Nije BW prvi moderan visok kraj u Beogradu

Обилић

Veoma poznat
Poruka
14.035
Oko 5 puta veći, građen u gorim uslovima: Novi Beograd !
20240802_175854.jpg

20240802_175916.jpg

Istina, ali zato što je mafija držala obalu Save 50 godina kao svoj izvor prihoda i branila ga životom, dok se ne slože kako da je podele...a Novi beograd su očas oslobodili zelenih površina i napravili hiljade kancelarija i fensi stanova za jugonostalgičare po svetu i seljačine koji su se napljačkali po srbiji...

Pazi kada su od Ratnog ostrva hteli da prave bescarinsku zonu i Milošević nije imao ništa protiv naročito jer je vojska već bila u tom stadu, pa je prodavala sve što stigne....ali se opet nisu dogovorili kome koliko da zacepe...
Ne bi ni od BW bilo ništa da nisu došli arapi, gamad navikla da pljačka bez ulaganja...Kao što ništa ne može da se uradi u Srbiji jer se gamad svadja medjusobom....

Ni jedan srpski biznismen ne sme da ulazi u takve poslove sa mafijama u pravosudju, lokalnoj samoupravi, institutima, elektroprivredi, a naročito ne sa arhitektama....Rešenje je samo u inostranim jakim ulagačima, kojima ni ambasade ne mogu ništa...jer je mafijaška gamad postavljana iz ambasada...

Istina, ali zato što je mafija držala obalu Save 50 godina kao svoj izvor prihoda i branila ga životom, dok se ne slože kako da je podele...a Novi beograd su očas oslobodili zelenih površina i napravili hiljade kancelarija i fensi stanova za jugonostalgičare po svetu i seljačine koji su se napljačkali po srbiji...
Imam repliku, povreda poslovnika...

NBGD nikad nije imao travu - blatnjava močvara i najveće prirodno svetsko uzgajalište komaraca do 1965-te

Evo @Reefer će da vam potvrdi, njegovi su se ubacili u najprvi soliter tamo zidan a posle su jurili papire po opštinu

Pogledajte koliko je na pomen Beograda pisao jedan normalan čovek, koji voli svoj grad (ja), a koliko jedan srbomrzac (metronom) ...

Nema za nas šanse, izgleda ?! Mnogo im smeta naša normalnost (pazi ne uspeh nego normalnost).
Imam repliku, uvreda

Mi iz poslaničke grupe "Beograd pod Turcima" ponovo apelujemo da se ne prekraja istorija Beograda.
Zna se koja je populacija a naročito odakle ubacivana na NBGD.
Dan danas su ostali kakvi su bili - žena sa detetom u kolicima neće da vam kaže gde je ulica ta io ta nego samo "nisam odavde, nemam pojma gde smo"
Da li zvati socijalnu službu zbog deteta i neodgovorne majke?
A ima i onih koji vam umesto levo rukom pokažu desno pa vi posle 30 minuta shvatite da vas gledao u oči i lagao iz patoloških razloga.

One fore "ja sam RODJENI Beogradjanin majka iz Hercegovine a otac iz Crne Gore pa se razveli" je budalaština.
Što rekao Vinston Čerčil -"tek sa unucimna možda budem razgovarao"

Posle NBGD koji drži titulu gradskog moralnog i poppulacijskog dna i mulja sledi Konjarnik sa tek malo kultivisanojom ergelom zbog urbanog uticaja okolnih opština pa su morali malčice da evoluiraju već u prvoj generaciji...
PUJ!

Redovno javljanje za reč...
a?
ma ne na 5 minuta nego kao Šef grupe pa mogu do sutra...
Zahvaljujem...

Recite ovima sa NBGD da ne galame... stoka...
Elem, poslanička grupa "Beograd pof Turcima" APELUJE NA NADLEŽNE DA PREKINU URBANOCID PO ZVEZDARI
Ono što se ovde dešava od 2000-tih pa do sada je totalna katastroifa,
Da se razumemo, nemamo mi ništa protiv da se zida, dozidjuje, nadzidjuje, prizidjuje bilko sa pečatiranim papirima bilo sa papirima u idejnoj izradi.
Treba da se zida treba neimari leba da jedu, treba fabrika cementa i armature nešto da radi, preduzimači kajmak da vide...
Sve se mi to slažemo jer želimo urbanu Zvezdaru.

Ali kako da Zvezdara bude urbana kada prebrzo naseljavate provincijsku populaciju rumenu & zbunjenu?
Zbog ove prebrze gradnje imamo nov izvor sukoba starosedelaca i provincije.
Provincija je osetljiva na parking mesta "oko svojeg" ali bez problema parkira ukoso ispred "tudjeg"
Dok za parking mesto agresivno napadaju starosedeoce namernike na pola sata sat, ništa manje nisu agresivni kad "svoje" kuče odvedu pod "tudj" prozor jer nemaju nameru pod taj "svoj" sa izgovorom "javna površina".
Javna jeste ali ne umeju da shvate razliku izmedju urbane i stambene površine.
Jedno su parkići i šetališta a drugo 5 metara od nečijeg prozora gde živi.

Znači olabavite malo, dajte vremena pridošlima da se adaptišu na gracki život.
Pa kase adaptišu onda dodamo sledeću zgradicu pa ovi iz sledeće budu učeni od ovih iz prethodne koju ponašanju učili starosedeoci.
Dosta bre dizanja nogu po 28-ci, treba neko drugi da sedne...

Dakle USPORITE malo...
Sad ono sranje u Batutovoj...
Pa gde mislite da oni parkiraju po nekoliko automobila po stanu?
Još nizbrdica poput one u Balkanskoj pa kad zaledi mož samo u jednom smeru, znamo mi starosedeoci koji smo Turke ispratili...
Da baš mi koji pamtimo da je "Hajduk Lion" nekada i pobedio nekog... davno je to bilo...

Dobio sam informaciju da je zgrada uveliko rasprodata iako je izrada prešla pola i da će se tu useliti sve sam "moj do mojega" odnosno "sve sam go do golog" a uz obližnju pandurašku stanicu.
Panduraška stanica poznata po tome što su se mnogi starosedeoci duboko razočarali kraćim ugovorima o radu kod njih a posle kojih ni sami ne umeju da objasne šta je ono unutra odnosno da li to neko snima "Kum 4" obzirom na onolike duboko podeljene klanove?

Poslednja izmena:
Oko 5 puta veći, građen u gorim uslovima: Novi Beograd !

Овде сам мислио на број становника.
По површини НБГ је око 41 пут већи од БнВ (4.100 ха према 100 ха)

Дакле "сиромашни" комунисти су изградили толико пута веће модерно насеље
у односу на "богате" Арапе и "алавог" Вучића.

Србомрзитељи све то не виде,
смета им свако ново напредовање Србије и Београда.

Прво леву обалу Саве су још комунисти култивисали после 2.св. рата
и као што рекох, направили модерну метрополу у најави: Нови Београд !

Десну обалу Саве,
која је исушена пре 150 година земљом из Прокопа,
је заробила још краљевина Србија железничком пругом !

Железница је пропала, а Сава мала се нашла у срцу Београда,
али као рупа, као мртваја, као чир на телу главног града.

Стари Београд је копнио,
пругом одвојен од својих река.
Тако аквафобичан чекао је свога ослободиоца.

Пре десетак година власт је коначно повезала паре и потребе
али сад се појављује проблем витешке суревњивости:
Многи витезови би хтели да буду ослободиоци Београда од окова пруге која га окружује,
али Вучић је први стигао ...

Сори ...

Прво леву обалу Саве су још комунисти култивисали после 2.св. рата
и као што рекох, направили модерну метрополу у најави: Нови Београд !

Десну обалу Саве,
која је исушена пре 150 година земљом из Прокопа,
је заробила још краљевина Србија железничком пругом !

Железница је пропала, а Сава мала се нашла у срцу Београда,
али као рупа, као мртваја, као чир на телу главног града.

Стари Београд је копнио,
пругом одвојен од својих река.
Тако аквафобичан чекао је свога ослободиоца.

Пре десетак година власт је коначно повезала паре и потребе
али сад се појављује проблем витешке суревњивости:
Многи витезови би хтели да буду ослободиоци Београда од окова пруге која га окружује,
али Вучић је први стигао ...

Сори ...
Назив "Нови Београд" је коначно постављен на садашње место 1938. године. Део терена је био исушен пре рата.
Свакако је барем сајам био на сасвим чврстом терену, и није то био једини сређени део.

Било је разних планова за тај простор. Добро је да није све од тога остварено.

Могу да приметим да се у доба социјализма градило са мером (о лепоти ћемо други пут), хоће рећи пазило се да се буде довољно далеко од реке са заиста високим зградама.
Сада се уопште не пази. Довољно је да се плати.

Социјалистичке зграде су биле често безличне, са свим тим бетоном, а савремена чуда су једнако безлична, само што сада уме стакло да доминира.
Није се уопште браћала пажња да се да неки посебан печат, да се зна да је то прављено код нас. Старији солитери могу да буду било где, а и Превара на води може да буде поред било које реке.

Овде сам мислио на број становника.
По површини НБГ је око 41 пут већи од БнВ (4.100 ха према 100 ха)

Дакле "сиромашни" комунисти су изградили толико пута веће модерно насеље
у односу на "богате" Арапе и "алавог" Вучића.

Србомрзитељи све то не виде,
смета им свако ново напредовање Србије и Београда.
Напредовање у натрпавању становништва у градове по сваку цену, са привредом која никада није могла да искористи сво то људство... Па су онда пустили "слободу путовања" само да прикрију своје погрешне планове...
То натрпавање ће нам доћи главе.
Ако се села испразне, на крају ће и градови посустати.

А ово је сувише љубазан простор да би дуго остао ненасељен.

Социјалистичке зграде су биле често безличне, са свим тим бетоном, а савремена чуда су једнако безлична, само што сада уме стакло да доминира.

Ту бих могао да се сложим са тобом,
заиста нам фали префињености
и осећаја за фино кићење.

Ебига, прескочили смо барок.

Украси се данас праве од стиродура, а вечни су и лако се уграђују.
И што је најважније, јефтини су.

Ипак, тек свака хиљадита зграда у Београду је окићена орнаментима
и лед осветљењем.
А понављам, то је све тако јефтино, мада изгледа предивно.

Не вреди, наши архитекти немају осећај за лепо !

И у Венецији када би поскидали украсе са зграда добили би четвртасте кутије,
дакле оно чему се тамо дивимо су разне главе, животиње, бордуре по фасадама
наравно - укусно урађено.

Да би схватили о чему причам, ево једне београдске зграде,
каквих је на жалост јако мало.
20240727_021220.jpg

Back