NFL sezona 2019/2020

NFL timovi zovu fudbalerku da šutira fild gol za njih

Američka fudbalerka Karli Lojd dobila je poziv jednog NFL tima da šutira fild gol na njegovoj poslednjoj predsezonskoj utakmici, objavio je njen trener Džejms Galanis.

1567192027253.png


Dvostruka svetska šampionka je prošle nedelje bila na treningu Filadelfija Iglsa i Baltimor Rejvensa, a snimak kako pogađa fild gol sa 55 jardi je vrlo brzo postao viralan. Od tada, nekoliko timova je kontaktiralo Lojdovu, ali se jedan neimenovani izdvojio među njima.

Jedan tim je bio voljan da je stavi u sastav, a ona je odgovorila da može da igra u četvrtak“, rekao je Galanis.

Galanis je aludirao na to da ženska fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Država, koja je prošlog meseca po četvrti put osvojila titulu svetskog šampiona, igra prijateljsku utakmicu sa Portugalom u Filadelfiji.

Iglsi su prošle nedelje pozvali Lojdovu na zajednički trening sa Rejvensima, sa kojima je i vežbala izvođenje fild gola.

Žene, inače, igraju američki fudbal na profesionalnom nivou, ali nijedna nije bila u sastavu nekog tima na zvaničnim utakmicama.

Bilo je izuzetno zabavno, a ispraćeno je više nego što sam ikada mogla da zamislim. Mnogi su počeli da razmišljaju o tome kada ćemo videti ženu u NFL. Mislim da smo trenutno na raskrsnici što se tiče jednakosti polova i osnaživanja žena. Zvali su me mnogi, priča se o meni, svašta je moguće, ali sam u ovom trenutku fudbalerka, a videćemo šta budućnost donosi“, naglasila je Lojdova.

Lojdova je postiga gol sa pola terena u finalu Svetskog prvenstva 2015. godine i tako kompletirala het-trik i predvodila Sjedinjene Države do pobede nad Japanom 5:2. Za reprezentaciju je postigla 114 golova na 282 utakmice.

„Iskreno, ne mislim da će mnogo vremena proći pre nego što se žena probije u NFL. Dao bih joj priliku da pokuša da sam, recimo, u Bersima“, rekao je legendarni Gil Brant.

Bersi su testirali čak devetoricu izvođača fild golova od kraja prošle sezone.

http://sportklub.rs/Americki-fudbal...vu-fudbalerku-da-sutira-fild-gol-za-njih.html
 
Remsi "preživeli" Karolinu, katastrofa Dolfinsa - 10:59
http://sportklub.rs/blogger15/Stefan-Davidovic
Prošlogodišnji finalisti Superbola Los Anđeles Remsi pobedom su otvorili novu sezonu u NFL, savladavši u gostima Karolina Panterse sa 30:27.

1568034257984.png


Bez obzira što glavne zvezde tima, kvoterbek Džered Gogf i raning bek Tod Grli nisu imale svoj dan, Remsi su stigli do pobede u duelu dva tima koji bi mogli da konkurišu za titulu u NFC.

Pantersima nije bila doboljna ni zapažena partija Kristijana Mekefrija, i njegovih 209 jardi.

Dalas Kaubojsi su fantastičnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini stigli do ubedljive pobede nad Njujork Džajantsima 35:17.

I drugi tim iz LA ostvario je pobedu u nedelju, pošto su uspešni bili i Čardžersi, u duelu sa Indijanapolis Koltsima 30:24.

Baltimor Rejvensi su naneli pravi debakl Majami Dolfinsima, ostvarili su pobedu rezultatom 59:10.

Ostali rezultati: Filadelfija - Vašington 32:27, Njujork Džets - Bafalo 16:17, Minesota - Atlanta 28:12, Džeksonvil - Kanzas Siti 26:40, Klivlend - Tenesi 13:43, Sijetl - Sinsinati 21:20.

http://sportklub.rs/Americki-fudbal...iveli-Karolinu-katastrofa-Dolfinsa-10-59.html

----------------------------------------------

Petriotsi pokazali Stilersima ko je šampion - 33:3!
http://sportklub.rs/blogger15/Stefan-Davidovic
Nju Ingland Petriotsi na trijumfalan način su započeli novu sezonu u NFL.

1568034343589.png


Na premijeri pred svojim navijačima, tim iz Bostona slavio je protiv Pitsburg Stilersa u jednom od NFL klasika sa ubedljivih 33:3.

Petriotsi su nedavno angažovali nekadašnju zvezdu Stilersa Antonija Brauna, ali pored jednog Toma Brejdija, čini se da im on nije ni bio potreban.

Najčuveniji kvoterbek svih vremena meč je završio sa tri bačena tačdauna i ukupno 341 jardom.

Fil Dorset uhvatio je dva tačdauna, uključujući onaj od 58 jardi. dok je jedan tačdaun uhvatio Džoš Gordon.

MVP poslednjeg Superbola Džulijan Edelman uhvatio je šest pasova za 83 jarda,

Za Stilerse, Ben Rotlisberger je kompletirao 27 od 47 pasova za 277 jardi i intersepšn. U napadu ovog tima osetio se odlazak dva bitna igrača, pomenutog Brauna i Liviona Bela.

http://sportklub.rs/Americki-fudbal...i-pokazali-Stilersima-ko-je-sampion-33-3.html
 
Desetkovani Džetsi, zicer za Klivlend

U poslednjem meču druge nedelje NFL šampionata ekipa iz Ohaja veliki favorit protiv Njujorčana koji su ostali prošle nedelje bez vođe napada i odbrane

Uzbudljiva druga nedelja NFL šampionata završava se duelom na Met lajf stadionu gde Njujork Džetsi dočekuju Klivlend Braunse (utorak, 02.15). Oba tima su poražena prošle nedelje na premijeri nove sezone.

Klivlend je pre početka šampionata bio favorit iz senke, mnogi su ga videli sigurno u plej-ofu, ali na startu šok – poraz od 30 razlike od Tenesija na svom terenu. Ipak, sada će Braunsi da imaju priliku da poprave utisak protiv desetkovanih zeleno-belih.

Naime, prošle nedelje su Džetsi nesrećno izgubili od Bafala sa 17:16, ali to nije ono najgore. Ostali su bez startnog kvoterbeka Sema Darnolda koji je oboleo od mononukleoze. Takođe, skupo plaćeni lajnbeker koji je stigao iz Baltimora Si Džej Mozli takođe se povredio na tom susretu. Posle njegovog izlaska sa terena krenula su kola nizbrdo za tim iz Velike jabuke.

Protekle nedelje nije trenirala prva zvezda tima Lejvion Bel. Sjajni raning bek je pod znakom pitanja za ovaj susret. Otkaz je dobio kiker Kar Vedvik. On je na premijernoj utakmici protiv divizijskog rivala Bafala promašio dva fild gola i odmah je izgubio posao.

Ekipu koju predvodi sa klupe Adam Gejs, prošle sezone glavni trener Majamija, u nokdaunu je. Kvoterbek protiv Klivlenda biće Trevor Simijan, koji je dve godine bio starter u Denver Bronkosima, ali se nije proslavio u timu iz Kolorada. U prošlom šampionatu je presedeo na klupi Minesote, bio je rezerva Kirku Kazinsu, a sada će da predvodi skromni napad Džetsa. Jedina lepa vest prošle nedelje za tim iz Njujorka je dolazak iskusnog risivera Demerijusa Tomasa posle trejda iz Nju Inglanda. On ima Superboul titulu sa Denverom 2015. godine.

Braunsi su tempirana bomba, mogu da budu hit prvenstva jer imaju na papiru jedan od najboljih timova u ligi. Vođa je Bejker Mejfild, kvoterbek koji je prošle godine bio prvi pik na draftu. U napadu najveći bum proletos je bio dolazak jednog od najboljih risivera lige Odela Bekama iz Njujork Džajantsa.

Velika zvezda NFL-a vraća se na stadion Met Lajf. Brbljivi risiver zatalasao je javnost pred ovaj meč optužbama na račun defanzivnog koordinatora Džetsa Grega Vilijamsa koji je prošle sezone radio u Klivlendu.

Moraću da vodim računa o niskim i prljavim udarcima mojih čuvara i ostalim stvarima kojima ih uči Vilijams. Moji sadašnji saigrači su mi govorili da im je on upravo davao instrukcije da me udaraju prošle godine kada sam igrao za Džajantse. Jasno je ko je taj čovek i šta traži”, uzburkao je strasti Bekam pred duel u Njujorku.

Odbrana Klivlenda se raspala prošle nedelje protiv Tenesija, ali sada se očekuje da zaustave jalov napad domaćina. Defanziva Braunsa puna je pikova prve runde sa nekoliko prethodnih draftova, a dominira defanzivni end Majlis Geret.

U prošlom šampionatu Klivlend je na svom terenu pobedio Džetse sa 21:17.

NFL – DRUGA NEDELJA

Petak


Karolina – Tampa Bej 14:20 (3:3, 6:7, 3:7, 2:3)

Nedelja

Baltimor – Arizona 23:17 (7:3, 10:3, 0:3, 6:8)

Sinsinati – San Francisko 17:41 (7:14, 3:10, 0:10, 7:7)

Detroit – Los Anđeles Čardžers 13:10 (6:7, 0:3, 0:0, 7:0)

Grin Bej – Minesota 21:16 (14:0, 7:10, 0:6, 0:0)

Hjuston – Džeksonvil 13:12 (3:0, 3:3, 0:0, 7:9)

Majami – Nju Ingland 0:43 (0:7, 0:6, 0:10, 0:20)

Njujork Džajants – Bafalo 14:28 (7:7, 0:14, 0:0, 7:7)

Pitsburg – Sijetl 26:28 (0:0, 10:7, 3:14, 13:7)

Tenesi – Indijanapolis 17:19 (0:7, 7:6, 10:0, 0:6)

Vašington – Dalas 21:31 (0:0, 7:14, 7:7, 7:10)

Ouklend – Kanzas Siti 10:28 (10:0, 0:28, 0:0, 0:0)

Los Anđeles Rems – Nju Orleans 27:9 (3:0, 3:3, 14:3, 7:3)

Denver – Čikago 14:16 (3:0, 0:6, 0:7, 11:3)

Ponedeljak

Atlanta – Filadelfija 24:20 (3:0, 7:6, 7:6, 7:8)


https://mozzartsport.com/ostali-sportovi/vesti/desetkovani-dzetsi-zicer-za-klivlend/337545
 
Frka u Džeksonvilu, prva zvezda tražila trejd

Posle dva poraza na startu sezone i gubitka startnog kvoterbeka loša atmosfera u timu sa Floride pred divizijski duel sa Tenesijem

Sve je krenulo loše po Džeksonvil na startu sezone. Doveli su proletos šampionskog kvoterbeka, osvajača Superboula 2018. godine Nika Folsa, platili su ga 88.000.000 dolara, očekivao se bum tima s Floride, ali... Već u prvoj četvrtini uvodnog meča novog šampionata NFL-a protiv Kanzasa, iskusni vođa napada je polomio ključnu kost i pauziraće minimum dva meseca.

Protekle nedelje, Jaguari su poraženi u Hjustonu posle trilera sa 13:12. Imalii su pretvaranje za dva poena za pobedu, ali nisu uspeli, pa je sezona krenula sa 0-2. Ali, i to nije ono najgore. U franšizi je loša atmosfera. Na meču u Teksasu prva zvezda tima Džejlen Remzi se verbalno sukobila sa glavnim trenerom Dagom Maroneom.

Jedan od najboljih kornerbekova lige odmah je zatražio trejd od franšize sa Floride. Nekoliko dana je bila napeta atmosfera. Džeksonvil za svog najboljeg defanzivca traži pik prve runde narednog drafta. Javilo se već nekoliko ekipa spremnih za trejd, ali su se strasti malo smirile i Remzi će igratu u petak (02.20) kada stiže divizijski rival sa juga AFC-a Tenesi u prvoj utakmici treće nedelje NFL šampionata.

Tenesi je nepredvidiv. Pre početka sezone svi su otpisivali tim iz Nešvila, ali su na startu Markus Mariota i kompanija pregazila favorita Klivlend na njegovom terenu sa 30 poena razlike. Očekivala se sigurna pobeda kod kuće protiv oslabljenog Indijanapolisa, ali se tu još jednom video Tenesi na delu. Kada je favorit, onda gubi.

Sa skorom 1:1 ide ljutom divizijskom rivalu. Pobeda je neophodna ako se želi u plej-of, dok domaćin, čini se, teško će da doigravanja sa ruki kvoterbekem Gardnerom Minšuom. On je imao solidan učinak u prethodna dva meča, ali za pobede u NFL je potrebno nešto više.

Biće ovo duel ekipa koje igraju na mali broj poena, sa odbranama kao boljim delovima tima. U napadu Tenesija sve zavisi od igre trčanja gde dominira Derik Henri, snažni raning bek koji je briljirao u prvom meču u Klivlendu kada je razbio odbranu Braunsa. Takođe, i Džeksonvil sve nade polaže u svog trkača Leonarda Forneta.

Poslednje dve sezone tradicija je na strani Tenesija koji ima četiri pobede u nizu protiv divizijskog rivala. Prošle sezone na Floridi nije viđen tačdaun. Meč je završen pobedom Titana sa 9:6. U Nešvilu, Tenesi je bio ubedljiv u poslednjem meču ovih ekipa, bilo je čak 30:9.

Očekuje se nova rovovska borba sa malim brojem poena, a Tenesi je bliži trijumfu.

https://mozzartsport.com/ostali-sportovi/vesti/frka-u-dzeksonvilu-prva-zvezda-trazila-trejd/337758
 
NFL: Pali Petriotsi!

Nju Ingland Petriotsi doživeli su prvi poraz u NFL sezoni, pa su tako San Francisko 49ersi ostali jedini neporaženi tim.


1573158205782.png


Petriotsi su izgubili na gostovanju od Baltimor Rejvensa 37:20, koje je predvodio sjajni Lamar Džekson sa dva istrčana i jednim bačenim tačdaunom.

Rejvensi su u potpunosti nadtrčali Petriotse (210-74 u jardima), a osim Džeksona TD je istrčao i Gas Edvards.


Tom Brejdi je bacio 285 jardi i tačdaun, ali su mu Rejvensi i presekli jedan pas, dok su preko Marlona Hamfrija vratili fambl za TD od 70 jardi.

U obračunu dva fenomenalna kvorterbeka, Filip Rivers je odneo pobedu nad Aronom Rodžersom bez bačenog tačdauna.

Melvin Gordon je istrčao dva TD za trijumf Čardžersa nad Grin Bej Pekersima 26:11 u Los Anđelesu. Rodžers je bacio samo jedan TD, dok su njegovi trkači izborili samo 45 jardi.

Tako su Najnersi ostali jedini neporaženi tim u ligi, sa 8-0 nakon pobede u Arizoni 28:25 na otvaranju kola.

Džimi Garopolo je bacio četiri tačdauna i 317 jardi i još jednom začepio usta svim kritičarima jer je doveo svoj tim do savršenog skora na polovini regularnog dela sezone.

U meču nedelje Sijetl Sihoksi su posle fenomenalnog preokreta savladao Tampa Bej Bakanirse 40:34, posle produžetka.

Baksi su poveli 21:7 krajem druge četvrtine, a onda je na scenu stupio Rasel Vilson, bacio je dva TD i potpuno pravnao rezultat sredinom trećeg kvartala.

Usledila je serija fild-golova sa obe strane za 27:27, da bi četiri i po minuta pre kraja Vilson bacio još jedan TD za preokret na 34:27.

Kada su svi očekivali pobedu Sihoksa, Baksi uzvraćaju udarac i preko Dejra Ogunbovalea stižu do TD za poravnanje 46 sekudi pre kraja.

Usledio je produžetak gde je Vilson potvrdio klasu petim TD pasom na meču za sedmu pobedu Sijetla u sezoni.

Osim pet TD, Vilson je imao i 378 jardi, dok je Kris Karson istrčao 105.

S druge strane, Džejmis Vinston je bacio 335 jardi i dva TD, dok je Ronald Džons istrčao jedan.

Vikend je obeležila i prva pobeda Majami Dolfinsa, koji su naneli sedmi poraz divizijskom rivalu Njujork Džetsima sa 26:18.

Zablistao je Rajan Ficpatrik sa 288 jardi i tri tačdauna, dva za Prestona Vilijamsa. Tako više nema ekipa bez pobede u NFL.
 
premda je lamar dzekson lud... gledao sam utakmicu...premnogo trci..
ako ovako nastavi vrlo brzo ce ga neki defianzivac pokupiti sa zemljom i ode ligament ili neka kost .. tako su se zahebali prosle godine Jimmy G, karson venc...
 
Džoš Džejkobs i jaka odbrana za pobedu Rejdersa

Oukland Rejdersi su, nakon velike drame u završnici meča, slavili protiv Los Anđeles Čardžersa za petu pobedu sezone, drugu vezanu. Čardžersima je ovo šesti poraz.



1573236256807.png


Ouklend Rejdesri savladali su, u noći između četvrtka i petka, Los Anđeles Čardžerse 26:24 nakon drame u finišu i zanimljivog meča punog preokreta.

Prva četvrtina protekla je u znaku Rejdersa koji su poveli 10:0, ali se ta prednost do poluvremena istopila na tri poena (17:14).

Sve se promenilo u poslednjoj četvrtini, a Čardžersi su bili tim koji je imao četiri poena prednosti na manje od dva minuta do kraja meča. Nedovoljno ipak, jer su Rejdersi uspeli da povedu 26:24 na 62 sekunde do kraja meča, a zatim i sjajnom odbranom sačuvaju tu prednost i upišu petu pobedu.

Derek Kar prebacio je 218 jardi i imao jedan pas za tač daun. Tač daun trčanjem postigao je za Rejderse Džoš Džejkobs nakon čega je njegov tim došao u vođstvo, a hvatanjem Alek Ingold.


Sa druge strane, Filip Rivers prebacio je 207 jardi uz dva pasa za tač daun, ali i tri intersepšna. Melvin Gordon postigao je tač daun trčanjem, a hvatanjem su to učinili Hanter Henri i Ostin Ekeler.
 
NFL: Čifsi nadigrali Čardžerse sa samo 310 osvojenih jardi

Kanzas Siti Čifsi savladali su Los Anđeles Čardžerse 24:17 u NFL spektaklu u Meksiko Sitiju.

1574171224974.png


"Poglavice" su do pobede na prepunom Asteka stadionu stigle iako su osvojile samo 310 jardi u napadu.

Patrik Mahom je bacio 182 jarde i tačdaun za Trevisa Kelcea, dok su Lišon Mekoj i Derel Vilijams istrčali po jedan.

Čardžersi su osvojili 353 jarde samo preko dodavanja Filipa Riversa, ali je on uspeo da baci samo jedan tačdaun za Kinana Alena i to u poslednja dva minuta kada je meč već bio rešen.

U međuvremenu su defanzivci Čifsa čak četiri puta presekli Riversove pasove i ograničili Čardžerse na samo 93 jarde trčanjem i tako režirali sedmu pobedu Kanzas Sitija.

NFL, 11. vikend:
L.A. Čardžers – Kanzas Siti 17:24

Nedelja:
Baltimor – Hjuston 41:7
Karolina – Atlanta 3:29
Detroit – Dalas 27:35
Indijanapolis – Džeksonvil 33:13
Majami – Bafalo 20:37
Minesota – Denver 27:23
Tampa Bej – Nju Orleans 17:34
Vašington – NY Džets 17:34
San Francisko – Arizona 36:26
Ouklend – Sinsinati 17:10
Filadelfija – Nju Ingland 10:17
L.A. Rems – Čikago 17:7


Petak:
Klivlend – Pitsburg 21:7
 

Back
Top