Nije laz ako se precuti

Ih,bre...sada si ti pogresno shvatio sve...:sad2:
Ne,ne moze biti takva situacija..Ti sada milsis da bih ja precutala pljacku,ubistvo ili nesto slicno,jer sam dobrica??:sad2:
Ma ne bre nego su jasni stavovi po tom pitanju da neko ima princip..i nije povodljiva osoba..ne moze se njom manipulisati i iskoriscavati u te svrhe..to je nezrelo ponasanje i nije nesto preko cega se olako prelazi kao aj slagacu ako ce tebi biti lakse..te osobe uopste ne umeju da lazu to je poenta..uvek ih provalis ako nije 1put

neke stvari treba da se precute.
ima razloga.
ti razlozi mogu da budu jer ti je nesto previse dragoceno, nesto samo tvoje i neki poseban tren koji treba da ostane samo tvoj i skriven i dobro cuvan upravo zbog te vrednosti.
ili razlog jer druga strana ne bi to razumela. prosto, obezvredila bi nesto tebi dragoceno.

Ako mene neko pita "cuj Vazdusasta jel znas nekoga ko zna dosta o sportu imam jedan posao" ja cu reci "znam Dzordzija, super je i bas se sjajno razume" pa sve i ako se ne razumes i nisi dobar, teska su vremena naucices, da sam kazala istinu ostao bi bez posla, ovako imas sansu makar...

...ako me pita drugarica da li mislim da je decko vara recicu da ne mislim...ne zelim da se petljam sve i da mislim...

...ako me neko pita da li mogu da kazem njegovom sefu da zavrsio posao iako nije, pokricu ga da jeste...

...ako me neko zamoli da njegovoj mami kazem kako je srecan sa devojkom na letovanju a on je sa drustvom na Exitu recicu da mi se javio i da se sjajno provodi...

..ako nisam ispit spremila dobro recicu da me boli stomak i zamolicu da mi ga odlozi za dva dana...

...da li je neprijatno, jeste ali to su sitne lazi koje mogu samo da koriste a pri tome nikome ne stete...kada sam ostavljala decka nisam mu kazala da mi je postao odbojan vec sam formulisala finije, da li je laz? Mozda jeste ali njemu i meni je bilo lakse...
Ok, drago mi je da ima jos nas lazova :lol: koji bi pomogli tako nekom ;)

neke stvari treba da se precute.
ima razloga.
ti razlozi mogu da budu jer ti je nesto previse dragoceno, nesto samo tvoje i neki poseban tren koji treba da ostane samo tvoj i skriven i dobro cuvan upravo zbog te vrednosti.
ili razlog jer druga strana ne bi to razumela. prosto, obezvredila bi nesto tebi dragoceno.
Ne znam meni to nije normalno i nije vredno pomena da se zahteva od partnera tako nesto..jer bukvalno treba praviti spisak sta se ne sme reci svaki put u novim situacijama i u raznim krugovima ljudi koji nesto ne bi trebali saznati..ne bih se osecao normalno u takvom drustvu da znam da se ne sme opusteno pricati na razne teme pogotovo sto su povrsne i drugim ljudima vec poznate koji ih lako bez naseg znanja mogu siriti dalje..znaci nije nista sto se nosi u grob vec nije otvorena osoba prema svima isto i zeli da ostavi drugaciji utisak na svakog..to mi dvolicno iako se predstavlja iskrenost do koske

Ne znam meni to nije normalno i nije vredno pomena da se zahteva od partnera tako nesto..jer bukvalno treba praviti spisak sta se ne sme reci svaki put u novim situacijama i u raznim krugovima ljudi koji nesto ne bi trebali saznati..ne bih se osecao normalno u takvom drustvu da znam da se ne sme opusteno pricati na razne teme pogotovo sto su povrsne i drugim ljudima vec poznate koji ih lako bez naseg znanja mogu siriti dalje..znaci nije nista sto se nosi u grob vec nije otvorena osoba prema svima isto i zeli da ostavi drugaciji utisak na svakog..to mi dvolicno iako se predstavlja iskrenost do koske

aaaa jaaoooo, nisam temu dobro shvatila.
znaci, da druga strana ne sme nesto da kaze pred drustvom, mi mu kao izricito naredimo..
ma to je bre tortura!!!
to je smesno.
mislim, ja racunam na to da vecina ima neki odmereni stav i neku meru sta prica pred drugima a vezano za intimnu vezu. ja pocrvenim nekad kad cujem sta zenske strane pricaju pred drustvom o svojim muskim stranama, takodje prisutnim. to je neosecaj za meru i na neki nacin prostota. znaci, do neke mere naravno da ce covek biti lezeran pred drugima, ali neke stvari se ne iznose.
a bas nikad nisam morala da kazem decku- e znas ono o onom, ne pominji, i te stvari.

aaaa jaaoooo, nisam temu dobro shvatila.
znaci, da druga strana ne sme nesto da kaze pred drustvom, mi mu kao izricito naredimo..
ma to je bre tortura!!!
to je smesno.
mislim, ja racunam na to da vecina ima neki odmereni stav i neku meru sta prica pred drugima a vezano za intimnu vezu. ja pocrvenim nekad kad cujem sta zenske strane pricaju pred drustvom o svojim muskim stranama, takodje prisutnim. to je neosecaj za meru i na neki nacin prostota. znaci, do neke mere naravno da ce covek biti lezeran pred drugima, ali neke stvari se ne iznose.
a bas nikad nisam morala da kazem decku- e znas ono o onom, ne pominji, i te stvari.
Paa too covece:lol:takve nebuloze kao nisi sigurna o svog decka dal ce nesto da se izlane posto je previse otvoren ili nesto krijes od prijatelja..pa kao to to i to ne pominji ni u ludilu..a vec neko treci zna ko bi to mogao reci dalje i onda ispadne da sve lazes oko sebe

ja sam stvarno lojalna i prema prijateljima i prema osobi sa kojom sam. i nikad ga ne bih javno osramotila ili uradila bilo sto za sta znam da bi ga dovelo u neprijatnu situaciju pred drustvom, ma koliko bi to slusaocima bilo zabavno do suza. isto ocekujem i od njega. ali da izlazimo sa listama stvari koje se ne pominju ni po cenu zivota je detinjasto. zreli ljudi i odmereni ljudi znaju sta je za javnost sta za 4 zida.

Ma ako je nesto krupno za dobrobit zajednice ok.:lol:.a ne neke nebitne stvari koje vec neko zna i koje se mogu saznati sa vise strana..to se potencira i ljuti ako se partner ne zali ponasati promenljivo i prilagodjavati raznim profilima ljudi koje srecemo..na to ne pristajem

...tebi se nikad nije desilo da nekom nesto ispricas i kazes mu da cuti a on te namerno ili nenamerno izblamira zato sto ne ume da drzi jezik za zubima...moja mama je sampion u tome, zato joj vise nista ne pricamo

...tebi se nikad nije desilo da nekom nesto ispricas i kazes mu da cuti a on te namerno ili nenamerno izblamira zato sto ne ume da drzi jezik za zubima...moja mama je sampion u tome, zato joj vise nista ne pricamo
U pravu si ima dosta takvih koji ne umeju drzati jezik za zubima..ali se njima ne treba ni poveravati i ne ocekivati da zadrze to za sebe..ne treba ni pokusavati da ih promenimo..al je ocigledno da neko sa stavom i da ima svoje ja..da se njim ne moze manipulisati ni na koji nacin..da je pouzdana osoba i da nece reci nesto sto ne treba..a opet iz svoje nesigurnosti imati bojazan i potrebu da se ponavlja prica koja se treba precutati od jedne do druge osobe kad se treba videti zajedno

Ako bi vas partner zamolio ili predocio da se trebate drugacije ponasati od vaseg licnog ubedjenja pred prijateljima ili porodicom..i da ne trebate pominjati neke sto bitne sto povrsne detalje..da li bi ispostovali nametnuti scenario iz kurtoazije i sedeli ko na farbanim jajima iako se ne zna potencijalna tema razgovora?
da ne bude zabune moze biti da partner nema iskren izgradjen odnos s vama i da ga mozete obrukati vi vasim profilom ili s vecinom iz okoline ne deli previse informacija odnosno nesto krije..kako se ponasate u oba slucaja?

ja moj profil na fejsbuku ne pokazujem clanovima porodice pa ni svom partneru...

Back