Nije policija, nije vojska, ko je ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
eee, upravo se vratih od drugara.. .
pričam mu da se ovde vodi rovovska borba da li je - ili nije - bio 'Sonic cannon'..
Bili smo prisutni,..
kaže mi: "Bio je, siguran sam, ali nisam siguran da je to SNS uradio" :prstic:
Ако нису они, зашто тако грчевито негирају да се то уопште догодило? Шта каже другар, ко су ти које штите?

Ако нису они, зашто тако грчевито негирају да се то уопште догодило? Шта каже другар, ко су ти које штите?
Pili smo vina i raspredali o biljkama,,.. bio još jedan agronom-rasadničar,.. pa je Top bio sekundarna tema..
A, veli da bi nas Evropa oštro kaznila - izgubio bi podršku,..
ipak na kandidate za Nobelovu nagradu za mir - topom , ničim izazvani,..

Pili smo vina i raspredali o biljkama,,.. bio još jedan agronom-rasadničar,.. pa je Top bio sekundarna tema..
A, veli da bi nas Evropa oštro kaznila - izgubio bi podršku,..
ipak na kandidate za Nobelovu nagradu za mir - topom , ničim izazvani,..
Чекај, сад нисам схватио, шта каже другар, јел био топ или није?
И још важније, каква вина се пију? ;)

Чекај, сад нисам схватио, шта каже другар, јел био топ или није?
И још важније, каква вина се пију? ;)
Burgundac , drugar ima svoje vino iz svog podruma (vinar-podrumar se to kaže ) .
Prvo smo njegov Burgundac, stari Lisac je ove godine baš zablistao :
A posle smo buteljku mog Kaberne Sovinjona (taj važi za kralja crvenih vina ali sam mu priznao da je njegov Burgundac lepši, . pitkiji i malko kiseliji,. ali boja razbija pa sam malko spamovao - sa slikom tog vina ).
Drugar je inače doktor - lekar i tvrdi da je to bio Zvučni top,
ali ne zna ko ga je upotrebio.. možda neko iz publike :think:..
(:mrgreen:)
Pa ništa, šta fali još jedna tema... a daa već ima - Ko je pucao iz zvučnog topa ... Ima...

Prilozi

• IMG_20250317_140518.jpg
    IMG_20250317_140518.jpg
    97,7 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Džejms Parker, vanredni profesor na Univerzitetu u Melburnu i direktor istraživačkog programa „Pravo, zvuk i međunarodno”, izjavio je da se zvučni topovi - "Long Range Acoustic Devices (LRAD)" ponekad nazivaju zvučnim oružjem zbog svog takozvanog alarmnog tona.

On, međutim, smatra da u ovom slučaju nije izgledalo kao da je ovo sredstvo bilo upotrebljeno na protestu u Beogradu.

Dr Parker je objasnio da ljudi u tipičnim video-snimcima gde se koristi LRAD obično pokrivaju uši i polako počinju da beže, jer, iako je zvuk bolan, prepoznaju ga kao sirenu.

- Ali to se ovde ne čini da se dešava. Mislim da snimak više liči na ljude koji panično reaguju i ne razumeju da li je u pitanju zvuk ili nešto što im se približava - rekao je Parker, prenosi ABC Australija.

Ko je u ovoj zemlji mogao da upotrebi ili naredi da se koristi zvucni top koji je zabranjen u mnogim zemljama ?
tuzilastvo na celu sa ovim stefanovicem je saucesnik, ako preti ostecenima, umesto da se hapse odgovorni; ocigledno je da i ovaj stefanovic mora da podnese ostavku, inace se necete maci od pocetka

Уместо да најпре саопште да утврђују о чему се ради и какав је звук довео до узнемирења грађана, тужилац Стефановић је наложио да се идентификују они који су, како тврди, ширили панику да је реч о звучном топу.

„Више тужилаштво покушава да ућутка људе да не пишу шта су доживели на протесту“

„Где Александар Вучић оком, ту Стефановић скоком. Председник Републике се недавно отворено, путем медија, мешао у рад правосуђа критикујући министарку правде Мају Поповић што не предузма ништа, што је Стефановић схватио и одмах реаговао. То је заправо покушај режима да заташка истину о ономе шта се догодило у суботу увече у Београду током одавања почасти

Ko je u ovoj zemlji mogao da upotrebi ili naredi da se koristi zvucni top koji je zabranjen u mnogim zemljama ?
Gde je javno tužilaštvo,istražni organi, pa i nenadležni, da utvrde sta se stvarno desilo i ko je to uradio ?
Mislim da ovaj narod treba da zna istinu ako ona uopšte postoji u zemlji Srbiji ili je istina po meri jednog čoveka
1742230048165.png

Levo je frekventna analiza zvuka Mercedesa 200D, snimljena profesionalnim uređajima. Desno je audio zapis pometnje koju je izazvao akustički talas nepoznatog porekla za vreme petnaestominutne tišine na protestu u subotu. I pored toga što mobilni telefoni imaju mikrofone gotovo neosetljive na niske frekvencije, vidi se na slici desno znatna akustička energija zvučnog talasa (crvena boja). Program u kom sam pravio analizu ima donji limit od 20Hz, ali slobodno mogu da pretpostavim da je talas koji je prošao ulicom bio i ispod te granice. Još da dodam da tako niske frekvencije ne mogu biti uzrokovane nikakvom gradskom bukom, zbog toga sam i dodao za poređenje zvuk dizel motora.
1742232798772.jpeg

Back