E ovako...
Kod mene su dijagnostikovani kondilomi i uklanjani su kiselinom u ginekoloskoj ambulanti. Sve to mnogo gore zvuci nego sto jeste (da ne plasimo cure koje imaju slican problem - nije mnogo bolno). U to vreme sam pocela vezu sa sadasnjim momkom i on je o svemu bio obavesten. Ginekologa sam odmah pitala da li treba i on da se leci, a odgovor je bio: "Ako je zarazen."
Posto nismo nista znali o tome, njega sam ubedila da ode kod doktora koji ga je ovlas pregledao (sve je malo i komicno "Daj djoleta", rekao je doktor kad je cuo o cemu se radi) i ustanovio da "tu nema nista, a ako se pojave, kondilomi izgledaju kao male bele bubuljicice" i savetovao ga da redovno prati situaciju.
Meni se kondilomi nisu ponovo pojavili, vec dugo ne koristimo prezervativ, a ni kod njega nema niceg vidljivog. U medjuvremenu se o kondilomima mnogo toga saznalo, pa mi je postalo jasno da je uzrocnik virus i da je malo verovatno da ga ja imam, a moj decko nema, te mi nikako nije jasno kako su lekari tako neozbiljni?!
Moje pitanje glasi kako se kod muskaraca leci HPV ako kondilomi nisu vidljivi?