jomini®
Elita
- Poruka
- 16.801
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/206780/Zakon-stiti-sitne-lopove
Ima još:
Inače, ako radnik primeti krađu, ne sme fizičkom silom da zadrži lopova jer je to onda valjda napad ili tako nekako... Jedino da zaključa vrata i da na taj način onemogući lopova da ode dok se ne pojavi policija.
Ovoga ima svuda, ali zašto da baš u ovakvim stvarima držimo korak sa svetom?
Ovakav zakon važi odvajkada, te me zanima zašto se to nije promenilo? Zar su ovakve stvari (samo uslovno rečno sitne) na poslednjoj listi prioriteta? Zar su bitniji Kosovo, bilateralne veze sa Poljskom i slično, zar je to toliko važnije od ovoga?
Naravno, na svu muku radnika staje i drugi brat Srbin, vlasnik benzinske pumpe, koji ukradeno naplati od radnika. Možda je ovaj jadnik trebao prvo da traži ključeve od auta i ne toči gorivo dok ovaj ne plati? Ili da naplati prvo, pa onda da toči? A možda i da legne pred auto kad shvati da brat neće da plati?Beograd – Mušterija je zaustavila „mercedes“ na benzinskoj pumpi i rekla mi da mu napunim rezervoar. Nije ni izlazio iz automobila. Kada se brojčanik zaustavio na 6.000 dinara, samo se osmehnuo i rekao: „Neću da platim. Ti upiši moj broj registracije, pa me tuži.“ Dao je gas i odvezao se – priča za „Blic“ Beograđanin Žika B., radnik pumpe u Zemunu.
Ima još:
– Imali smo prijavu da je čovek ušao u prodavnicu obuće, izuo stare patike, obuo nove i mirno izašao. U ovakvim slučajevima, nastaje problem kada radnicima objasnite Zakon, jer štetu gazdi najčešće nadoknađuju od svojih plata. Dve, tri takve krađe mesečno, i nekima ode i cela plata – kažu u policiji.
Inače, ako radnik primeti krađu, ne sme fizičkom silom da zadrži lopova jer je to onda valjda napad ili tako nekako... Jedino da zaključa vrata i da na taj način onemogući lopova da ode dok se ne pojavi policija.
Ovoga ima svuda, ali zašto da baš u ovakvim stvarima držimo korak sa svetom?
Ovakav zakon važi odvajkada, te me zanima zašto se to nije promenilo? Zar su ovakve stvari (samo uslovno rečno sitne) na poslednjoj listi prioriteta? Zar su bitniji Kosovo, bilateralne veze sa Poljskom i slično, zar je to toliko važnije od ovoga?