Nigerija:Najmanje 16 mrtvih u napadu na selo

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
110507082.jpg

Foto: Reuters

Nigerija
Najmanje 16 mrtvih u napadu na selo

Najmanje 16 ljudi je poginulo u napadu na jedno selo na sjeveru Nigerije u kome većinsko stanovništvo čine kršćani, saopćila je nigerijska policija.

Nepoznati napadači zapalili su veći broj kuća u istom selu u državi Bauči.

Bauči se nalazi u pojasu Nigerije gdje se većinski muslimanski sjever susreće s pretežno kršćanskim jugom.

Na tom području česte su borbe za vlast i sporovi oko zemlje, naveo je BBC.

Nekoliko stotina ljudi je poginulo u sukobima u Nigeriji nakon predsjedničkih izbora prošlog mjeseca na kojima je Gudlak Jonathan, kršćanin s juga, odnio pobjedu nad muslimanom Muhamadom Buharijem.

Najveće nasilje zabilježeno je u državama Bauči i Kaduna.

(FENA)

Mislim da Krscani u Nigeriji moraju shvatiti da su manjina i da ne mogu vladati Nigerijom jer Nigerija je Islamska drzava koja ce u buducnosti imati apsolutnu muslimanksu vecinu.Inace to sto je pobijedio Dzonatan je razlog tome sto muslimani imaju puno maloljetne djece dok Krscani su pokazali da imaju vise biraca koji su prosli 18 godina.Inace prema popisu iz 2009 godine u Nigeriji ima 78 056 000 muslimana odnosno 54,4% stanovnistva Nigerije dok Krscana ima oko 76 281 000 odnosno 48, 2% stanovnistva.Inace Nigerija moze biti lijepa drzava samo ako se bude postovalo pravo muslimana koji zele imati tu drzavu za sebe jer Nigerija ne moze trpjeti razne misionare koji zele konvertirati muslimane a negdje su u tome uspjeli ali to se nije pokazalo u procentima da ima manje muslimana od Krscana u Nigeriji.

662px-Nigeria_Topography.png

map_of_nigeria.jpg

To je surovo.Ti propgairas unistenje muslimanske djece.Nigerija ima puno muslimanske djece i imat ce ih jos vise jer muslimani Nigerije ce ici u Dzamiju a ne u Crkvu i Nigerija ce za deset godina postati Islamskom drzavom koja ce biti najljepsa na svijetu.Dzaba misionarima sto sire Krscanstvo kad se Islam bolje siri i ljudi su cvrsti u svom vjerovanju.Nigerijski muslimani klanjaju kao Selefije i oni su veoma dobri vjernici tako da bih volio obici taj muslimanski svijet jednog dana.

Poslednja izmena:
To je surovo.Ti propgairas uniostenje muslimanske djece.Nigerija ima puno muslimanske djece i imat ce ih jos vise jer muslimani Nigerije ce ici u dzamiju a ne u Crkvu i Nigerija ce za deset godinha postati Islamskom drzavom koja ce biti najljepsa na svijetu.Dzaba misionarima sto sire Krscanstvfo kad se Islam bolje siri i ljudi su cvrsti u svom vjerovanju.Nigerijski muslimani klanjaju kao Selefije i oni su veoma dobri vjernici tako da bih volio obici taj muslimanski svijet jednog dana.
Мирис напалма је мирис победе!!!:per:

Necemo tako.Nigerija je poznata po dobrom muslimanluku tako da niko nju nece dirati a to sto su napali neki pojedinci Krscansko selo to nema veze sa muslimanima jer muslimani zele da zive komtono u drzavi Nigeriji i da imaju puno zena i da imaju puno djece koje ce radjati muslimanske zene.Inace gradit ce se puno Dzamija u Nigeriji tako da ce tamo biti svjetionik Islama i to ce biti znak da Afrika mopze primiti Islam.

Nigerijski musliman koji ima 86 zena.

Svaka mu cast te zene trebaju samo radjati kako bi popravile procenat muslimana u Nigeriji.

Mene me raduje sto ce se roditi puno muslimanske djece u Nigeriji i sto ce se ona igrati bezbjedno oko dzamije i i oni ce uciti od kao mala djeca o Islamu i o nacinu molitve.Nigerija je jedna lijepa zemlja koja je pogodna za Islam tako da ce muslimani imati puno Dzamija a vec je imaju u Abudzi koja je prelijepa tako da nemoj vise vrijedjati nasu muslimansku djecu koja su buducnost Islama.

800px-AbujaNationalMosque.jpg

Nacionalna Dzamija u Abudzi glavnom gradu Nigerije

Mene me raduje sto ce se roditi puno muslimanske djece u Nigeriji i sto ce se ona igrati bezbjedno oko dzamije i i oni ce uciti od kao mala djeca o Islamu i o nacinu molitve.Nigerija je jedna lijepa zemlja koja je pogodna za Islam tako da ce muslimani imati puno Dzamija a vec je imaju u Abudzi koja je prelijepa tako da nemoj vise vrijedjati nasu muslimansku djecu koja su buducnost Islama.

800px-AbujaNationalMosque.jpg

Nacionalna Dzamija u Abudzi glavnom gradu Nigerije

u nigeriji ima dosta pravoslavaca koji se šire

U Nigeriji medju Krscanima ima puno Protestanata koji su primili vjeru Americkim misionarstvom.Tamo nema pojama od Pravoslavaca ali oni muslimani koji zive u Nigeriji su Selefijskog pravca jer oni su preuzeli taj nacin klanjanja jer nisu htjeli preuzeti Malikijsku skolu nego su preuzeli selefizam koji spada i izvornu skolu Islama.Inace to su moja braca i ja bih prije dao sestru crncu muslimanu iz Nigerije nego Krscaninu Srbinu ili Hrvatu.

U Nigeriji medju Krscanima ima puno Protestanata koji su primili vjeru Americkim misionarstvom.Tamo nema pojama od Pravoslavaca ali oni muslimani koji zive u Nigeriji su Selefijskog pravca jer oni su preuzeli taj nacin klanjanja jer nisu htjeli preuzeti Malikijsku skolu nego su preuzeli selefizam koji spada i izvornu skolu Islama.Inace to su moja braca i ja bih prije dao sestru crncu muslimanu iz Nigerije nego Krscaninu Srbinu ili Hrvatu.

minđo sine ne koristi one čajeve što dobijaš u džamiji,u nijgeriji ima pravoslavaca

Ili ce u Nigeriji biti muslimana sto ce biti dovoljno da se osnuje Islamska drzava ili ce se Nigerija podijeliti u dva dijela na muslimanski i na Krscanski dio.Mislim da je bolje Krscancima da ne diraju muslimane jer muslimani zele da imaju apsolutnu vecinu i zele da Nigerija postane Islamskom drzavom koja ce biti jedna od najvaznijih drzava u Africi.Inace Nigerijci su srodni sa stanovnicima Nigera gdje zive muslimani i jedan dio muslimana zivi i u Kamerunu tako da muslimani zele imati primat u Nigeriji kako bi ta zemlja postala Islamskom drzavom i kako bi se sve reguliralo u najboljem redu.

Back