Neznabožačke religije

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Neznaboštvo je služenje tvari umjesto Tvorcu.

Jel si ti čitao onu temu na kojoj si me pitao šta me privlači neznabožačkim religijama?
Ili si se prepao da će te neka reč omađijati?

U hinduizmu takođe postoji sveto trojstvo, koje je starije od hrišćanskog. Znači, prepisali
hrišćani, pokrali, pa sad još i vređaju.

I Isus je rođen u ljudskom telu. U čemu je razlika između Isusa u ljudskom telu i Višnjeg
u nekom od deset zemaljskih obličja, od kojih je većina ljudskih?

I koje to osobine može imati bilo šta što opažamo izvan nas, ili zamišljamo (kao što
boga možemo samo zamišljati jer ga videli nismo), a da to nisu nama poznate osobine,
tačnije ljudske?

Jel si ti čitao onu temu na kojoj si me pitao šta me privlači neznabožačkim religijama?
Ili si se prepao da će te neka reč omađijati?

U hinduizmu takođe postoji sveto trojstvo, koje je starije od hrišćanskog. Znači, prepisali
hrišćani, pokrali, pa sad još i vređaju.

I Isus je rođen u ljudskom telu. U čemu je razlika između Isusa u ljudskom telu i Višnjeg
u nekom od deset zemaljskih obličja, od kojih je većina ljudskih?

I koje to osobine može imati bilo šta što opažamo izvan nas, ili zamišljamo (kao što
boga možemo samo zamišljati jer ga videli nismo), a da to nisu nama poznate osobine,
tačnije ljudske?

visna i brahma grade a siva rusi..al su sveti mani mi se mito..ovo troje su podeljeni bez mira snage i radosti...ako su ovakvi bogovi kakvi su tek ljudi..rat u dusi koje ih goni da budu u ratu s ljudima..eto to je njihovo sveto trojstvo....razbucana vojska koja nesto trazi a ne zna sta trazi..:)

visna i brahma grade a siva rusi..al su sveti mani mi se mito..ovo troje su podeljeni bez mira snage i radosti...ako su ovakvi bogovi kakvi su tek ljudi..rat u dusi koje ih goni da budu u ratu s ljudima..eto to je njihovo sveto trojstvo....razbucana vojska koja nesto trazi a ne zna sta trazi..:)
Al si ti to sve lepo zamislila.

Prvo, Brahma i Višnu nisu na jednoj strani a Šiva na drugoj. Šiva i Višnu su Brahma. Brama je apsolutno sve.
I onda ti uzmeš to sve, pa kažeš, aha, ovde imamo dobro i zlo, stvaranje i uništavanje, lepo i ružno, Višnu i Šivu.
Kakva si ti takvi su u tvojim mislima i oni.

Šiva ruši, ali da tog rušenja nije ne bi bilo promene. Nešto nestaje ali iz toga nužno i nešto nastaje. Višnu i Šiva
su jedno - Brahma. Samo ih mi vidimo odvojeno.

Al si ti to sve lepo zamislila.

Prvo, Brahma i Višnu nisu na jednoj strani a Šiva na drugoj. Šiva i Višnu su Brahma. Brama je apsolutno sve.
I onda ti uzmeš to sve, pa kažeš, aha, ovde imamo dobro i zlo, stvaranje i uništavanje, lepo i ružno, Višnu i Šivu.
Kakva si ti takvi su u tvojim mislima i oni.

Šiva ruši, ali da tog rušenja nije ne bi bilo promene. Nešto nestaje ali iz toga nužno i nešto nastaje. Višnu i Šiva
su jedno - Brahma. Samo ih mi vidimo odvojeno.

a siva je bokser u dusi...volje ima na pretek...zato je svetu trojicu u sebi i razorila....:per:

Recimo tebe zaboli zubić. Desila se ''loša'' promena, zub se razboleo i sada boli. Da bi prestao
da boli, mora se desiti još jedna promena ''dobra'' a to je da se uništi bolest, odnosno, da se zubić
izleči ili da se uništi/izvadi zub.

Recimo tebe zaboli zubić. Desila se ''loša'' promena, zub se razboleo i sada boli. Da bi prestao
da boli, mora se desiti još jedna promena ''dobra'' a to je da se uništi bolest, odnosno, da se zubić
Znaci, u toj religiji
i dobro i zlo imaju isti izvor ? I preplicu se ?

A zasto ljudi uopste pristupaju takvim bogovima , a ne Onom koji je iskljucivo izvor dobra ?

Sta ljudi dobijaju od Sive, Brame, Visne ?

Do sada sam živela u ubeđenju da je budizam jedina neznabožačka religija, a sada
čujem da ih ima još.
Koje su to religije?
Šta ih tačno čini neznabožačkim?
Jedna za koju nisi znala da je - NE-ZNA-Božačka je i današnje poznato Kršćanstvo.

Današnji Kršćani NE ZNAJU TKO je Bog Jedini.

Kršćani niti ne znaju KAKO je Sveto Ime Biblijskome Bogu.

Kršćani NEMAJU za Boga Jedinoga Boga - JAHVU.

Današnji Kršćani niti ne znaju TKO je Biblijski Bog.
-------------------------

To sve gore ti kaže da je Kršćanstvo - Ne-Zna-Božačka religija,
točnije - VIŠE Božačka - Krivo Božačka religija.

Nisi ti to dobro razumela. Šta promenu čini lošom a šta dobrom? To je trebalo da zaključiš
iz posta koji si citirala. I ako nisi onda neće vredeti da ti odgovaram na ova pitanja.

Šta ljudi dobijaju? Onako generalno - ko šta traži to i nađe.. :lol:

Jedna za koju nisi znala da je - NE-ZNA-Božačka je i današnje poznato Kršćanstvo.

Današnji Kršćani NE ZNAJU TKO je Bog Jedini.

Kršćani niti ne znaju KAKO je Sveto Ime Biblijskome Bogu.

Kršćani NEMAJU za Boga Jedinoga Boga - JAHVU.

Današnji Kršćani niti ne znaju TKO je Biblijski Bog.
-------------------------

To sve gore ti kaže da je Kršćanstvo - Ne-Zna-Božačka religija,
točnije - VIŠE Božačka - Krivo Božačka religija.

Uraaaa!! Već sam se prepala što Jahva kasni ovoliko na temu. :lol:

U šta veruju ti KRŠćani? U krš neki, ne u boga?

Po svemu što sam do sada izučila, taj Jahva može biti samo neko
od nižih, zlih božanstava koje je Višnji odavno utamanio, tako da se zanosiš
s njim totalno bezveze. :lol:
Ti znaš za nekog boga koga više nema. Jel to isto neznaboštvo?

Uraaaa!! Već sam se prepala što Jahva kasni ovoliko na temu. :lol:

U šta veruju ti KRŠćani? U krš neki, ne u boga?

Po svemu što sam do sada izučila, taj Jahva može biti samo neko
od nižih, zlih božanstava koje je Višnji odavno utamanio, tako da se zanosiš
s njim totalno bezveze. :lol:
Ti znaš za nekog boga koga više nema. Jel to isto neznaboštvo?
Jednog dana ćeš saznati.
Samo bi ti savjetovao da se prije toga dana,
ispraviš,
jer taj dan bi mogao biti i drugo uskrsnuće,
a tada je kasno za ispravku.
----------------------------------

Današnji Kršćani nisu ni blizu Apostolskim Kršćanima.
Današnji Kršćani su višebošci zamaskirani u TTT.
To je najveća Sotonina prevara.

a znaci sve se svodi na stvaranje i rusenje..a gde je tu covekova licnost..pojela maca..covek ima samo fikciju da postoji a njega uopste nema..ja ti a ti on i naravno zub koji ne boli nas nego sivu...:)

a znaci sve se svodi na stvaranje i rusenje..a gde je tu covekova licnost..pojela maca..covek ima samo fikciju da postoji a njega uopste nema..ja ti a ti on i naravno zub koji ne boli nas nego sivu...:)

I ne boleo je.. od onolikog boksanja, dobro je i da ima neki zub.. :lol:

Izvini.. slabo te razumem..

Koj ti dirao ličnost? Ima li neke religije koja za zatatak ima jačanje čovekovog ega
i ako ima kaži mi koja je.

I ne boleo je.. od onolikog boksanja, dobro je i da ima neki zub.. :lol:

Izvini.. slabo te razumem..

Koj ti dirao ličnost? Ima li neke religije koja za zatatak ima jačanje čovekovog ega
i ako ima kaži mi koja je.
nisi ni takla licnost...a kako da je taknes kad ne postoji u hinduizmu..
na nebu otac,sin i duh jedan bog...na zemlji razum,srce i volja jedan covek ..zubi su prolazna stvar..sad ih vidis a posle ih nema a tebe i dalje ima...siva oblece oko tebe ko kisa oko kragujevca..:D

nisi ni takla licnost...a kako da je taknes kad ne postoji u hinduizmu..
na nebu otac,sin i duh jedan bog...na zemlji razum,srce i volja jedan covek ..zubi su prolazna stvar..sad ih vidis a posle ih nema a tebe i dalje ima...siva oblece oko tebe ko kisa oko kragujevca..:D

Hajde da ponovim još jednom
Ima li neke religije koja za zatatak ima jačanje čovekovog ega i ako ima kaži mi koja je.

Ako ne odgovoriš odustajem, jer stvarno ne razumem s kim ti pričaš.

Back