Nicolae Causescu i Aleksandar Vucic - slicnosti i razlike?

Totalno promasena tema. Bas nikakve slicnosti izmedju Vucica i "Conducatora", cak i samo poredjenje neumesno.

Meni nekako Vucic najslicniji Musoliniju.

I jedan i drugi, strani agenti,
- sizofrenici,
- ne skidaju se sa mikrofona,
- batinaski odredi ( crnokosuljasi )
- falange,

ma sve....

Jedina razlika ( veoma bitna ): Musolini je unistio Mafiju, da bi mogao da vlada, dok je Vucic razgranao Mafiju iz istog razloga.

Potpisujem. :ok:

- - - - - - - - - -

ma nema nikakve slicnosti.........................jedino sto im je slicno to je nacin nakoji soncavaju.........Causesku onda a Vucic sutra.........cak su im i "izvrsioci" potpuno razliciti.............prvog je ukokala CIA a ovog crnogorca ce srpski narod.

Nije to "crnogorac", to je albanac. uisliu. Kada pogledas Andreja, videces zatupast, priglup pogled drvosece. Ovaj ume da kaze lopata, a ljukav je ki opicena mokrom charapom ljisica. :hahaha:

_nobody_

@ Tyson Fury

Nema sličnosti sem u težnji za bogatstvom i moći preko leđa naroda.

Ovaj namazani je izučavao redom razne voždove i predstavlja lukavo smišljen spoj raznih, ali najviše mu je ipak na srcu Tito.

Elem, Nikolae je zatupljeni rumunski seljak, navodno dobronameran, ali mu je žena pravo zlo. Otimala tuđe naučne radove i do histerije ih pokušavala na pamet naučiti kako bi ih mogla prezentovati na naučnim skupovima i sebi je prišivala razne titule. Okreni obrni, oboje su zlo (od zla oca i gore majke), ali 60% rumuna navodno još uvek žali za njim jer je sav novac držao u Rumuniji, a ne kod Bin Zajeda, krpio rupe u budžetu i dizao apsurdno velike građevine.

Ovome će njegov BGWF potonuti u blato, kao i svako drugo remek delo koje je aminovao. A tamo je navodno hteo da opere popljačkani plen.

Bolje je: _nobody_ .

Elem, Nikolae je zatupljeni rumunski seljak, navodno dobronameran, ali mu je žena pravo zlo. Otimala tuđe naučne radove i do histerije ih pokušavala na pamet naučiti kako bi ih mogla prezentovati na naučnim skupovima i sebi je prišivala razne titule. Okreni obrni, oboje su zlo (od zla oca i gore majke), ali 60% rumuna navodno još uvek žali za njim jer je sav novac držao u Rumuniji, a ne kod Bin Zajeda, krpio rupe u budžetu i dizao apsurdno velike građevine.

Imao sam prilike da posetim Bukurest leti 1982., i da tamo provedem 7 dana. To sto sam ja tamo video je bilo strasno. Ono sto strani novinari prikazuju u tom klipu. Ja se ustajem rano, pa sam u 6:00 setao ulicama. Redovi za mleko od 4:00, ogromni. Stoje ljudi po 5 u liniji, i svi cute, Ne prica se. Redovi po 100 do 200 metara, zavijaju kroz ulice.

Ljudi ulaze u tramvaje kroz vrata, a neki i kroz prozore. Vise na prozorima (bez stakala) i vratima, dok tram vozi barem 50 na sat...

Boze me sacuvaj! :udriglavu:

Ovaj namazani je izučavao redom razne voždove i predstavlja lukavo smišljen spoj raznih, ali najviše mu je ipak na srcu Tito.

Sto dalje ta bolesna alava, balava i ******a retardirana goveda od mene. Sve sam ih, ko god da ima veze sa bilo kakvim partijama, poslednjih 12 meseci (bez ostatka) oterao u PLM! :aha2:

Akcenat na: težnja za bogatstvom i moći preko leđa naroda. :aha2:

_nobody_

Ma imamo u tom dokumentarcu i detalj o njegovoj vernosti i krutoj strogosti prema ženskama, koje mu se nabacuju. Kao navodno okretao pogled.

Kad razmislim malo posle ovoliko godina utučenih u stražnjicu, on je samo tako i mogao da bude bolesno posvećeni frik, kojem tajne službe poturaju alkoholisane medvede i svinje na odstrel, a on kao neki ovo-ono lovac, piččke mater'ne... On je samo hteo da bude naj naj, bio uveren da narod dobro živi, da će on sad da mu dadne na dar velike građevine, čiste račune i šta već... Toliko je bio frik da mu čak ni kćerka nije mogla dokazati da rumuni umiru gladni.

A kod nas "jugosloveni" se zajjebavali sa rumunkama, rugali su se ovima što dolaze u Pančevo na buvljak... Lepo je to rekao moj stari početkom 90-ih: "A kako smo im se samo smejali kad su imali platu 40 maraka, eto nam sad, mi nemamo ni 2 marke".

Vučko još nije streljan - a ka' će, ne znamo...

Чаушеску је имао иза себе озбиљну службу.
Вучићеску има само бот сендвичаре.

Koliko para, toliko i muzike. Ova drzava je bankrotirala jos za vreme Milošeskua, tako da su ovi preostali (DOS, SPS, Napredni Radikali) samo čerupali lešinu.

Вучић: За Угљанина сам педер, за Хрвате терориста, за Тачија ђаво, а за Србе издајник

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Хелсинкију, пред одлазак на нове разговоре у Бриселу, да они који размишљају о показивању мишића у односима са Приштином треба да размисле о цени коју би требало да платимо.

„Интересантно је да сам за Сулејмана Угљанина и његове присталице педер и фашиста, за Хрвате сам терориста, заједно са Александром Карађорђевићем, за Тачија сам ђаво, не знам шта сам све за Комшића.

То сам слушао током његове кампање, као и да треба да ћутим како не бих имао проблема с њим. За добар део људи у Србији сам издајник, јер треба да будем и ђаво и терориста на куб да не будем издајник“, констатовао је Вучић. ...

https://rs.sputniknews.com/politika/201811081117758260-vucic-kosovo-dijalog-/
-------------------------------------------------------------------------------------------------
E, da je Gospodar znao za ovu temu pa da spisku doda i Čaušeskova :D

Kad razmislim malo posle ovoliko godina utučenih u stražnjicu, on je samo tako i mogao da bude bolesno posvećeni frik, kojem tajne službe poturaju alkoholisane medvede i svinje na odstrel, a on kao neki ovo-ono lovac, piččke mater'ne... On je samo hteo da bude naj naj, bio uveren da narod dobro živi, da će on sad da mu dadne na dar velike građevine, čiste račune i šta već... Toliko je bio frik da mu čak ni kćerka nije mogla dokazati da rumuni umiru gladni.

Boldovano crvenim je u osnovi te psihopatologije, koju dobro razumes. Ja sam imao prilike da imam dodira sa takvim ljudima. Ne svakako takvog formata, to ne, ali ono... Mafijas koji kontrolise par blokova, lokalna samouprava koja smatra da ljudima cini dobro. U osnovi je ovo sto pises. Svako od njih tvrdi kada imas neki problem sa njima (koji oni u 99% slucajeva prave): "ja sam jako dobar covek!"

To kada mi neko kaze, vreme danasnje, ja se najezim, sav. To je jako dobar znak da je covek negde, u dubini psihe, pukao. Ne kazem da je pravilo, nije... Ali? Takvi ljudi imaju jako zakrivljenje svesti, gde svoj INTERES proglasavaju za "dobrotu". I kako se sve vise upoznajes sa njima (sto je u neku ruku i opasno), oni te sve vise (pokusavaju) uvlace u svoju psihopatologiju. Opasno zato sto jednom kada oni misle da si sa njima odlican, pocnu da ti namecu svoju volju, svoje ideje, svoj stil. Ako se pobunis, mozes jako lose proci, jer oni, samim pustanjem tebe "blizu" njih, su se sami sa sobom dogovorili da ces ti apsolutno u svemu da ih pratis. :udriglavu:

Zakljucak: kada vidis sa kime imas posla, polako pocnes da se udaljavas. Ako je lokalni mafijas, gledaj da ga zaobilazis. To nije toliko tesko. Ako je reda formata Caus, onda nemas druge nego da promenis sistem selenjem! :kez:

_nobody_

Poslednja izmena:
pa treba postaviti prvo pitanje, da li je revolucija u Rumuniji bila iznenađenje? odgovor nije jasan. svakako je postojao istorijski kontekst iz kojeg zemlja nije mogla da pobegne tj 1989. pao je zid u Berlinu. Od Poljske do Mađarske, Čehoslovačke i Bugarske, komunistički režimi u istočnoj Evropi padali su jedan za drugim. u Rumuniji, međutim, komunisti su bili nezavisni od Sovjetskog Saveza. Gorbačov i dašak svežeg vazduha iz Moskve nisu ih impresionirali. umesto toga, uzor im je bila Kina, koja je nekoliko meseci ranije krvavo ugušila demokratske proteste na trgu Tjenanmen.

realno gledano sa ove distance, strani posetioci su doveli u sumnju dugovečnost režima dok su prolazili pored praznih rafova prodavnica u Bukureštu u zimu 1989. i sa drastičnim programom štednje, Čaušesku je otplatio spoljne dugove i pogoršao krizu snabdevanja i energije u zemlji. kada je ustanak zapravo izbio i proširio se poput požara, svi su i dalje bili iznenađeni. niko ga nije video da dolazi. varnica je planula u Temišvaru, kada su građani izašli na ulice, Čaušesku je odmah dao vojsci naređenje da puca. verovao je da može da uspostavi red teškim udarcem, to se ipak AV za sada ne bi usudio.

a pazite rumunski diktator se osećao toliko samouvereno da je sledećeg dana posetio Iran

ali ono najzanimljivije, bezbednosni aparat jeste izdao Čaušeskua tj prvo vojska, pa delovi tajne službe, ali ipak, ozloglašena Sekuritatea nije prebegla pobunjenicima. agenti su izvršili napade u zemlji i uznemirili stanovništvo. strah, čije je prevazilaženje pokrenulo revoluciju, trebalo je ponovo da se uzburka. to je uspelo. na kraju, vlast nisu preuzeli revolucionari, već predstavnici drugog reda režima.

kako bi BIA potencijalno kod nas reagovala...

Pozdrav svim dobronamernim ljudima sa Krstarice, pdf. Politika!

Nekako, setih se cuvenog Causa, monstruma sa Karpata (takav mu je bio nadimak). I pade mi napamet da ih uporedim: Causa, karpatskog monstruma, i Vucica "shecera".

facts-about-nicolae-ceausescu.jpg

Odlican TITIN prijatelj. Zajedno su isli cak u lov, ako me secanje ne izdaje (na divlje svinje, ali i na disidente).

Pa, posto smatram da su im mozdane mentalne mape vrlo slicne (Causeskuov, TITIN i Acikin), kao jaja jajetu, ja bih molio publikum da nam ovde osvetli sta su to slicnosti, a sta razlicitosti ta dva lika, u mentalnom smislu. Svaka psiholoska, pa i psihiratrijska analiza je dobrodosla. TITA je ovde uzgredni prolaznik... Ali i on moze biti predmet date analize i komparacija.

Screenshot_18-656x320.jpg

Tema je, razumljivo, autorska! :aha:

_nobody_
Sličnosti: obojica su autokrati

Razlike: Vučić je živ

Back