- Poruka
- 77.964
Mada, znaš, teško da ćeš čut neko zagubljeno pleme u amazoniji da zove rišćane neznabošcima.
Iako nisam skoro divanila ni sa jednim plemenom u Brazilu.
ма сигурно си читала са нета негде
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mada, znaš, teško da ćeš čut neko zagubljeno pleme u amazoniji da zove rišćane neznabošcima.
Iako nisam skoro divanila ni sa jednim plemenom u Brazilu.
Indijska Trojica nema mnogo sličnosti sa hrišćanskom, izuzev što ih je troje.Jel si ti čitao onu temu na kojoj si me pitao šta me privlači neznabožačkim religijama?
Ili si se prepao da će te neka reč omađijati?
U hinduizmu takođe postoji sveto trojstvo, koje je starije od hrišćanskog. Znači, prepisali
hrišćani, pokrali, pa sad još i vređaju.
I Isus je rođen u ljudskom telu. U čemu je razlika između Isusa u ljudskom telu i Višnjeg
u nekom od deset zemaljskih obličja, od kojih je većina ljudskih?
I koje to osobine može imati bilo šta što opažamo izvan nas, ili zamišljamo (kao što
boga možemo samo zamišljati jer ga videli nismo), a da to nisu nama poznate osobine,
tačnije ljudske?
Inače, skoro svaka nehrišćanska religija ima neko zrnce istine koje im je ostalo u nasljeđe od prvobitne monoteističke religije.Hajde da ponovim još jednom
Ima li neke religije koja za zatatak ima jačanje čovekovog ega i ako ima kaži mi koja je.
Ako ne odgovoriš odustajem, jer stvarno ne razumem s kim ti pričaš.
Dobro, to je bio deo odgovora. Dalje....Indijska Trojica nema mnogo sličnosti sa hrišćanskom, izuzev što ih je troje.Inače, skoro svaka nehrišćanska religija ima neko zrnce istine koje im je ostalo u nasljeđe od prvobitne monoteističke religije.
Isus je rođen u tijelu da bi nam omogućio oboženje u ličnosti Bogočovjeka. A za ove Indijce nešto ne znam da im je to bila svrha ovaploćenja.

упрости то јачање човековог ега

kako..
Ne znam, možda ja Villaret nisam dobro razumela. Shvatila sam da joj smeta što
se u hinduizmu ide na poništenje ličnosti, odnosno do sjedinjenja sa Brahmom.
Onda ispada da se u hrišćanstvu ljudi uče kako je svako od njih velika sila, najvažnija
na svetu, a to nije tačno. Zapravo, ne znam ni jednu religiju koja ne uči skromnosti i
koja ne ističe duhovno iznad materijalnog.
Možda me neko razuveri.
Buda nikada nije rekao da je bog ili da mu je otac bog.Od kad je to Budizam postao neznabozacka religija ?
Predlažem takmičenje:
Koja religija ima najviše bogova ta je pobedila![]()

мислиш на јачање самоважности, самољубљивости, уздизање до божанства, све почиње и завршава од ЈА?
o, jadni budisti onda..
Jel može obrnuto?
Da
kako..
Ne znam, možda ja Villaret nisam dobro razumela. Shvatila sam da joj smeta što
se u hinduizmu ide na poništenje ličnosti, odnosno do sjedinjenja sa Brahmom.
Onda ispada da se u hrišćanstvu ljudi uče kako je svako od njih velika sila, najvažnija
na svetu, a to nije tačno. Zapravo, ne znam ni jednu religiju koja ne uči skromnosti i
koja ne ističe duhovno iznad materijalnog.
Možda me neko razuveri.
E jadni oni..Znači ti kad kreneš odavde vodiš i tatu i mamu i druga.E jadni oni..
Ne mogu da ti objasnim, mrzi me. Otvorila sam temu da mi se objasni koje su to
neznabožačke religije i niko neće da mi kaže, a to treće strane dođosmo..

stvar nije ista , ateisti ne priznaju postojanje boga , dok cipovane licne karte i popise ne priznaje religija , i niko ne zabranjuje nekom da se popise i registruje , ali popisivac ima packu kod nekog iznad .A kako su vjernici pristali na cipovane licne karte kad su se popovi izjasnili protiv istih ?
stvar nije ista , ateisti ne priznaju postojanje boga , dok cipovane licne karte i popise ne priznaje religija , i niko ne zabranjuje nekom da se popise i registruje , ali popisivac ima packu kod nekog iznad .A kako su vjernici pristali na cipovane licne karte kad su se popovi izjasnili protiv istih ?
Si ti čito drukče?
Znači ti kad kreneš odavde vodiš i tatu i mamu i druga.E jadni oni..
Ne mogu da ti objasnim, mrzi me. Otvorila sam temu da mi se objasni koje su to
neznabožačke religije i niko neće da mi kaže, a to treće strane dođosmo..
Zaključili ste? Pa dobro, važno je da ste se usaglasili. Ne valja da se međusobnoMislim da ti je vec odgovoreno bar dva puta. Hriscani sve paganske religije smatraju neznabozackim. U sirem smislu za neznabosce mogu smatrati i muhamedance i judejce i ateiste, tj. sve one koji nisu Hriscani, sve one koji nisu poznali Jedinoga Zivog Istinitog Boga.
A iz ovoga sto ti pises o budizmu i hinduizmu zakljucili smo da u tim religijama nema ljubavi
Zbog čega misliš da je bog u koga ti veruješ živ, a bog drugih vernika mrtav?
Ceco; mnogo gresis. Paganske religije su mnogobozacke, pa samim tim ne mogu biti neznabozacke. Naravno, neverovatno da medju neznabozce ubrajas muhamedance i judaiste i izjednacujes ih s ateistima. Ateisti su jedini neznabozci i donekle agnostici. Judaisti i islamisti su ciste monoteisticke religije i imaju, kao i hriscani, istog boga, s tim sto hriscani pored Boga Oca imaju jos dva, Bozjeg sina i nedefinisanog Svetog Duha, a navedene dve ih nemaju. Naravno, trebalo bi da znas da je izvor hriscanstva u judaizmu, sto bi se reklo, sekta judaizma.Mislim da ti je vec odgovoreno bar dva puta. Hriscani sve paganske religije smatraju neznabozackim. U sirem smislu za neznabosce mogu smatrati i muhamedance i judejce i ateiste, tj. sve one koji nisu Hriscani, sve one koji nisu poznali Jedinoga Zivog Istinitog Boga.
A iz ovoga sto ti pises o budizmu i hinduizmu zakljucili smo da u tim religijama nema ljubavi
Zaključili ste? Pa dobro, važno je da ste se usaglasili. Ne valja da se međusobno
svađate, onda oće da se desi da čovek priča sam sa sobom.
Ne znam što ste zaključke o hinduizmu i budizmu izvlačili. Ja hinduizam slabo poznajem,
a o budizmu ništa nisam ni pisala na ovoj temi.
Da li su svi hrišćani poznali Jedinog Živog Zdravog i Pravog Boga?
Kako se on upoznaje?
Zbog čega misliš da je bog u koga ti veruješ živ, a bog drugih vernika mrtav?
Da su mrtvi zar bi bilo rečeno:
1. Ја сам Господ Бог твој; немој имати других богова осим мене.
Valjda bi lepo obelodanio da su svi drugi mrtvi i da ih nema?
Mislim da ti je vec odgovoreno bar dva puta. Hriscani sve paganske religije smatraju neznabozackim. U sirem smislu za neznabosce mogu smatrati i muhamedance i judejce i ateiste, tj. sve one koji nisu Hriscani, sve one koji nisu poznali Jedinoga Zivog Istinitog Boga.