Пилипенда
Veoma poznat
- Poruka
- 12.927
Цјенкаш се ко Дел Бој, а?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Цјенкаш се ко Дел Бој, а?
mislim da nije, onda ne bi postojala tacka dodira.Zbir r1 i r2 je 8 cm. Evo postavila sam zadatak a vi sad rešite![]()
Ne znam o čemu pričašmislim da nije, onda ne bi postojala tacka dodira.
Кад већ играш ЛОТО, дај још 2 броја.treća sreća 13.11
zanimljivoček da vidim ovako...
Poluprečnik desnog je ravan prečniku levog. Ili, poluprečnik levog jednak polovini pluprečnika desnog
Pitagorina teorema trougla sa 8 cm stranom će da da koliki su poluprečnici...
Збир полупречника једнак је дистанци између центара кургова који се додирују. А ови се итекако додирују.mislim da nije, onda ne bi postojala tacka dodira.
Tačno nepotrebno, prepisivanje se uči u drugom osnovne... Tačno je, jer je prepisala pošto uopšte nije jednostavno naći prečnik kružnica, ako se ne setiš da sastaviš preseke kružnica...Tačno mi žao što sam se školovala 17 godinakad dane provodim čitajući o slinama, prdežima..
Бе на квадрат или бе пола на квадрат?(r1 + r2)na kvadrat =b na kvadrat + 8 na kvadrat
Ослично, то је четврто, још само једно и имаш свих 5.evo ovako
neka je b nepoznata stranica
r1 je b/2
r2 je b
(r1 + r2)na kvadrat =b na kvadrat + 8 na kvadrat
odatle b = 4/ (koren iz 5)
površina delova krugova je 3/8 puta b na kvadrat = 6/5
tražaena površina je 8 puta 4 / (koren iz 5) - 6/5 = 12.65
svaki pogrešan odgovor ocena manje....bolja mi je ova jedinica nego da opet nešto pogrešim u računu pa da ocena bude nulaОслично, то је четврто, још само једно и имаш свих 5.![]()
Тако је.Nepoznata stranica pravougaonika x se dobije iz pitagorine teoreme trougla sa katetom vrednosti 8, drugom sa vrednoscu x/2 i hipotenuzom koja je zbir poluprecnika delova dva kruga iz pravougaonika i iznosi (x/2+x)=3x/2=1.5x
Dobijete:
64+x2/4=9x2/4 ..... (gde x2 predstavlja x na kvadrat)
sledi da je x (ili druga stranica pravougaonika i poluprecnik veceg a precnik manjeg kruga)=kvadratni koren iz 32 ili 5,5658.
Опаска на мјесту.Napomena, ovo vredi ako se kruznice tangiraju (dodiruju u 1 tacki) - a tako izgleda na slici mada nije receno.
А?Samo da napomenem da resenje ima smisla za vrednosti stranice manje od 4,0879.
Да. Задатак заправо рјешава управо та колинеарност средишта оба круга и диралишта тј. два радијуса у диралишту.Mislim da je Kćerka je rešila tačno. Drugu stranicu pravougaonika označimo sa 2r. Tako je poluprečnik većeg kruga 2r a manjeg r. Ta dva kruga se dodiruju pa su centar manjeg, dodirna tačka krugova i centar dugog kruga kolinearni. Dakle u pitanju je pravougli trougao čija je hipotenuza 3r(r+2r) a katete r i 8. Iz Pitagorine teoreme odavde je 8r**2=64 tj r=koren(8)=2*koren(2). Znači stranice pravougaonika su 8 i 4*koren(2) a poluprečnici krugova 2*koren(2) i 4* koren(2). Mada to nam i nije potrebno jer je dovoljno znati da je r**2=8. Dalje bi trebalo da je lako izračunati. Dobio sam rezultat 32*koren(2)-12*PI. Valjda je ovako. Nisam se bavio geometrijom od studija. Nikada me nešto nije mnogo zanimala.
Mislim da je Kćerka je rešila tačno. Drugu stranicu pravougaonika označimo sa 2r. Tako je poluprečnik većeg kruga 2r a manjeg r. Ta dva kruga se dodiruju pa su centar manjeg, dodirna tačka krugova i centar dugog kruga kolinearni. Dakle u pitanju je pravougli trougao čija je hipotenuza 3r(r+2r) a katete r i 8. Iz Pitagorine teoreme odavde je 8r**2=64 tj r=koren(8)=2*koren(2). Znači stranice pravougaonika su 8 i 4*koren(2) a poluprečnici krugova 2*koren(2) i 4* koren(2). Mada to nam i nije potrebno jer je dovoljno znati da je r**2=8. Dalje bi trebalo da je lako izračunati. Dobio sam rezultat 32*koren(2)-12*PI. Valjda je ovako. Nisam se bavio geometrijom od studija. Nikada me nešto nije mnogo zanimala.
Slični mozgovi slično razmišljajuI ja sam.
Добро ти стоје цвике.
Што га чоек море сам себи увалит, то нико други не море!Slični mozgovi slično razmišljaju![]()