Није крај ни за милион година. Крај је када ми кажемо !

Značajan deo ljudi nije strpljiv i hteli su neku veliku promenu u subotu. Jednostavno nisu svi igrači na duge staze. Oni su bili za pumpaj a sad treba da prihvate dinstaj koje bi valjda trebalo da traje još godinu dana ili više. Videćemo kakav će biti sledeći veliki skup, teško da će ona masovnost biti. I ova priča oko topa na kojoj se treba graditi dodatni otpor i masovnost polako postaje diskutabilna jer sve više ukazuje da nije top nego nešto slabije.

A mislim da niko realan nije očekivao da će u Subotu biti nekakav Dan D, da će vlast pasti ili da će Vučić podneti ostavku, već jasno je svima da je ovo maraton a ne sprint i da će ovo biti igra nerava i izdržljivosti, ovo u Subotu je trebao da bude i bio je više kao neki praznik gde su došli ljudi iz čitave Srbije da iskažu svoje mišljenje i stav, da pokažu solidarnost, slogu, da daju podršku studentima i podrže celu stvar i da pošalju jednu sjajnu sliku u svet u čemu su i uspeli, a svima je bilo jasno da se ništa ne završava 15-og i da ono ćeraćemo se mi još što se kaže i da će ovakvih skupova biti bar još nekoliko u nekom narednom periodu.

Inače do sad kad god pomislimo i uplašimo se da su se ljudi izduvali i da će stvar da utihne oni nas demantuju i desi se suprotno, iskreno i ja sam pomislio da će nakon ovog vikenda verovatno malo privremeno atmosfera malo da splasne i da će prosto ljudi želeti malo da odmore, da odu kući, da se naspavaju, nešto pojedu, popiju, provedu malo vremena sa porodicom i svojim bližnjima pa onda ono ajd za nekoliko dana polako opet u akciju, kad ono ne, ono već danas budim se i vidim studenti opet blokirali neku ulicu, opsada zgrade opštine u Obrenovcu, ovi blokirali u Lazarevcu autobusku stanicu, onda studenti otišli da protestvuju ispred Urgentnog centra pa onda otišli ispred ministarstva pravde, itd, ono igre bez granice i očigledno da ne nazire se kraj (dok ovima ne vidimo leđa) i da su ovaj put studenti i ljudi spremni da idu do kraja pa koliko trajalo trajalo.

A što se tiče zvučnog topa, iskreno ne mislim ni ja da je bio zvučni top ali nešto je bilo pušteno, sad šta i u kom intenzitetu možemo samo da nagađamo a verovatno ćemo saznati u nekom momentu , ja sam bio na licu mesta (baš tamo između Pionirskog parka i "Londona" u tom trenutku i zaista u jednom momentu sam čuo neki čudan zvuk poput puhanja vetra (koji doduše nije bio sad nešto jak i prodoran već kao onako kad na filmu žele da dočaraju zvuk vetra, tačno tako neki zvučni efekat) nakon čega je krenula panika i bežanija , tako da nešto je očigledno bilo, a sad šta tačno i kog intenziteta verujem da ćemo saznati u nekom momentu.

Kako možeš u takvom, veselom tonu, da spominješ nadstrešnicu koja je ubila 15 ljudi..

Како можеш будуће стручњаке да ложиш
како је добро што не уче већ шетају земљом,
играју колца, окрећу прасиће
и позивају да све стане ?

И све то у тужном тону ??

Studentima možda nije pukla, ali osnovcima i srednjoškolcima jeste. Prvo polugodište je naglo prekinuto, od strane Ministarstva prosvete. Na takvo prekidanje polugodišta nisu bila spremna ni deca a ni nastavnici, učitelji, profesori.

Zavisi kojima. Razne škole učestvuju u različitim modalitetima pružanja otpora.

Postoje neke, istina, neke škole (pre svega gimnazije) koje su već poduže vreme u obustavi nastave. I za njih ova sedmica jeste kritična.

Moja su očekivanja da dobar deo njih uskoro pređe na neki drugi modalitet pružanja podrške studentima, zato što mislim da oni, jednostavno, ne mogu da priušte da budu u obustavi nastave više.

Sasvim je moguće da neće da budu štrajkbrejkeri koji će biti proglašeni za neke naprednjake ili da ih vlast platila. Treba biti posle na fakultetu sa tim kolegama što su blokirali i tu bi vladao ogroman jaz. Verovatno može ovako još godinu dana jer i ti pasivni studenti hoće da se odmore od faksa i da rade nešto drugo izgleda.

Ja govorim o ODblOkiRaJTe hOćEMo dA UČimO Tu MesTo pO pARkoViMa

nije pukla ali puci ce ... realno...protesti imaju snagu da egzistiraju jos 2 meseca...ako bi posmatrali energiju

најгора варијанта варијанта била би за студенте да пукну протести за два месеца јер ништа нису постигли а губе годину.

Мене иначе поприлично живцирају ти захтеви тако да сам убеђен да их диригује Вучић ореко кртица.

Прво то су неки захтеви, а више је везано за само студирање. А онда позивају на ген штрајк. Па чекај ако ја имам проблем у свом сектору да ли ће обуставити наставу Студенти.

Друго за захтеве нису дали РОК. Нема рока и нема одлуке шта ако се не испуне захтеви.

Шта ја мислим да ће бити. Па ево данас је влада званично пада и креће рок за избор нове Владе (30 дана) или нове изборе (још 60 дана).

Овде је моменат када полако крећу политичари, а студенти ће губити значај. Пробаће да оформе прелазну владу, а ако не онда ће Вучић изабрати новог премијера или ићи на изборе. Чека нас врућа 3 месеца.

Kako vlast ne konta da se vreme i progres ne mogu zaustaviti?
Covece neces zaustaviti promene u Srbiji to je nezaustavljivo. Bilo je isto sa Slobom, DSom itd...

Vreme gazi a pregazice i SNS politiku.

Хоћеш праву истину ?

Чим опозиција овако отима власт, не жели је !
Као отима, а бога моли да све остане како јесте.

Зашто ?

Зато што им је добро,
имају солидне животе,
пуно забаве и мало одговорности.

И сад да постану озбиљни и забринути ?!
Ма иди бре ...

Јеси ти гледао филм "У блокади" ?
Погледај
Јел чујеш ти какве идеале они имају ?

Они мисле увек ће им народ доносити храну,
а они ће заувек да буду у комуни, спавају једно поред другог ...

А статика мора да се учи !
Лакше је бити у блокади него учити !

Разумеш ?

Јеси ти гледао филм "У блокади" ?
Погледај
Јел чујеш ти какве идеале они имају ?

Они мисле увек ће им народ доносити храну,
а они ће заувек да буду у комуни, спавају једно поред другог ...

А статика мора да се учи !
Лакше је бити у блокади него учити !

Разумеш ?

Nisam gledao.

Ova je sedmica ključna. U smislu da vidimo kako će reagovati srednjoškolska prosveta tj. kako će sada postupiti.
Stvar se svela na ono što je i bila od samog početka. Ništa novo pod suncem, nisu baš plenumi prvi izmislili ohlokratiju.

Mob rule or ochlocracy or mobocracy is a pejorative term describing an oppressive majoritarian form of government controlled by the common people through the intimidation of authorities. Ochlocracy is distinguished from democracy or similarly legitimate and representative governments by the absence or impairment of a procedurally civil process reflective of the entire polity.

Stvar se svela na ono što je i bila od samog početka. Ništa novo pod suncem, nisu baš plenumi prvi izmislili ohlokratiju.

Mob rule or ochlocracy or mobocracy is a pejorative term describing an oppressive majoritarian form of government controlled by the common people through the intimidation of authorities. Ochlocracy is distinguished from democracy or similarly legitimate and representative governments by the absence or impairment of a procedurally civil process reflective of the entire polity.

Je li to znači da si završio prebrojavanje 12. aprila ili još radiš na tome?

Back