bunio zbog makedonske nezavisnosti. A Crnu Goru oslobodila je crnogorska vojska, a zbog crnogorske nezavisnosti po Srbiji žalopojke traju i danas.
Neka mi neko kaže da grešim i da je srpska vojska oslobodila i jedan crnogorski grad 1912 ili bilo kad. Ne može niko.
Moderna Srbija postoji od 1804. a mi smo imali državu i 1660.

http://www.tacitus.nu

Onda nam je pomagala jedino Rusija, a u Balkanskim ratovima niko, pa ni Srbija.
Ne ja časti mi, no Zećanin, ali od 1991. živim u Srbiji i govorim ekavicu.
Obraz ćemo uskoro u zatvor.
Ja nijesam Šiptar no Crnogorac. Ne možeš se ti nacionalno izjašnjavati u moje ime. Nemate više Jugoslaviju, nemojte nikoga da silujete.
Živjela samostalna Crna Gora. Živela samostalna Srbija. Dole Jugoslavija.
Гинули су црногорски војници који су се национално изјашњавали као Срби. Ко је то МИ ко је имао државу 1690., којим се језиком говорило у тој држави ? Причај ти неког другом да си Зећко, али ако лаже коза, не лаже рог. Види само како си написао име српске Приштине, Шипац. И шта велиш :Црногорци не љубе ланце. Црногорци твог типа љубе једино дебело месо ЕУ газда. А ово послије тога је сигурно на "црногорском" што вам га саставља онај кретен Чиргић. Црну Гору је КАД И ОД КОГА ослободила црногорска војска ? Буди одређен, иначе лагиш. Чињенице на сунце, провокатору. Зашто би србијанска војска "ослобађала" било који црногорски град, кад су они били већ слободни у српској краљевини Црног Гори. Иначе, у оба балканска рата је био братски договор владајућих династија око подјеле древне српске земље Космета. Да си и 1% Зећко, размишљао би другачије, а не би се хвалио својом глупошћу и бруком. Причаш српском екавицом, живиш у Србији, и још покушаваш Србе из Србије убиједити да Црногорци нијесу Срби, што у ту причу укључује тебе. Земљо, отвори се и прими дукљанске кретене и изроде у себе, ако будеш могла да издржиш такво смеће. Кад ти толико одговара независна Црна Гора, а ти се врати у твоју Зету, па дај мало моралног и материјалног труда за обнову ђедовине, а не ту да мудросеришеш са србијанског сервера. Ако је Југославија (као највећа српска заблуда) тебе и сличне теби силовала на начин на који је то радила, ти као "национални" Црногорац не би ни постојао. Да ли си схватио шта кажем ?
 
Poruka
2.308
Uvodni tekst ove teme, nema nikakvog smisla, i pokazuje samo koliko zaista ne poznajes svoje poreklo, a takodje govori o tome koliko imash tarabu na ochima. Pored takvih kao shto si ti nije ni chudo shto svaki treci gradjanin moze da ochekuje da mu neko zabode noz u ledja. Naucheni ste da mrzite, pritom jako malo znate, a dajete evidentno za pravo sebi jako mnogo. To nije nishta drugo nego sramota. Pa posle ovoga treba staviti prst na chelo i zamisliti se kako ova zemlja moze sa ovakvim stavovima njenih gradjana da se nada brzom progresu?

Evo ti malo istorije tvoje Crne Gore, pa onda malo da proshirish vidike sa poreklom Srba na Balkanskom ostrvu.

"Današnje tumačenje pojma crnogorske nacije je različito kod samih Crnogoraca. Deo Crnogoraca smatra da su pripadnici posebne nacije različite od Srba, a drugi deo smatra da je njihova nacija istovremeno i deo srpske nacije.

Ideja o Crnogorcima kao posebnoj naciji prvi put se javila u prvom svjetskom ratu, kao pokušaj da se dubljim – nacionalnim razlozima opravda održavanje dinastije Petrovića i posebne crnogorske države. Ponikla u kamarili, teza o Crnogorcima kao posebnoj naciji javlja se i jača kasnije, poslije ujedinjenja sa Srbijom 1918. godine kao izraz negodovanja narodnih, seljačkih masa s novim stanjem.
Prihvatili su je kasnije i komunisti, radi slabljenja hegemonije Beograda i vezivanja za tradiciju crnogorske državnosti.

Nakon završetka II svjetskog rata zvaničan stav skupštine Crne Gore glasi: crnogorska nacija je najčistija etnička grupa među Srbima[2]. Jugoslovenska država je Crnogorce priznala kao posebnu naciju, različitu od Srba i drugih Slovena, i dala im je sopstvenu statističku šifru prilikom popisa stanovništva iz 1948. godine, na kome se oko 90% stanovnika Crne Gore izjasnilo kao Crnogorci."


Pitanje za kviska.
Sta li su bili Crnogorci do I svetskog rata?


Onda josh malo istorije....:lol:


Srbi

Srbi su južnoslovenski narod koji pretežno živi na Balkanskom poluostrvu i Panonskoj niziji: u Srbiji, gde čini oko 66% stanovništva, Bosni i Hercegovini oko 35% i Crnoj Gori, gde ih ima oko 32%. Oko 200.000 Srba živi u Republici Hrvatskoj gde su do 1991. godine bili konstitutivni narod.

U Republici Srpskoj, jednom od dva entiteta Bosne i Hercegovine, Srbi su većinski narod (oko 90%). U Centralnoj Srbiji Srbi čine 90% stanovništva, u autonomnoj pokrajini Vojvodini 65%, a u autonomnoj pokrajini Kosovu i Metohiji 8-10%.

Srbi su većinom pravoslavne veroispovesti, a govore srpskim jezikom koji pripada slovenskim jezicima, konkretno južnoslovenskoj grupi.


ISTORIJA SRBA

"Srbi su se doselili na Balkan početkom VII veka (oko 626. godine), za vladavine cara Iraklija (610-641). Od tada se sa sigurnošću može govoriti o njihovoj istoriji.

Na Balkan su došli iz Bele Srbije tj. Bojke, za koju se smatra da se nalazila u Polablju (mada to nije sigurno jer u modernoj istorijskoj nauci ima dosta i onih koji je smeštaju na teritoriju današnje Ukrajine). U Polablju Srbe kao zasebnu zajednicu nalazimo od V veka, među zapadnim Slovenima. Smatra se da se Bela Srbija ili Bojka nalazila na području današnje Nemačke (Lužički Srbi i danas žive na delu ovog prostora koji je obuhvatala Bela Srbija).

Međutim, nemoguće je tačno reći kada su i odakle Srbi stigli na područje ove Bele Srbije, odnosno da li su došli kao deo Slovena ili kao deo nekih drugih neslovenskih naroda. I za same Slovene se ne može tačno reći kada su i odakle stigli na prostore koji se smatraju njihovom prapostojbinom. Činjenica da poreklo Srba nije tačno utvrđeno je otvorila prostor za pojavu različitih teorija o ovom pitanju u domaćoj istorijskoj nauci i paranauci (Vidi: Teorije o poreklu Srba).

Moderna srpska nacija spada u grupu južnoslovenskih naroda. Pojedini izvori tvrde je da su Srbi biološki više balkanski Romani, ili mešavina nekog drugog starobalkanskog naroda, nego Sloveni (Pavle Ivić – "Srpski narod i njegov jezik", Konstantin Jiriček – "Istorija Srba"). Generalno, određeni stepen asimilacije starih naroda nije karakterističan samo za Srbe već i za ostale narode u Evropi (starorimski filozof Seneka - "Teško da će se naći ijedna zemlja čiji su stanovnici autohtoni. Sve je to izmešano i jedno na drugo nakalemljeno. Jedni su odlazili, a drugi dolazili")." 

Planeta_

Zainteresovan član
Poruka
319
Ne možeš ti meni reći da sam Šipac, jer ja nisam Šiptar i ne govorim njihovim jezikom. Ne možeš se ti nacionalno izjašnjavati u moje ime. Nemate više Jugoslaviju - nemojte nikoga da silujete.
jesi Shipac si i tacka.
A sto se zalosti za Jugoslavijom tice i zaludjenosti za Titovom idejom, o tome govori nepobitna cinjenica da ste jedino vi u celoj SFRJ svom glavnom gradu dali ime Titograd.
zato olabavi malo.
 

mladjony

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
232
Za to da se Crna Gora oslobodi od Turaka ginuli su crnogorski vojnici. Ali su se zato milioni Srba bunili kada su Crnogorci na referendumu poklonili državu Srbiji. Oko 100.000 Srba poginulo je 1912. za oslobođenje Makedonije od Turaka. Ali nijedan Srbin nije rekao ni A kada su se Makedonci odlučili za samostalnost. I danas Srbi ne vrijeđaju i ne napadaju nikoga do Crnogorce; valjda im nedostaje naše more. Mi smo imali državu i 1660. godine. Evo vam dokaza:

http://www.tacitus.nu

Ja ovdje na Balkanu pored Turske vidim samo Crnu Goru i Dubrovnik.
Gdje vam je tada bila Srbija, Hrvatska, Bosna, Makedonija, Albanija, Bugarska, Grčka…
Idu neke priče da će Albanija tražiti Ulcinj, a Hrvatska Kotor itd. Hrvatska ne traži ništa ni od koga, a Šiptari traže jedino Kosovo. Koliko mi je poznato, pregovori se ne vode oko jednog gradića, no oko jedne teritorije koju Šiptari zovu Dardania i čiji je glavni grad Prishtine.

Mi volimo ova brda
I njihove oštre klance
koji nikad ne poznaše
Sramotnoga ropstva lance.

Crnogorci ne ljube lance! Viva vero Montenegro!
Crnogorci poklonili Srbiji drzavu?????????? Kad se to desilo? Koju drzavu? Jedina drzava koju su Crnogorci imali i imaju je Crna Gora i ni jedna vise!
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top