Ни у смрти нису исти

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Parkeriss

Aktivan član
Poruka
1.197
ВЛАСТ ЗАБОРАВИЛА НА РАНКА ПАНИЋА, У БОРБУ ПРОТИВ НАСИЉА КРЕНУЛИ ТЕК ПОСЛЕ БРУТАЛНОГ УБИСТВА БРИСА ТАТОНА

Хулигани који су убили Бриса Татона ухапшени су, а за двојицом нападача полиција још трага - Убице Ранка Панића ни после годину дана од трагедије нису идентификоване - Породица, али и јавност траже да се сви насилници казне и да се спречи дивљање и пребијање грађана на улици

Борбу против насиља подржале су све парламентарне странке, а у борбу против хулигана укључила се и Ружица Ђинђић, удовица покојног премијера


Смиља Панић: Мог сина су ишутирали жандарми, умро је од последица њиховог батинања. Па, зар смрт мог сина није иста као смрт Бриса Татона, зар Ранко не заслужује правду, а његове убице казну за злочин који су починили, исто као што ће бити кажњени хулигани који су брутално претукли младог Француза? Зар Дачић мисли да ја, као и мајка тог младића из Француске, не заслужујем да знам ко ми је и зашто убио дете, зар живот мог Ранка вреди мање?


Полиција је у први мах забранила скуп против насиља, на интервенцију Ивице Дачића. Јавне личности, међу којима су Чедомир Јовановић, Бранко Цвејић, Воја Брајовић, Горчин Стојановић, Срђан Драгојевић, Србијанка Турајлић и Иван Тасовац, моћи ће да се окупе у парку испред зграде Председништва

Смиља Панић, мајка трагично настрадалог Ранка Панића, поздравља хапшење одговорних за убиство Француза Бриса Татона, али исто тако тражи да се одговорни полицајац за смрт њеног сина приведе правди.
– Ван сваке памети је шта нам се данас догађа. Срамота је то што готово годину дана министар Дачић није наредио да се приведе убица мога Ранка. Питам га опет: Ко је убио моје дете? Добро је што су убице младог Француза одмах похапшене и што ће им се судити за тај злочин, али Дачић мора да среди ствари и у својој кући. Жалосно је да откривају све друго, а да полицајце који су убили мог сина министар не може да пронађе већ више од годину дана – казала је Смиља Панић.
Мајка настрадалог демонстранта на митингу подршке Радовану Караџићу каже да разуме бол породице Бриса Татона.
– Страшно је када мајка изгуби дете на тако свиреп начин. Још страшније је када држава не жели да пронађе убице. Према мом сину се понашају као да је он био грађанин другог реда. Зар Дачић мисли да ја, као и мајка тог младића из Француске, не заслужујем да знам ко ми је и зашто убио дете, зар живот мог Ранка вреди мање? – пита мајка Ранка Панића.
Подсећајући на трагедију коју је преживела, Смиља Панић каже да не разуме зашто Дачић штити убице у полицијским униформама.
– Мог сина су ишутирали жандарми, умро је од последица њиховог батинања. Зар Дачић, као министар полиције, није могао да пронађе ко је крив за смрт мог сина, имао је годину дана да у свом ресору пронађе убице. Па, зар смрт мог сина није иста као смрт Бриса Татона, зар Ранко не заслужује правду, а његове убице казну за злочин који су починили, исто као што ће бити кажњени хулигани који су брутално претукли младог Француза? – пита Смиља Панић.

Скуп против насиља

А због убиства Бриса Татона и одлучности Србије да се бори против насиља и хулигана, данас ће бити одржан скуп против насиља, који је полиција у први мах забранила, али који ће се, захваљујући интервенцији министра полиције Ивице Дачића, ипак одржати, и то у Пионирском парку, као што су планирали организатори.
Наиме, београдска полиција је Иницијативи младих, која организује окупљање, забранила скуп, јер нису предали комплетну документацију. Саветовано им је да митинг одрже на Ушћу или да се за дозволу обрате вишим инстанцама, а поготову градоначелнику Београда Драгану Ђиласу, јер је „град његов“.
– После усменог обавештења у СУП-у Стари град, да се скуп не одобрава, јавио нам се министар унутрашњих послова Ивица Дачић, који је дао одобрење за одржавање тог скупа – рекла је директорка Иницијативе младих за људска права Маја Стојановић.
Како је казала, Дачић им је саопштио да се не може противити одржавању скупова против насиља.
– Охрабрује што је министар Дачић тако нешто изјавио и надам се да је само дошло до неспоразума у комуникацији са начелником МУП-а Стари Град, и да наш скуп неће бити забрањен – рекла је Стојановићева.
Марко Живковић из организације „Линет“ подсетио је да је претходно, на састанку са начелником СУП-а Стари град Жељком Перошевићем, као разлог за неодобравање скупа наведена непотпуна документација, и да је речено да скуп неће моћи да се одржи шта год да се још донесе од документације.
Директорка „Центра за културну деконтаминацију“, Борка Павићевић, осврнула се на позив власти да се сва будућа јавна окупљања одржавају на Ушћу и истакла да је то недопустиво.
– Ушће није простор, то је идеолошко место. То је појам Милошевићевог режима и док се тај простор не очисти, не можемо и не желимо тамо. Требало би једанпут недељно организовати скупове у Пионирском парку, између две скупштине, где би грађани, као у лондонском Хајд парку мирно и озбиљно износили своје ставове – истакла је Павићевић.

Чеда и Ружица у парку

Могућој забрани скупа успротивио се и лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Он је казао да је „неприхватљива одлука полиције да не дозволи одржавање скупа“.
– Сматрам да Београд мора бити град у којем је могуће организовати сваки миран скуп, а нарочито оне који се одржавају у циљу промоције друштвено прихватљивих и пожељних вредности, какве су борба за мир, толеранцију и ненасиље. Сваки такав скуп и борба против насиља имају, не само политичку подршку ЛДП-а, већ и моју личну грађанску подршку и спремност за активно учешће. Због тога ћу и на овом скупу учествовати, упркос најави полиције да ће га забранити – рекао је Јовановић.
„Одговор грађана на насиље“, који организују Иницијатива младих за људска права, „Линет“, „Сивил рајтс дифендерс“ и „Центар за културну деконтаминацију“, подржале су и бројне јавне личности. Тако ће, поред Ружице Ђинђић, на скупу говорити Бранко Цвејић, Воја Брајовић, Горчин Стојановић, Срђан Драгојевић, Желимир Жилник, Лена Богдановић, Јелена Ђокић, Татјана Војтеховски, Кокан Младеновић, Србијанка Турајлић, Иван Тасовац...
Чак и да министар полиције није дозволио скуп, Војтеховски би, како нам је казала, дошла у Пионирски парк. Она жели, како каже, да са свима подели срамоту због свега што нам се догодило последњих дана и да позове људе на ненасиље и толеранцију.
 
Панић је убијен од стране европске власти,а овај француски блејач је,као,убијен од оних које евро-власт жели да елиминише.Међу организованим навијачима Партизана се зна да постоје људи у њиховим групама које раде за БИА-у и да су они иницијатори злочина.Зашто?Па види се резултат- да би се забранили они који сметају ЕУ интергацијама.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top