Nije kriv samo rat globalna kriza hrane

ко су стране у сукобу?

 • НАЦИје

  glasova: 0 0,0%
 • трговци храном и конзумеризам

  glasova: 0 0,0%
 • експлоататори и експлоарисани

  glasova: 1 50,0%
 • пшеница па пшеница .... што неко не прича да је ја'њетина 30 евра а прасећина 20 евара кило' ?

  glasova: 1 50,0%

 • Ukupno glasova
  2

AleksaJ

Elita
Poruka
24.039
https://pescanik.net/nije-kriv-samo-rat-globalna-kriza-hrane/

Na čelu egipatskog ministarstva snabdevanja je Ali Moselhi, bivši Mubarakov prijatelj, čiju je karijeru 2017. obnovio sadašnji predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi. Egipatski mediji već nedeljama prenose Moselhijeve izveštaje o zalihama pšenice u rezervama zemlje. Takvi bilteni bi inače bili ignorisani kao dopisi iz čudnog sveta vladinih komunikacija (egipatski ministar vodenih rezervi i navodnjavanja slao mi je nekad redovne izveštaje o nivou vode na Novoj asuanskoj brani). Ali najnoviji brojevi ukazuju na to da rezervi ima za oko 11 nedelja. Egipat uvozi više pšenice nego bilo koja druga država u svetu. Smanjivanje rezervi je važno jer je subvencionisani hleb glavni način da se spreči masovno umiranje od gladi među siromašnim stanovništvom. Doduše, ta situacija nije jedinstvena. U svojim „strateškim rezervama pšenice“ Saudijska Arabija čuva dovoljno pšenice za nešto više od godinu dana – oko 3,3 miliona tona. Veliki deo je uskladišten u ogromnim silosima severno od Burajde, u središtu Arabijskog poluostrva. Silosi su okruženi navodnjavanim farmama koje se na satelitskim slikama vide kao zeleni krugovi zasejanih površina u beskraju pustinje.

Saudijske rezerve su male u poređenju sa 650 miliona tona žitarica koje je uskladištila Kina. Do 1996. Sjedinjene Države koje imaju nepregledne farme na srednjem zapadu čuvale
su u rezervi svega 4 miliona tona pšenice.Тамо где је КОВИД стао у покретању 'светскога економскога рата' ( глобалну ценовну прерасподелу )

овај оружани сукоб на Истоку га наставља.

Ко је уствари у овом глобалном рату на којој страни ?

Које су уопште 'стране'?
 

AleksaJ

Elita
Poruka
24.039
Amerika koja je pustila koronu ne popusta dok sve ne pokori i ukine papirni novac

На тржишти некретнина примежена сућена продаја и понуда објеката из СВИХ области по срвији

Свака некретина 'преко ноћи' поскупела за 140%

'лов у музном'
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.