Nezapamcen zemljotres u Japanu

Najmanje 20 ljudi ozraceno, obala Japana pomerena za 2 metra, na skali od 0 do 7 opasnosti od nuklearne radijacije, ova oznacena sa 4, jacina zemljotresa korigovana na 9. Ovo je sigurno najveca katastrofa modernog sveta, i to u najmodernijoj i najsigurnije izgradjenoj drzavi

Jednostavno, nalaze se na pogrešnom mestu.

capturenk.jpg

Gledam snimke i mogu samo da kažem da se divim Japancima sa kojom disciplinom podnose sve ove patnje. Setimo se samo šta se desilo u Amrici , u Nju Orleansu, kada ih je pogodila oluja: pljačke, silovanja, ubijanja, nikog da pritekne u pomoć. Od ovih ljudi iz Japana mnogo toga može da se nauči.

Gledam snimke i mogu samo da kažem da se divim Japancima sa kojom disciplinom podnose sve ove patnje. Setimo se samo šta se desilo u Amrici , u Nju Orleansu, kada ih je pogodila oluja: pljačke, silovanja, ubijanja, nikog da pritekne u pomoć. Od ovih ljudi iz Japana mnogo toga može da se nauči.
Јапан је екстремно развијена и национална држава.
Америка је екстремно развијена и ненационална држава.
Неко преплива Рио гранде и одма' је Американац???
:hahaha::zcepanje::rotf:
Пошто је у САД друштво до крајности атомизовано, јасно је откуд толики егоизам и убиства, силовања, пљачке...

А јесте ли видели ово:

Bloomberg News on Saturday reported an Italian geological institute as saying Japan's strongest earthquake probably shifted the Earth's axis by about 10 cm.

The institute said the impact the earthquake had on the Earth's axis was far larger than the impact of the Sumatra quake. The report also quoted experts as saying last year's earthquake in Chile probably shifted the Earth's axis by 7.6 cm.

http://search.japantimes.co.jp/cgi-bin/nn20110313a4.html

:eek:

Какве могу бити последице померања Земљине осе? :eek:

Јел' то знаш јер се тиме бавиш или је ово само твоја претпоставка? :)
Бавим се астрономијом из хобија, па знам доста о томе, а узми овако: Ко зна колико је неупоредиво јачих земљотреса током историје било и наравно све без последица, без обзира што су више од овог цимнули угао осе земљине ротације.
Али најједноставније објашњење ти је да се ради о затвореном математичком моделу и пошто нема ни добитка ни губитка енергије са стране све остаје таман како и треба.

Бавим се астрономијом из хобија, па знам доста о томе, а узми овако: Ко зна колико је неупоредиво јачих земљотреса током историје било и наравно све без последица, без обзира што су више од овог цимнули угао осе земљине ротације.
Али најједноставније објашњење ти је да се ради о затвореном математичком моделу и пошто нема ни добитка ни губитка енергије са стране све остаје таман како и треба.

ОК. Мени астрономија није хоби, па ми једино преостаје да ти поверујем. :) Бар до првог демантија. ;) :D

Милиони Јапанаца гладни и жедни

Милиони Јапанаца су без пијаће воде и струје, два дана после разорног земљотреса и цунамија у коме је, према расположивим подацима, погинуло најмање 1.000 људи мада се страхује да је тај број много већи. Медији наводе да је најмање 15 особа примљено у болницу због тровања радијациом после несреће у нуклеарној електрани Фукушима 1.

Руси, помозите нам

Јапан је од Русије затражио помоћ у снабдевању гасом, а руски премијер Владимир Путин рекао је да ће Москва пружити сву неопходну помоћ.
"Морамо учинити све како бисмо помогли Јапану упркос проблемима које смо наследили из прошлости", рекао је Путин алудирајући на неразрешен проблем Курилских острва, због којег две земље још нису потписале мировни споразум после Другог светског рата.

Вести Онлајн

Спашен усред мора

Један Јапанац стар 60 година спашен је данас након што је два дана провео на сред мора закачен за кров своје куће коју је уништио цунами, саопштило је министарство одбране.

Према саопштењу, он се добро осећа, али је ипак хеликоптером пребачен у болницу.

Спашени 60-годишњак рекао је да је, након што је чуо да се цунами приближацва његовом граду на североистоку Јапана, почео да бежи, али да се вратио кући да би узео неке ствари.

"Цунами је тада понео кућу заједно са мном, а ја сам се, да бих се спасао, закачио за кров", рекао је он.

Прорадио вулkан на југозападу Јапана

Вулкан Шиномоедаке прорадио је на југозападу Јапана, после две недеље мировања, избацујући пепео и стене до четири километра увис.

За сада није познато да ли је ерупцију изазвао земљотрес. Власти су подигле степен упозорења у области и забраниле прилаз планини.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/857586/Катастрофа+у+Јапану.html

Poslednja izmena:

Back