Neznabožačke religije

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Do sada sam živela u ubeđenju da je budizam jedina neznabožačka religija, a sada
čujem da ih ima još.

Koje su to religije?

Šta ih tačno čini neznabožačkim?
Sumnjam da ima neznabozackih religija. Moze biti samo da su monoteisticke i paganske, tj. mnogobozacke. A ima i one koje su "nesto izmedju", nisu ni jedno ni drugo ili, jos bolje receno - jesu i jedno i drugo. To su sve hriscanske denominacije koje stuju tri boga sklepanog u jednog..

Sumnjam da ima neznabozackih religija. Moze biti samo da su monoteisticke i paganske, tj. mnogobozacke. A ima i one koje su "nesto izmedju", nisu ni jedno ni drugo ili, jos bolje receno - jesu i jedno i drugo. To su sve hriscanske denominacije koje stuju tri boga sklepanog u jednog..

To nisu tri boga sklepana u jednog. Troičnost je princip koji je malo teže shvatiti,
mada je potpuno u skladu sa prirodom.

To nisu tri boga sklepana u jednog. Troičnost je princip koji je malo teže shvatiti,
mada je potpuno u skladu sa prirodom.
Kazu nije princip, vec koncept. Nisu tri boga? Bog Otac, Bog Sin i Bog Sveti Duh, zar nisu bogovi? A, kad im cune onda se drugi i treci uguraju u oca, Zato i kazem, malo monoteizam, malo politeizam. Sad, da je u skladu s prirodom - nije u skladu.Sta vise, ima na stotine polubogova.

Možda nije pravo mesto, a ni tema, ali ja imam problem s misionarenjem.

Za mene je to imperijalizam, ništa drugo. Misim, s kojim pravom bilo ko ide bilo gde i govori ljudima da je njihova vera pogešna? I ne samo da je pogrešna, već da će zbog nje goret u najstrašnijim mukama onomad.

Uvek mi je bilo imperativno to što su to uvek u pitanju belci, hoću da kažem, europskog porekla beli misionari. Još nisam čula za Bušmana koji je došo u Evropu da ubeđuje rišćane da im je vera pogrešna.

I, takođe, kad smo već otišli u digresiju, uvek se setim šta je koji ono indijanski poglavica onomad rekao: "Kad su došli, oni su imali Bibliju, a mi zemlju. Rekli su nam da zatvorimo oči i da se molimo s njima. Kad smo otvorili oči ponovo, mi smo imali Bibliju, a oni zemlju."

To je, u principu, sve što mislim o misionarenju. Izvinjavam se ako je bio off.

Možda nije pravo mesto, a ni tema, ali ja imam problem s misionarenjem.

Za mene je to imperijalizam, ništa drugo. Misim, s kojim pravom bilo ko ide bilo gde i govori ljudima da je njihova vera pogešna? I ne samo da je pogrešna, već da će zbog nje goret u najstrašnijim mukama onomad.

Uvek mi je bilo imperativno to što su to uvek u pitanju belci, hoću da kažem, europskog porekla beli misionari. Još nisam čula za Bušmana koji je došo u Evropu da ubeđuje rišćane da im je vera pogrešna.

I, takođe, kad smo već otišli u digresiju, uvek se setim šta je koji ono indijanski poglavica onomad rekao: "Kad su došli, oni su imali Bibliju, a mi zemlju. Rekli su nam da zatvorimo oči i da se molimo s njima. Kad smo otvorili oči ponovo, mi smo imali Bibliju, a oni zemlju."

To je, u principu, sve što mislim o misionarenju. Izvinjavam se ako je bio off.
vrh! :mrgreen: :lol:

Neka doticni ide na svoj forum pa neka siri pamet,kako nas teraju sa njihovih mozemo i mi njih odavde nisam u pravu?

5zKXz.gif

Back