Ni sekund života lažnoj državi

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
SRBIJA je, tri dana pred pokušaj otimanja Kosova, potpuno spremna da jednostrani čin proglašenja nezavisnosti poništi i da na izrežirani potez albanskih separatista konkretno odgovori - potvrđeno je „Novostima“.
Već u četvrtak u 13 časova, na redovnoj sednici Vlade Srbije, u vanrednim okolnostima, biće jedinstveno usvojena - Odluka o poništavanju protivpravnih akata privremenih organa samouprave na KiM o proglašenju jednostrane nezavisnosti.
- Odluka se unapred donosi kako ne bi postojao čak ni privid da je i jedan sekund živela fantomska tvorevina na teritoriji južne srpske pokrajine - čuli smo iz Koštuničine vlade.
Vlada će i potvrditi da će Akcioni plan sa konkretnim merama za neutralisanje jednostrane nezavisnosti, biti aktiviran istovremeno sa divljom inauguracijom druge albanske države. Detalji delovanja biće do poslednjeg trenutka čuvani kao najstroža državna tajna. Ujedno, ministri će odluku o poništenju odmah da proslede Skupštini, koja će ekspresno da usvoji taj dokument. Time će i institucionalno biti zacementiran odgovor Srbije.
U tom času, sva ministarstva pokrenuće konkretne mere za zaštitu srpskog i nealbanskog naroda kako ne bi osetili efekte svojevoljnog odvajanja. Ministarstvo za KiM koordiniraće celokupnom akcijom.
Lepeza odgovora Srbije je široka i prožima gotovo sve segmente. Odnosi se na: bezbednosne, diplomatske, pravne, ekonomske, socijalne mere.
U diplomatiji, na primer, skala odgovora može da se kreće od prekida diplomatskih odnosa sa državama koje priznaju nezavisnost do snižavanja odnosa na najmanju moguću meru. To će zavisiti od stepena uloge koju te države budu imale u podršci separatizmu. Za početak, svi naši ambasadori iz država koje priznaju nezavisnost biće pozvani u Beograd na konsultacije i formiranje zajedničke strategije delovanja.
Vojska Srbije nije dobila naređenje da mobiliše rezervni sastav. Ali, nije isključeno, a to je obelodanio i Kfor, da će naša armija, baš uoči proglašenja nezavisnosti, izvoditi manevre na administrativnoj liniji sa južnom pokrajinom.

Država će, kako nam je preneto, brinuti i o zdravstvenom osiguranju Srba u pokrajini, školovanju, otkupu poljoprivrednih proizvoda po najvišim cenama, investiranju, zapošljavanju. Neće biti prekinut nijedan kapitalni projekat.
Istovremeno, kako će se truditi da olakša svojim građanima u pokrajini, tako će Srbija praktično otežavati separatistima čak i administrativnu promociju bespravne države.
Samo ilustracije radi, automobili sa kosovskim registarskim tablicama neće moći da prođu kroz našu državu, a Srbija neće priznavati ni putne isprave i lična dokumenta sa oznakom nezavisnog Kosova.

SPECIJALCI NA KOPAONIKU
NIVO pripravnosti srpske policije je povišen, a deo Protivterorističke jedinice je već na Kopaoniku - saznaju nezvanično „Novosti“. - Ova formacija će u poznatom ski-centru dočekati najavljeno proglašenje nezavisnosti, i ako bude potrebe biće spremna za brzu reakciju.
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=1&status=jedna&vest=116149&datum=2008-02-13


"У случају"... "Могуће"... "Када би"...
 
Nece biti buducih borbi...Srba uskoro vise nece biti na Kosovu,a tako nikada nije bilo,cak ni u vreme turske vlasti na Kosovu...

Siptari sada prolaze kroz ono kroz sta smo mi prolazili krajem 19.-og i pocetkom 20-og veka,kada smo bili mlad,ekspanzivan narod kome se divila citava Evropa,sa zavidnim natalitetom...a mi,pogledajte nas gde smo danas...tuga...
 
jeremijabg, ništa od toga, Tito je nacrtao granice budućih država, kao što vidiš njegova se poštuje, od Ulcinja nema ništa, ulcinjski Šiptari su lojalni CG.

video sam to prosle godine u onom lokalu na plazi...ono kad je neki crnogorac hteo da izbaci shiptara zbog vredjanja gostiju i pravljenja nereda pa se ceo ulcinj digao da "odbrani prava albanaca" od nasilja nad njima u CG....samo jos nije dobar tajming za vas....nista vise...
 
Nece biti buducih borbi...Srba uskoro vise nece biti na Kosovu,a tako nikada nije bilo,cak ni u vreme turske vlasti na Kosovu...

Siptari sada prolaze kroz ono kroz sta smo mi prolazili krajem 19.-og i pocetkom 20-og veka,kada smo bili mlad,ekspanzivan narod kome se divila citava Evropa,sa zavidnim natalitetom...a mi,pogledajte nas gde smo danas...tuga...

Nece biti sukoba ako se svi povuku sa teritorija gde zivi i jedan jedini albanac u suprotnom teshko.
A poredjenje ti i nije neko,mi nismo istrebljivali druge narode u 19.v. niti naseljavali neku novu,tudju zemlju.
 
Nece biti sukoba ako se svi povuku sa teritorija gde zivi i jedan jedini albanac u suprotnom teshko.
A poredjenje ti i nije neko,mi nismo istrebljivali druge narode u 19.v. niti naseljavali neku novu,tudju zemlju.

Pa to kako se pobednik ponasao niko ne pamti...pamti se samo to ko je pobedio a ko izgubio...

Siptari imaju te lepe patrijarhalne osobine,slozni su,konzervativni...kao mi nekada...Siptari trenutno prolaze kroz doba nacionalnog romantizma,i ja im zavidim zato sto sam rodjen u ovoj tupavoj generaciji Srba...:-(
 
Jeremija, CG može ući u EU pre Hrvatske (jer nema problema sa nacionalnim manjinama) i pre Srbije (jer nema teritorijalne probleme). Živi bili pa videli. Ja ti garantujem da od CG niko ni kamen neće oteti.

zivi bili.samo,ako sam ja u pravu a vi niste spremni-naebali ste.....a ako nisam-ispao sam glup u drustvu....a sta kazes,crnogorci imaju veci natalitet od albanaca?
 
Nemaju veći natalitet, ali imaju veće veze po svetu. Granice bivših država SFRJ mogu biti avnojevske, ništa od Sandžaka, Ulcinja. Znaš kako se kaže: kad nekome želiš zlo - zlo ti se vraća.

a ti si shvatio da ja nekome zelim zlo?inace Kosovo nije AVNOJ evska granica vec iz ustava nametnutog Srbiji 74 kao pokrajina...pa i nije pravilo koje je postovano....po tebi onda treba dsa ide i Vojvodina...ja ne zelim zlo CG iako ona priznaje nezavisno Kosovo...ja samo tvrdim isto sto i ti:ko drugome jamu kopa...
 

Back
Top