Nije sve tako crno u srpskim školama

Lagerta

Elita
Supermoderator
Poruka
16.988
Blic je odlučio da se malo popravi :D

Profesor Ljubiša došao da održi poslednji čas, a onda su leskovački maturanti zadali najlepšu lekciju svim đacima u Srbiji (FOTO, VIDEO)​

"Profesor je imao pravi autoritet... Ne onaj formalni koji se stiče kada dobiješ zvanje, nego onaj koji ili stekneš ili ne stekneš kada prvi put stupiš u učionicu pred đake" - kaže maturant Marko Perunović koji je zajedno sa svim maturantima Ekonomske škole "Đuka Dinić" organizovao nesvakidašnji ispraćaj u penziju za profesora matematike Ljubišu Lakićevića.



https://www.blic.rs/vesti/drustvo/n...uDNUCbaUDQKuv0ugGbdvkDTPVg1Suud-3KFf4M20PyjzU
 
Zato se i osetim povređeno kada kažu da su SVI prosvetni radnici nezainteresovani i loši.
generalizacija je zlo..nikada ni u jednoj profesiji ili poslu nisu svi loši..ima i loših ili nesnadjenih ili nedovoljno kvalifikovanih ili onih koji rade svoj posao a ne vole ga ali takvih je manje ..mnogo vise je onih dobrih i o njima uvek sve najbolje
 
Mi smo imali mnogo profesora u srednjoj koji su zasluzili sve najbolje od nas.
Biologija, Matematika, Hemija, Fizicko, Istorija, Latinski....prosto ne znam ko je bolji bio od koga.
Profesor fizickog nam je bio svima kao neki stric kojeg mozes da pitas nesto sto ti glupo da pitas roditelje :)

A u osnovnoj tek!
Pa pojedinim nastavnicima cu da budem zahvalan dok sam ziv!
Kakvu sam nastavnicu srpskog imao, pa biologije, pa matematike...neprocenjivo bogatstvo.

A da se vratim jos ranije: uciteljica je talentovanim djacima drzala dodatnu iz matematike, gde smo radili bas napredne stvari.

I onda, na regionalnom takmicenju u osmom razredu, zamalo me nisu izbacili jer sam poceo da se smejem i vičem "hahahaha, pa ova dva zadatka smo radili u četvrtom na dodatnoj" 😁

Kakva su to vremena bila....
 
generalizacija je zlo..nikada ni u jednoj profesiji ili poslu nisu svi loši..ima i loših ili nesnadjenih ili nedovoljno kvalifikovanih ili onih koji rade svoj posao a ne vole ga ali takvih je manje ..mnogo vise je onih dobrih i o njima uvek sve najbolje
Danas je to malo veci problem.Ako dvoje rade u prosveti,a imaju male plate,oni ramisljaju kako ce da odgaje svoju decu i da li ce moci da ih skoluju za ono sto deca hoce u buducnosti.Kako kazu ljudi "Dvisekli noz".Ne znaju sta ce sa svojom decom,a ni na poslu od tih silnih ramisljanj,ne mogu da se kobcentrisu ,a decu kojoj predaju.Mnogo je danas razloga sto nastvnici prolaze kroz turobno vreme,jer ne mogu da sastave kraj sa krajem.Na kraju sigurno ima i besnih na stanje kakvo je u drzavi,pa to istresaju nad decom.ne svi naravno,ali sigurno ima i takvih.Inace od uvek je bilo i nezainteredovanih.Sve to i deca nekako osete,ili zapostavljenim,ili osete gde mogu da prave probleme.
 
Jos jedan svetao primer iz našeg Obrazovanja

Profesor Filip Bihelović je najbolji mladi predavač studentima - na svetu
Doktor Bihelović je prvi naučnik u Srbiji koji je dobitnik ove prestižne akademske nagrade. Bihelović je profesor na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i odnedavno je nosilac priznanja za najboljeg svetskog mladog predavača studentima u svetu.

O dobijanju nagrade ga je lično obavestio čuveni nemački naučnik Bendžamin List, dobitnik Nobelove nagrade za hemiju za 2021. godinu.
Direktan povod za dobijanje priznanja je naučni rad doktora Bihelovića u svetski renomiranom časopisu Angevante hemi (Angewandte Chemie).
U radu se govori o sintezi jednog alkaloida kompleksne strukture, koja je tada bila prva takva sinteza urađena u svetu.
Priznanje koje je dr Bihelović dobio, dodeljuje se 25 godina.

Uprkos ponudama da sa istraživačkim radom nastavi u inostranstvu, među kojima su ponude iz SAD i Nemačke, on je odabrao da ostane u Srbiji.
link
 

Back
Top