Quantcast

Nezavisno Kosovo

Fixa

Veoma poznat
Poruka
12.801
Da li je neko od vas, ko se bavi i mundanom astrologijom uradio-pogledao kartu nezavisnog Kosova. Tražio sam po netu tačno vreme i recimo da je potignut konsenzus da je to 15.50h. Dakle bilo bi 17.2.2008 15.50h Priština. Ono što meni prvo upada u oči je aktivno 7o polje (polje odnosa sa drugim zemljama, ratovi). Tu imamo Sunce, Neptun i dva čvora. Zanimljiv je i Uran u 8oj kući (javna bezbednost, kriminal, zločini, smrt..) Da li očekujete nešto u martu ove godine, sobrirom na konjunkciju Sunca i Urana, kao i opoziciju Marsa i Plutona?
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
www.astro-art.net

Evo nešto analiza astrologa koju se razumeju u mundanu astrologiju.

vladar horoskopa SO na severnom cvoru pred ulazak u najplodniji zodijacki znak. Dijagnoza: Metastaza na okolne drzave i to pravcu juga i jugozapada najvise. MO, narod, je u egzaktnoj opoziciji sa Suncevim buducim dispozitorom koji ga uvlaci u debilitaciju. Vrlo brzo ce pokazati svoje apetite za daljim sirenjem jer su plodni pokazatelji ovde snazni.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
U mundanoj astrologiji ovakva pozicija, kada se vladar asc nadje u VII, je pokazatelj te situacije sirenja ka zemlji drugih naroda. Postoji cak i aforizam o ovome mada se on odnosi na jednu feudalnu oblast, ali je princip isti obzirom da je nastao pre pojave savremenih nacija i nacionalnih drzava. I to sto je debilitirano SO uvecano severnim cvorom koji se dovodi u vezi sa JU+ super plodni MO u egzaltaciji tog JU i 180 sa njim koji vlada imovinom drugih naroda (VIII kuca) je od narocitog znacaja ovde.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
A metastaza je poslednji stadijum raka koga treba ukloniti. Wink
Nije ovde kljuèno pitanje šta æe Šiptari uraditi nego koliko æe u tome imati podršku iz inostranstva. Vladar 9. Mars je u 11. trigonu sa Suncem. Koliko æe njihovi ''prijatelji'' biti dosledni?
Da li æe prevladati (jaèi) aspekt njihovih neprijatelja? Vladar šeste (sedme) je Saturn koji je u Trigonu sa Jupiterom.
Kakvu buduænost Šiptari mogu da oèekuju sa Mesecom koji je na vrhu dvanaeste kuæe i u egzaktnoj opoziciji sa Jupiterom?

Nato æe u svakom sluèaju nastaviti sa podmetanjima (tipa Raèak) ne bi li spreèio otcepljenje severnog Kosova i potpiriti nemire u Medveði i Bujanovcu kako bi srpsku pažnju usmerili u tom pravcu. Za to vreme u Makedoniji i Crnoj Gori možemo da oèekujemo ekspanziju šitarskog nacionalizma.

Previše je ovde teških aspekata koji im ne idu na ruku.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
Fantomska drzava (So 0 Ne) finansirana od strane trgovaca drogom. Njihovi ratni prijatelji i saveznici Amerikanci ce uskoro pokazati svoje drugo lice (Ma(Ge) u 11 90 Ur 7) i ispostaviti racune. A nece si ni hleba najesti (Sa(vl. 6) u 2 180 So(vl. 1)). Moguci novi ratovi pa cak i gradjanski (Ma(vl. 9) 180 Pl (Pl vlada 4 poljem).
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
IX kuca u ovom horoskopu jeste svet, ali svet u celini, a drzave koje direktno podupiru samostalno Kosovo, drzave koje su pomogle da se osamostali i koje ga finansijski, infrastrukturno i administrativno
odrzavaju u zivotu nalaze se u II kuci jer II kuca je kuca koja podrzava I. IX je mundus u celini, u njoj se nalaze i Indonezija, Kina, Indija, Rusija, Spanija, Rumunija, Grcka, Kipar i Bugarska, dakle vise od 3 milijarde svetske populacije, vise od polovine danasnjeg covecanstva koje, bar tako tvrde danas, nece priznati nezavisnost. Ove drzave nemaju veze sa pitanjima II kuce. IX kuca su i UN u celini. Znaci, svako mundano polje ima vise nivoa. A sto se kosovskog metastaziranja tice, van astrologije, vec se prica o tome i samo pazljivo treba pratiti dalje dogadjaje. Prica se i o laganom odvajanju severnog dela po istom principu, ne znam, videcemo. Horoskop jeste jasan. Vladar karte na severnom cvoru u VII i MO u plodnom znaku 180 JU na osi XII-VI. To moze biti slika krajnje pogresnih poteza i nerealnih zelja jer XII kuca ima veze sa tim, to je kuca najgorih svetovnih poriva i ambicija, samopovladjivanja i groznih teznji i dela. JU taj MO uvlaci u debilitaciju VI kuce sto bi moglo da znaci da ce ih ti postupci kostati dobrog dela nacionane i drzavne vitalnosti. Dispozitor JU i vladar VI je retrogradni SA u neplodnom znaku pa se cini da cela prica oko njihovog vojnog i oruznog kapaciteta ne stoji. Tu su izgleda slabi bar za narednih par godina. Mi smo ovde prikazan kroz VII najpre jer smo njihovi direktni i prvi neprijatelji.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
U TA XII ima uglavnom vrlo negativnu simboliku i to najgoru mogucu, pricala sam o tome i to dosta kada sam govorila o Suncevom primarnom kretanju, simbolici takvog nebeskog privida i orjentalnoj Veneri, Danici, Luciferu itd. Sta afirmativno da kazem? Pokusavam sliku da uskladim sa stvarnoscu, ovo je ipak mundana, kolektivna stvar. Iskreno, evo trudim se, ali nisto afirmativno ovde i ne vidim, bar ne jasno. Samodovoljni MO u Luciferovom polju i debilitirano Sunce cije su mane uvecane severnim cvorom pred ulazak u Jupiterov znak i VIII kucu. Gledam ovo zbog skorasnjih progresija. Bice zanimljivo pratiti pricu kroz dve godine kada SO promeni znak i udje u debilitaciju ME, istih onih koji ih sada tako snazno podrzavaju.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
Na to sam mislio kada kažem da æe kad tad prevladati snaga njihovih neprijatelja.
Strana podrška po meni takoðe neæe dugo trajati.

Ne znam kako u Tradicionalnoj tumaèite vladara sedme kuæe (Saturn vlada i sedmom i osmom?) ali pozicija Urana kao jednog od vladara horoskopa a samim tim i njihovih neprijatelja je veoma jaka. U kvadratu je sa Marsom koji je takoðe slab. Drugi vladar Sunce (Asc) takoðe ne stoji dobro kod nas Modernista.
Da li tradicionalisti uzimaju u obzir ovu opoziciciju Sunca i Saturna ili je izuzimaju zbog toga što Sunce još nije ušlo u znak Riba?
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
Ne, te opozicije nema, objasnjavala sam zasto, aspekti se vezuju za znake, a ne uglove. Ipak, i TA i MA uzimaju progresije i druge prediktivne metode podjednako s tim sto u TA kod sekundarnih progresija promena znaka, termina , izlazak na fiksne zvezde i natalne pozicije, uz jos ponesto, 5 osnovnih faktora (SO, MO, asc, mc-a i fortune) ukazuje na velike dogadjaje i zato sam se uhvatila za ulazak SO u Pi za 2 godine. Dalje, to SO za 7 godina otprilike dolazi na 180 sa SA. E, to je vec veoma, veoma upozoravajuce. Naravno, nije ovo dovoljno, moraju se pratiti opsti mundani ciklusi, solarne godine i terminski horoskopi te horoskopi eklipsi uz sve osnovne prediktivne cikluse. Fiksne zvezde pod obavezno, ogroman je to posao, ali i ovo progresivno SO je glavni, pocetni pokazatelj buducih desavanja. Treba dalje proveriti pomenute godine kroz mundane cikluse i eklipse, solare i tranzite pa da vidimo taj moguci ponovni sukob sa nama i svima koji potpadaju pod VII. Godine pred nama i neke druge osim nas mogu uvesti u ovo polje. Istina, Pi su sever, ali su i voda i mnogo toga jos pa dalje mozemo razvijati ovu simboliku.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
Interesantan je polozaj SA u njihovoj II i recepcija sa vladarem II. Ispada da ih, maltene, mi odrzavamo infrastukturno. Sta to od nas zavisi? Znam da delom elektro sistem jeste vezan za nas i znam da nasi gradjevinci tamo rade i da gradjevinski materijal dolazi odavde bas kao i vecina prehrambenih proizvoda i nije mi u tome svemu jasno zasto ne zavrnemo slavinu? Da li je to znak nase slabosti jer je vlada pod nekom vrstom kontrole od strane privrednika koje, sem zarade, nista drugo ne zanima ili je neki drugi, dublji razlog u pitanju. Neki govore da je celo Kosovo bez struje lako moglo biti, a nije. Zasto? Zasto i danas nase firme tamo posluju? Po kom principu i cemu sva ova prica? Razumem da se vojska ne moze pokrenuti, ali ne razumem zasto se ova sredstva ne upotrebe. Ne znam koliko vam je poznata cinjenica o nasim gradjevinarima, predstavnistvima farmaceutske i prehrambene industrije tamo i obimu posla koji tamo, evo bas danas, ostvarujemo. Ovo bih volela da znam, ali u javnosti to niko da spomene, tabu tema, silentia i tacka.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
A sto se optimizma tice, sta znam, ne bih ja tako optimisticna bila. Jedino sto jasno vidim je Srbija koju simbolizuje R SA u zemljanoj Vi, cini se mirna, racionalna, objektivno slaba, ali cvrsta u svom stavu. SA je spor i otud upornost. Dok SO dodje do opozicije sa njim, SA se, prakticno, nece ni malo pomeriti. I ta II kuca je veoma vazna jer mi nismo direktno na asc usmereni vec gledamo da kroz simboliku II pokusamo da uradimo nesto. Treba imati u vidu da je njihovo SO slabo i u zavisnosti od tog SA, nalazi se u VII u SA znaku dok istovremeno ME, vladar II, uvlaci to SO u izgon. Neceg ce ozbiljno tamo nedostajati.

Sto se Srbije tice koristi berlinsku kartu. Postoji i karta poslednjeg Ustava, potrazi je negde ovde na modernoj je valjda, ali je i berlinska dovoljna, to je karta moderne srpske drzave koja je svasta pregurala, ali jos uvek eto postoji pa i karta vazi.

Fiksne zvezde najveci znacaj ostvaruju bas u mundanoj. Pogledacu ih pa ako vidim nesto zanimljivo napisacu.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
Niko ovde ne govori o tome da æe se situacija tako lako i brzo razrešiti.
Kola su Šiptarima pošla nizbrdo veæ sa ulaskom Jupitera u znak Strelca. Znaš i sam da sam se najviše pribojavao da ih SAD ne priznaju dok je Jupiter bio u Škorpiji.
U meðuvremenu pozicija Srbije u svetu je bitno ojaèala.
Sa SA 120 Ju,Pl sada smo mnogo jaèi nego što smo to bili u zadnjih dvadesetak godina.

Šiptarima æe biti sve teže i teže.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
Sa 180 So je TRAJNO stanje zato što za mene predstavlja natalni aspekt.

Sa Damoklovim maèem što æe stalno visiti nad glavama Šiptara (Saturn-Srbi).
Goreg (boljeg) neprijatelja nisu mogli da odabaru. Nažalost, (sreæom) žreb (kolo sreæe) je bio nemilosrdan prema njima.

Tako vitalno slabu kartu može da aktivira svaki malo jaèi tranzit. U ovom sluèaju to se verovatno odnosi i na skori prelazak Marsa preko Raka, Lava i Device.
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
Ja, na zalost, verujem jedino u otpor konkretnom oruzanom silom. Svaka prica nase Vlade ovih dana je samo tuzni znak slabosti drzave. Postoji u teoriji prava, na samom pocetku uvoda u ovu nauku misao, ideja, da je pravo=drzava=sila, sve ostalo je mrtvo slovo na papiru. Mi imamo vlast koja na sav glas ponavlja kako silu nece upotrebiti i 7 godina radi na poptunom umrtvljivanju vojske, od unistavanja oruzja po zahtevu SAD u vreme Tadicevog ministrovanja resorom odbrane, smanjenja oficirskih plata, njihovog otpustanja do upornog odbijanja tri dosadasnja ministra finansija da se vise novca odvoji za vojsku. O cemu mi ovde pricamo meni vise nije jasno. Danas je i ministar Bubalo izjavio kako nikakve ekonomske mere nece biti preduzete prema Kosovu. Cak je i Patrijarh, koga ne pustaju sa VMA, rekao da se molimo Bogu, ali i da preduzmemo sve sto je u nasoj moci. Cak i on prevazilazi pacifizam. Izgleda da smo potentni samo da pricamo. Na recima smo mnogo, mnogo jaki. Ovo sto pisem odnosi se na Vladu i Predsednika. Evo slusam ga kako prica u UN veceras i ne mogu da verujem da jedan predsednik drzave odrice vojnu silu javno i jos ocekuje pravdu. Mislim da nas svi skupa u zdrav mozak...
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
Biæe tu na kraju rata, ali tek kada Nato napusti Kosovo. Samo se nadam da æu to doživeti jer tamo još imam nedovršenog posla. Twisted Evil

Sudbina je Srba vezana za egzaltaciju Marsa u Jarcu - ratnièki narod.
Amazonku vodim sa sobom da me pokriva i èuva leða. Wink
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.