DJ 5ak
Domaćin
- Poruka
- 3.725
Značajan deo ljudi nije strpljiv i hteli su neku veliku promenu u subotu. Jednostavno nisu svi igrači na duge staze. Oni su bili za pumpaj a sad treba da prihvate dinstaj koje bi valjda trebalo da traje još godinu dana ili više. Videćemo kakav će biti sledeći veliki skup, teško da će ona masovnost biti. I ova priča oko topa na kojoj se treba graditi dodatni otpor i masovnost polako postaje diskutabilna jer sve više ukazuje da nije top nego nešto slabije.
A mislim da niko realan nije očekivao da će u Subotu biti nekakav Dan D, da će vlast pasti ili da će Vučić podneti ostavku, već jasno je svima da je ovo maraton a ne sprint i da će ovo biti igra nerava i izdržljivosti, ovo u Subotu je trebao da bude i bio je više kao neki praznik gde su došli ljudi iz čitave Srbije da iskažu svoje mišljenje i stav, da pokažu solidarnost, slogu, da daju podršku studentima i podrže celu stvar i da pošalju jednu sjajnu sliku u svet u čemu su i uspeli, a svima je bilo jasno da se ništa ne završava 15-og i da ono ćeraćemo se mi još što se kaže i da će ovakvih skupova biti bar još nekoliko u nekom narednom periodu.
Inače do sad kad god pomislimo i uplašimo se da su se ljudi izduvali i da će stvar da utihne oni nas demantuju i desi se suprotno, iskreno i ja sam pomislio da će nakon ovog vikenda verovatno malo privremeno atmosfera malo da splasne i da će prosto ljudi želeti malo da odmore, da odu kući, da se naspavaju, nešto pojedu, popiju, provedu malo vremena sa porodicom i svojim bližnjima pa onda ono ajd za nekoliko dana polako opet u akciju, kad ono ne, ono već danas budim se i vidim studenti opet blokirali neku ulicu, opsada zgrade opštine u Obrenovcu, ovi blokirali u Lazarevcu autobusku stanicu, onda studenti otišli da protestvuju ispred Urgentnog centra pa onda otišli ispred ministarstva pravde, itd, ono igre bez granice i očigledno da ne nazire se kraj (dok ovima ne vidimo leđa) i da su ovaj put studenti i ljudi spremni da idu do kraja pa koliko trajalo trajalo.
A što se tiče zvučnog topa, iskreno ne mislim ni ja da je bio zvučni top ali nešto je bilo pušteno, sad šta i u kom intenzitetu možemo samo da nagađamo a verovatno ćemo saznati u nekom momentu , ja sam bio na licu mesta (baš tamo između Pionirskog parka i "Londona" u tom trenutku i zaista u jednom momentu sam čuo neki čudan zvuk poput puhanja vetra (koji doduše nije bio sad nešto jak i prodoran već kao onako kad na filmu žele da dočaraju zvuk vetra, tačno tako neki zvučni efekat) nakon čega je krenula panika i bežanija , tako da nešto je očigledno bilo, a sad šta tačno i kog intenziteta verujem da ćemo saznati u nekom momentu.