Обилић
Veoma poznat
- Poruka
- 14.035
Oko 5 puta veći, građen u gorim uslovima: Novi Beograd !
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam repliku, povreda poslovnika...Istina, ali zato što je mafija držala obalu Save 50 godina kao svoj izvor prihoda i branila ga životom, dok se ne slože kako da je podele...a Novi beograd su očas oslobodili zelenih površina i napravili hiljade kancelarija i fensi stanova za jugonostalgičare po svetu i seljačine koji su se napljačkali po srbiji...
Imam repliku, uvredaPogledajte koliko je na pomen Beograda pisao jedan normalan čovek, koji voli svoj grad (ja), a koliko jedan srbomrzac (metronom) ...
Nema za nas šanse, izgleda ?! Mnogo im smeta naša normalnost (pazi ne uspeh nego normalnost).
Oko 5 puta veći, građen u gorim uslovima: Novi Beograd !
Istina, ali zato što je mafija držala obalu Save 50 godina kao svoj izvor prihoda i branila ga životom, dok se ne slože kako da je podele...a Novi beograd su očas oslobodili zelenih površina i napravili hiljade kancelarija i fensi stanova za jugonostalgičare po svetu i seljačine koji su se napljačkali po srbiji...
Назив "Нови Београд" је коначно постављен на садашње место 1938. године. Део терена је био исушен пре рата.Прво леву обалу Саве су још комунисти култивисали после 2.св. рата
и као што рекох, направили модерну метрополу у најави: Нови Београд !
Десну обалу Саве,
која је исушена пре 150 година земљом из Прокопа,
је заробила још краљевина Србија железничком пругом !
Железница је пропала, а Сава мала се нашла у срцу Београда,
али као рупа, као мртваја, као чир на телу главног града.
Стари Београд је копнио,
пругом одвојен од својих река.
Тако аквафобичан чекао је свога ослободиоца.
Пре десетак година власт је коначно повезала паре и потребе
али сад се појављује проблем витешке суревњивости:
Многи витезови би хтели да буду ослободиоци Београда од окова пруге која га окружује,
али Вучић је први стигао ...
Сори ...
Напредовање у натрпавању становништва у градове по сваку цену, са привредом која никада није могла да искористи сво то људство... Па су онда пустили "слободу путовања" само да прикрију своје погрешне планове...Овде сам мислио на број становника.
По површини НБГ је око 41 пут већи од БнВ (4.100 ха према 100 ха)
Дакле "сиромашни" комунисти су изградили толико пута веће модерно насеље
у односу на "богате" Арапе и "алавог" Вучића.
Србомрзитељи све то не виде,
смета им свако ново напредовање Србије и Београда.
Социјалистичке зграде су биле често безличне, са свим тим бетоном, а савремена чуда су једнако безлична, само што сада уме стакло да доминира.