Ngaon ili instikt - pitanje je sad

Nagon ili instikt – pitanje je sad, ali to da sprečimneću dok sam mlad… To mi telo nadrnda i duši je slad …Draga mi kaže da sam muški gad, ali da me nema ubio bi je jad …

Negde sam pročitao, što to učinih nije mi žao, biće da se nisam zahebao, prema psihologiji, ljudska bića nemaju instinkte, već nagone. E, zato me to nagoni svakodnevno na »zlo« - volim da grickam voće zabranjeno. Razlika je u tome što instinkti, kao takvi, motiviraju ponašanje na način da se ne mogu sprečiti, a ni lečiti, dok su nagoni podložni ljudskoj volji, a u toj volji sam lično najbolji, npr. ljudski nagon za polnim odnosom, koji ljudi mogu voljom zatomiti, zabašuriti i prevazići, dovodeći same sebe do totalne apstinencije. Biće da je zato etologija čudna nauka – bavi se proučavanjem ponašanja ljudi i živih organizama…

Da li, bar (po)nekada, razmišljate o tome, ili uvek date oduška nagonu svome ? Ja mu udovoljavam, dabome …

P.S.

Žilite li da saznate više, no o tome tiho – tiše, ispod klikinite, dabome, jer na tom mestu svakodnevno udovoljavam vragolanstvu svome …

https://www.facebook.com/srbo.srbic.92
mona liza - kafa.jpg

Back