cizmice
Buduća legenda
- Poruka
- 35.831
Jelenskih mi rogova....nama to i ne treba ,dovoljno da nam neko baci kashike i nece nas vishe biti ............
Kako u Evropu bez zardjalih kasika ostalih jos od Cara Lazara?!?!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jelenskih mi rogova....nama to i ne treba ,dovoljno da nam neko baci kashike i nece nas vishe biti ............
Boli stojko Amerikance za zemljotres... Oni su tamo otišli samo da nabiju nos u stanje oko nuklearki ne bi li nešto novo "iščačkali". I to im je jedini interes u svemu tome.
...zasto !!!!!....dve najvece nacije koje iole nesto znaju o potresima su Japan i USA....
Vidi ovako, da bi bez atomskih časovnika i druge jako skupe opreme, a neophodne za merenja, nema šanse da registruješ promenu u očekivanoj dužini dana i noći.http://forum.krstarica.com/showthre...teorologe)?p=16439886&viewfull=1#post16439886
p.s. obrati pažnju na datum![]()
Da opet ponovim pitanje, ko ih onda sagradi tik uz obalu Pacifika ako su tako pametni
i da ponovimo: NEMA OPASNOSTI PO SRBIJU!!!
Ovdje se lijepo vidi kako radioaktivni oblak prekriva veci dio Evrope pa i Srbiju.
Sada nece da daju ovakve mape da se ne izaziva panika medju narodom.
Dakle. Za Srbiju, bar za sada, nema opasnosti od radijacije.
Ne dizati paniku! Samo mirno i dostojanstveno.
Oni su gradili ovu nuklearku sto je prva eksplodirala, tacnije General Electric
Ovdje se lijepo vidi kako radioaktivni oblak prekriva veci dio Evrope pa i Srbiju.
Sada nece da daju ovakve mape da se ne izaziva panika medju narodom.
Dakle. Za Srbiju, bar za sada, nema opasnosti od radijacije.
Ne dizati paniku! Samo mirno i dostojanstveno.
Da, General Elektric je bio samo nosilac posla i izgradio projekat i nacrte a izvođača je bilo jako puno.
Sami reaktor sa borovim palicama je američki a sve ostalo su drugi. Hitachi je napravio parne turbine zajedno sa njemačkim Altonom.
Pumpe za hlađenje je napravio holandski IHC, elektroniku Toshiba iz Japana itd.
Slažem se, da je dokumentacija američka od GE.
A i Moračanin je nešto u tome uzeo učešća.

To su mape od Černobila.
..zabranjeno punjenje praznih baterija japanskom radiaciom.do daljnjega...
Ljudi, nemojte se zezati.
Radioaktivno oblak je daleko od Srbije. Zavisno od ruze vjetrova nemoguce je predvidjeti kada ce doci do ovih krajeva.
Nema mjesta panici.

A jel nisu oni mogli nekako da ih obaveste o tomehttp://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/beforeafter.htm
Pre i posle, preci misem preko slika
http://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/![]()
NASA has released this image, taken from its Aqua satellite, showing Japan almost completely covered by clouds
one hour and 40 minutes before the quake hit.
Ljudi, nemojte se zezati.
Radioaktivno oblak je daleko od Srbije. Zavisno od ruze vjetrova nemoguce je predvidjeti kada ce doci do ovih krajeva.
Nema mjesta panici.
Tako je, bez panike,
samo od sutra sve voce i zelenu salatu
ispirajte sodom bikarbonom.

Kuku, znala sam da su Srbi i za ovo krivi..........prvo Tadic, sad ti
ali mozda si ti onda upoznat zasto je to gradjeno uz samu obalu s te strane kad se manje vise racunalo sa necim slicnim ovome. Ovo je se lako moglo desiti i pri manjem zemljotresu na ovom mestu gde se one nalaze
Pojma nemam.To ne znam.
Znam da je projektovan od GE i da može izdržati potres do 8,2.
Tamo je proces fisije i koristi se U235, koji se kupuje u USA. Vodenu paru, koja se koristi kao pogon u parnim turbinama je potrebno ohladiti i vratiti nazad u reaktor. To je zatvoreni sistem hlađenja i potrebne su ogromnim količinama vode. Ta voda, koja se koristi za hlađenje iz vana i služi da odvede određenu količinu toplotne energije iz reaktora nije zagađena i radioaktivna. Radioaktivna je ona u reaktoru u zatvorenom sistemu.
Dovođenje morske vode za hlađenje je onaj krajnji korak, jer će doći do korozije i uništenja većine metalnih djelova, jer sve nije iz specialnog čelika.
Ako zbog prekoračenja temperature (početak nekontroliranog raspada jedra) naraste pritisak, onda je jedino rešenje, da se jedan dio te pare iz zatvorenog sistema oslobodi i pusti u vazduh. To su i napravili i jedan dio radioaktivnih čestica je otišao u vazduh.
Ono što Rusi nude tekući azot je simbolično. sa tim se rešavaju manje stvari. Pitanje je čak, da to može biti i slabo, jer se tekući azot (-273oC) uduvava u vodu za hlađenje, pa se on pri tim temperaturama pretvara u paru koja pravi mjehuriše i po meni smanjuje učinak hlađenja vode.
Ako hlađenje reaktora ne uspije, doći će do nekontroliranog raspada jedra, a to je tz.atomska bomba.
Takođe je važno, koliko je unutra još goriva U235.
To ne znam.
Znam da je projektovan od GE i da može izdržati potres do 8,2.
Tamo je proces fisije i koristi se U235, koji se kupuje u USA. Vodenu paru, koja se koristi kao pogon u parnim turbinama je potrebno ohladiti i vratiti nazad u reaktor. To je zatvoreni sistem hlađenja i potrebne su ogromnim količinama vode. Ta voda, koja se koristi za hlađenje iz vana i služi da odvede određenu količinu toplotne energije iz reaktora nije zagađena i radioaktivna. Radioaktivna je ona u reaktoru u zatvorenom sistemu.
Dovođenje morske vode za hlađenje je onaj krajnji korak, jer će doći do korozije i uništenja većine metalnih djelova, jer sve nije iz specialnog čelika.
Ako zbog prekoračenja temperature (početak nekontroliranog raspada jedra) naraste pritisak, onda je jedino rešenje, da se jedan dio te pare iz zatvorenog sistema oslobodi i pusti u vazduh. To su i napravili i jedan dio radioaktivnih čestica je otišao u vazduh.
Ono što Rusi nude tekući azot je simbolično. sa tim se rešavaju manje stvari. Pitanje je čak, da to može biti i slabo, jer se tekući azot (-273oC) uduvava u vodu za hlađenje, pa se on pri tim temperaturama pretvara u paru koja pravi mjehuriše i po meni smanjuje učinak hlađenja vode.
Ako hlađenje reaktora ne uspije, doći će do nekontroliranog raspada jedra, a to je tz.atomska bomba.
Takođe je važno, koliko je unutra još goriva U235.
upravo sam i zvanicno uplassen...