Nicolae Causescu i Aleksandar Vucic - slicnosti i razlike?

Tyson Fury

Domaćin
Banovan
Poruka
4.348
Pozdrav svim dobronamernim ljudima sa Krstarice, pdf. Politika!

Nekako, setih se cuvenog Causa, monstruma sa Karpata (takav mu je bio nadimak). I pade mi napamet da ih uporedim: Causa, karpatskog monstruma, i Vucica "shecera".

facts-about-nicolae-ceausescu.jpg

Odlican TITIN prijatelj. Zajedno su isli cak u lov, ako me secanje ne izdaje (na divlje svinje, ali i na disidente).

Pa, posto smatram da su im mozdane mentalne mape vrlo slicne (Causeskuov, TITIN i Acikin), kao jaja jajetu, ja bih molio publikum da nam ovde osvetli sta su to slicnosti, a sta razlicitosti ta dva lika, u mentalnom smislu. Svaka psiholoska, pa i psihiratrijska analiza je dobrodosla. TITA je ovde uzgredni prolaznik... Ali i on moze biti predmet date analize i komparacija.

Screenshot_18-656x320.jpg

Tema je, razumljivo, autorska! :aha:

_nobody_

Pa razlike su u društveno-istorijskom kotekstu. Razlike u tipu ličnosti su minorne , iako postoje stanovite razlike u obrazovanju (Tito a valjda i Čauš su šloseri, nepoznati su im neki pravni principi a i ne mogu se pozivati na Vebera :mrgreen: ).
Prema tome razliku u stepenu totalitarističkog vladanja između ovih individua ne čini tip ličnosti već spoljni pritisak pa tako Tito i Čaus pripadaju rigidnim totalitarnim vladarima dok dok se Acko svrstava u autoritarnog demokratu gde (više deklarativno) poštuje osnovne principe demokratskog uređenja (višepartizam, podelu vlasti, izbore i promenjivost vlasti ...itd.) ali čini sve da se stvore uslovi kojima se to izbegava:mrgreen:

Poslednja izmena:
Čaušesku i Acika su isto porasli u teškim vremenima, boreći se samo za što više za sebe.

Jedino je Nikolae zaiebao onog momenta, kada nije više bio zadužitelj, pa mu je ekspresno poslat revolucionarni talas, a odakle drugo do pravo iz srpskog Temišvara.

Acika, je činom zamonašenja u keliji manastira Precednikovac postavio iznad kreveta ikonu svetog Josipa Zadužitelja :)

Вучићеску је ВЕЉИКА СТИПСА

Уместо да има службу коју ће да плаћа сваки месец, он нашо уштеду да са Фантом Зељом од Косова
руши и заплашује по потреби... И онај ћелави мајмун што заврће руке...
Изем ти Слуџбу...

- - - - - - - - - -

Јел му ово мама?
Много личе...

Straight to HELL! :evil:

Ovako se zavrsava maltretiranje, zaiebavanje, ubijanje u pojam, laganje... Celog rumunskog naroda. Ali, ja IPAK (iako smatram da je Causescu ovo sasvim pravicno zasluzio) nalazim neku odbranu u korist bracnog para, jer Causescu NIJE zeleo da zavisi od MMF-a i Zapada. Hteo je da im pokazuje prst. Ne da ga opravdavam... Ali razumem.

TITA je imao drugu, mnogo podlliju ideju/politiku. Koja je, dok je trajalo, donosila Nirvanu esferejot.

Koja je uglavnom/vecinski Naroda Srpskoga, naposletku (postmortem TITA) kostala tako strasno mnogo... I ti lanci se i dan danasnji povlace iza Naroda Srpskoga... :dash:

_nobody_

Pozdrav svim dobronamernim ljudima sa Krstarice, pdf. Politika!

Nekako, setih se cuvenog Causa, monstruma sa Karpata (takav mu je bio nadimak). I pade mi napamet da ih uporedim: Causa, karpatskog monstruma, i Vucica "shecera".

facts-about-nicolae-ceausescu.jpg

Odlican TITIN prijatelj. Zajedno su isli cak u lov, ako me secanje ne izdaje (na divlje svinje, ali i na disidente).

Pa, posto smatram da su im mozdane mentalne mape vrlo slicne (Causeskuov, TITIN i Acikin), kao jaja jajetu, ja bih molio publikum da nam ovde osvetli sta su to slicnosti, a sta razlicitosti ta dva lika, u mentalnom smislu. Svaka psiholoska, pa i psihiratrijska analiza je dobrodosla. TITA je ovde uzgredni prolaznik... Ali i on moze biti predmet date analize i komparacija.

Screenshot_18-656x320.jpg

Tema je, razumljivo, autorska! :aha:

_nobody_

nema razlike.....................osim sto ce VUCICA da ukokaju srbi dok su Causa ukokali ameri.

Back