Nezainteresovanost Srbije za Srbe muslimanske vjere, kao i velikobošnjački hegemoniza

Србин исламске вере је непостојећа синтагма, политички новоговор, страначко бацање песка у очи, басна. Србин, признаје САМО своје славне претке Светог Саву,Немањиће, Обреновиће и исто ко и они размишља а не ко муле, буле, Мухамеди, хоџе, талибани, ''мученици ал акса'' итд...

Потурица није Србин, јер се клања демонима а не Исус Христу. Исто важи и за Латине. Њима су идоли папски јеретици и непријатељи Божији.

Aj' ti, blago meni, nezad u neku školu, pa nauči šta je vera, a šta nacija! I nauči da su ti preci bili pagani, a bili su Srbi. A, nauči i da su Etiopljani pravoslavci, a nisu Srbi.

Nijedan bh. Hrvat, ni jedan Bošnjak na to ne bi pristali. Prema rezultatima referenduma iz '92, to je nekih 64%. Uz to imamo na umu i one Srbe kojima je dovoljna RS unutar Srbije jer ovdje imaju status entiteta, u Srbiji bi bili običan okrug. Često mi na um padne jedna sjajna Dodikova rečenica: Nama u RS je bolje biti entitet u Bosni i Hercegovini, nego provincija u Srbiji. Srbi iz Bosne imaju veće nadležnosti u sastavu BiH, nego što će toikada imati u Srbiji!

Ma sve se to očas posla sredi
Čuj nema muslimana i Hrvata za to,pa Dodik bi samo iz svoje partije regrutovao par komada:D

A ti bi mogao ponovo da uvezuješ zastave ali ovaj put trobojka-trouglovi-ljiljani i okačiš na terasu. Ludilo:mrgreen:

Ma sve se to očas posla sredi
Čuj nema muslimana i Hrvata za to,pa Dodik bi samo iz svoje partije regrutovao par komada:D

A ti bi mogao ponovo da uvezuješ zastave ali ovaj put trobojka-trouglovi-ljiljani i okačiš na terasu. Ludilo:mrgreen:

Postoji par Hrvata, njih 5-10 koji članovi SNSD-a. Ali, nikada ni za jednog Bošnjaka u SNSD-u nisam čuo. Ne kažem da ih nema, ali podrška Bošnjaka SNSD-u je ravna podršci Hrvata Komunističkoj partiji Kine.

Meni licno ne smeta ako je neko musliman,dokle god ne radi ono sto su siptari radili,imace moje postovanje i necu imati nista protiv njega.Ljudi cesto pricaju: "muslimani su gov*a"misleci na siptare,ali ne shvataju da time vredjaju i muslimanske srbe.
sa 4 uslova se slazem,ali sa 4. ne.Mozete da uvodite muslimansku veronauku,to podrzavam,pa da na njima ucite muslimanske pesme(meni bi licno bilo malo neprijatno da citam pesme koje pominju alaha,bez uvrede ).

Pa, on nije ni mislio na ilahije i kaside, već na pesme (prozu) Srba muslimana, i druga njihova književna dela.
A, inače, reč Allah ima isto značenje kao i naša reč Bog, samo na arapskom. Pošto, koristimo gomilu arabizama, za koje smo ubeđeni da su turcizmi, a koje su nam Turci doneli, ne vidim što bi mi bio problem da u nekoj pesmi pročitam da se pominje Allah.

Da bila je ta brigada imala u poćetku rata oko 100 vonika i na kraju rata ni 50.
Brigada "MEŠA SELIMOVIĆ" = 50 Vojnika koji su htjeli pod svaku cijenu sačuvati živu glavu.
Da su imali priliko pobjeći sa porodicom bilo bi ih i u mudžahedskoj brigadi.
Ja čuo ili pročitao samo za dva živa muslimana iz ex JU koji kažu da su Srbi islamske vjeroispovjesti to je imenjak JMO Mehmeda Spahe bio na TV iz, čini mi se Užica i ti nebulozni provokator sa foruma koji se predstavlja kao Srbin musliman i još misliš da ti mnogi vjeruju.
Ili si budala ti ili oni koji ti vjeruju.

Meša Selimović se deklarisao kao Srbin. Jel' ti i on bio budala?

Postoji tema i o Zokorliću i Ceriću
Pokušaj Zokorlića da svi muslimani Srbije budu u vjerskom smislu okrenuti prema rijasetu u Sarajevu, što je po Ustavu IZ bivše Jugoslavije, vi to nazivate opet izdajom Srbije a istovremene ste protiv odvajanja u vjerskom smislu npr. autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve.

Zukorlić je samo pokušao da otrgne Srbe islamske veroispovesti iz krila njihove otadžbine, i da ih indoktrinira u nekakve Bošnjake, a mnogi od tih ljudi u životu nogom u Bosnu kročili nisu.
Kakav Ustav SFRJ? Vama da je taj Ustav nešto značio, ne biste izdali i tu zemlju i taj Ustav, i razbili je , skupa sa Hrvatima i Slovencima, kako biste napravili svoje fildžan države.
Zašto vi ne poštujete dogovor iz Skoplja, gde ste se dogovorili da će IZ i rijaseti biti podeljeni po republikama? Šta se onda petljate u Srbiju?

Kažeš jopš kupuju stanove u Beogradu i studiraju u.......bave se biznisom itd. k Ko će se baviti biznisom studirati i kupvati na području koje nema čestitog puta i u koji se najmanje ulaže sredstava iz budžeta.
Zapamti nikad se ne diraju oni koji imaju pare a opet ti se nemaju šta želiti jer ih niko ne dira niti ugrožava - Oni novcem kupuju slobodu.

E, jadan li si ti u svojoj zabludi. Ko te tako nalag'o?

Одредница српског идентитета је СВЕТОСАВЉЕ. Мимо тог оквира српство НЕ ПОСТОЈИ.

Зашто?

Стефан Немања(Симеон Мироточиви) је посадио камен темељац српској државности.

Његов син, Растко(Свети Сава) накалемио српску лозу на вечни чокот Христов. Дакле црквеност и заједништво са Богом Живим, Господом нашим Исусом Христом.ЈЕДИНО СУ ТО ЗДРАВИ ТЕМЕЉИ, ЈЕР СУ ДАЛИ ЗДРАВЕ ПЛОДОВЕ.

Дакле, правосалавни чудотворац, утемељивач државе и православни Равноапостолни светитељ, љубимац Вишњега Бога, молитвеник пред Његовим Пресветим Престолом.

Мимо Правосалавља(светосавског), идентитет не постоји, јер идентитет нам даје само заједница са Господом, кроз кога је све постало(значи постао је и идентитет).

Муслимани, латини, протестанити, нису Срби, јер немају идентитет Христов. Они су се слили у безличну руљу непријатеља божијих(јеретика и отпадника). Знамо колико су нам зла чинили и чине, муслимани и латини, заједно са осталим јеретицима и незнабожцима, јеретици се по делим познају. Јер они мрзе Христа и оне који имају Христов идентитет усађен као камен темељац у својој души.Јер отац њихов је човекоубица, сотона.

По чему мрзе Христа?

По томе што га одричу као Бога и Искупитеља човечанства и не држе ЊЕгове заповести и законе Цркве Којој је глава Бог.

Мимо заједнице са Богом не постоји никакав вечни и славни идентитет, него једна жалосна, самоубеђена уобразиља о посебности.

Да се ослонимо на богоносне сведоке Истине и Љубави, свете оце, да чујемо шта је истина:

"Православно свештенство као да је стекло навику и као да се укоренило својство,
да о овој ствари говори увијено. А можда су неки због свакодневног општења са иноверцима,
а више од читања њихових дела почели снисходљивије да размишљају о нади на спасење и других вероисповести".

Свети Амвросије Оптински

"У свакој јереси налази се прикривен ђаво."

Свети Атанасије Велики

Немамо ми са потурицама и онима који су се одрекли Христа заједнички идентетет. Не тражи заједницу са оним, који ни сами не знају ко су. Послушај Светога Саву, највећег Србина који је икада живео:

''Мој народ, Срби, Христови су, а не папини!''

Ко није са Мном, против Мене је; и који не сабира са Мном расипа. Мт.12,30

Ti si, brale, verski fanatik, ravan onom muslimanu koji se opaše eksplozivom i ušeta u autobus pun đaka.

Vere dolaze i prolaze. Važna je krv i ime. To ne sme da se izgubi i prođe.

I nakon tolikih zločina Ratka Mladića ti očekuješ da će Bošnjaci pristati da postanu Srbi?

Nemoj molim te...:hahaha:

A kojih to zlocina.......Ratko Mladic je spasavao muslimanski narod od Alijnih koljaca,da nije bilo VRS i Srba Alijn 5 korpus bi napravio jos veci genocid nad muslimanima Zapadne Bosne,Alijni koljaci su hiljade muslimana pobili i trpali u logore po Cazinu,Buzimu,Bihacu samo zato jer su bili protiv te sarajevske ekstremne politike,smo zato jer su imali drugacije misljenje i sto nisu pristali da idu u rat za sulude Alijne ciljeve....Ratko Mladic je heroj odbrane Zapadne Bosne i muslimanskog naroda

I to,da to Ljajićevo mjesto nije 'rezervisano' za manjine , našao bi se 1001 Srbin da ga popuni.

Kako se ne spominje autokeflnost Bosanske pravoslavne crkve, tj. spominju je srpski crkveni autoriteti , ali uz termin 'izdajice'.
Mora da se to nespominjanje kompenzira sa registracijom (čak) dvije Islamske zajednice u Srbiji.

Ti blage veze nemaš.
Pravoslavne crkve i islamske zajednice nisu ustrojene na isti način. Ove prve su bazirane na narod/naciju, a ove druge na državu.
Tako da nikakva bosanska crkva ne može dobiti autokefalnost, kako je neće nikada dobiti ni crnogorska i makedonska. Drga stvar, pravoslavni vernici u Bosni ni ne žele da istupe iz SPC, ali zato žele da istupe iz Baznije.

Sa druge strane, otkuda vama pravo da kršite svoje organizacione kodekse, i da se petljate sa vašom bosanskom IZ na teritoriju države Srbije? U Srbiji može biti samo srpska IZ, a nikakva bosanska. Takav je i dogovor IZ Jugoslavije iz Skoplja, po raspadu SFRJ.

Stvoriti srpsku naciju gde su svi clanovi te nacije Srbi i kraj price.To su radili svi po Evropi i svetu pa zasto ne bi smo i mi.Naravno tu ne mislim na druge formirane narode,kao Madjare isl.Ko u koju crkvu ide savrseno nebitno,u opstem kontekstu.Razne zilotare,vehabiste i dr qurce-palce "izolovati".Kljucni momenat za sve to je bio 1918.Ali su i onda,kao i sad,nasi usrani politicari imali "filolozofsko-meditativna nadahnuca" pa su zalegli da prave nekakve azdaje sa sedam glave.Danas vidimo sta smo dobili,a sta dalje i sta ce se desavati u narednih 100 godina-ne znam,nisam toliko pametan.

Poslednja izmena:
Nemaju šta da postanu... Oni i jesu Srbi, koji su sebi izmislili neko smešno ime...neki baznijani ili tako nekako...nije ni važno

Dobro, sada se svi mi pravimo da nikada u istoriji nismo čuli za termin Bošnjaci.

I ono što je bosanski ban Stjepan II govorio u povelji "Mi Bošnjani...", pa Gradaščevićeva čuvena ečenica "Ima Bošnjana i Bosne..." iz prve polovine XIX.vijeka...je sada samo laž jer oni propagatori mržnje među narodima žele da to bude laž, ali je činjenica da istorijski izvori im ne idu u prilog.

Uostalom, zašto toliko nastojite da taj narod pridobijete u srpsku naciju?

Niko ne nastoji nista. Oni koji se danas nazivaju Bosnjacima su potomci poturcenih Srba i Hrvata, i to je cinjenica.
I ti kao Srbin se ponosiš time da su Bošnjaci eventualno bili Srbi. Ponosiš se činjenicom da je našu naciju napustilo milion ljudi samo zbog nekakve vjere koja se zove islam?
Ja kao Srbin time se ni u snu ne bi ponosio jer se time očito samo pokazuje koliko je nacija nestabilna da je mahom za nekoliko desetina godina napusti milion ljudi.

Ja sam ubjeđen u to da sva tri naroda u BiH imaju vlastitu prošlost. Potomci pravoslavaca u srednjovjekovnoj Bosni su Srbi, potomci patarena su Bošnjaci, a potomci katolika su Hrvati.

Ja ne želim da imam na umu da je toliko ljudi napustilo srpskom ime jer bi se sam morao pitati da li je lijepo da narodi bježe od našeg imena.

Aj' ti, blago meni, nezad u neku školu, pa nauči šta je vera, a šta nacija! I nauči da su ti preci bili pagani, a bili su Srbi. A, nauči i da su Etiopljani pravoslavci, a nisu Srbi.
У коју школу? Титовог усмереног (не)образовања, или Гашиног болоњског јада и чемера, идеолошким радионицама НСП?

Из историјских читанки комесара ЦК за фалсификате историје Срба под називом (''Да се Власи не досете''), вероватно ниси могао прочитати и закључити, да је српска средњевековна држава, НАЈМОЋНИЈА И НАЈВЕЋА БИЛА ДОК ЈЕ БИЛА ХРИСТОВА. Наш почетни и вечни идентитет су дали:

Државник оснивач, свети Симеон - светац,

његов сина свети Сава - раван апостолима!!!

Дакле вера и национални идентитет су били ЈЕДНО, светосавски. Вера светосавска и идентитет светосавски. Пропаст Срба, долази окретањем леђа Богу, и тражењем идентитета мимо оснивачког, светосавског.

Лекару, излечи се сам.

Poslednja izmena:
У коју школу? Титовог усмереног (не)образовања, или Гашиног болоњског јада и чемера, идеолошким радионицама НСП?

Из историјских читанки комесара ЦК за фалсификатае историје Срба под називом (''Да се Власи не досете''), вероватно ниси могао да прочитати и закључити, да је српска средњевековна држава, НАЈМОЋНИЈА И НАЈВЕЋА БИЛА ДОК ЈЕ БИЛА ХРИСТОВА. Наш почетни и вечни идентитет су дали:

Државник оснивач, свети Симеон - светац,

његов сина свети Сава - раван апостолима!!!

Дакле вера и национални идентитет су били ЈЕДНО, светосавски. Вера светосавска и идентитет светосавски. Пропаст Срба, долази окретањем леђа Богу, и тражењем идентитета мимо оснивачког, светосавског.

Лекару, излечи се сам.

Za Stefana Nemanju sijaset podataka postoji da je krsten kao katolik,
dok se njegov prelazak u pravoslavlje nigde nije dokumentovao?!

Ti si, brale, verski fanatik, ravan onom muslimanu koji se opaše eksplozivom i ušeta u autobus pun đaka.

Vere dolaze i prolaze. Važna je krv i ime. To ne sme da se izgubi i prođe.
Да познајеш имало, своју веру Православну, знао би да је она вечна јер је Христ рекао, да ће све проћи, СЕМ ЊЕГОВИХ РЕЧИ, КОЈЕ СУ ВЕЧНЕ. И да ''ко вјерује Њега(држећи заповести које је Он изрекао), има живот вечни.

Лажне вере, од разних папа, муамеда, калвина, јехова итд...пролазе јер су дело пролозних и помрачених људских наопаких интерпретација, једне и једине, ВЕЧНЕ, Христове Православне вере.

Погледај само тело светог Симеона Миротичивог(он је оснивач српске државе), које ни после 8 векова не престаје бити исто и мирсно, вечним Богом посвећено.Докази уживо.

Своју млакост и недореченост, не пројектуј другима етикетом фанатика.

Осим немоћног оцрњивања, не видех да си из цитираног текста доказао икакав, талибански и сатанопоклонички и самоубиствени закључак и аналогију.

Да нећеш и светог Саву, који каже да су Срби Христови, а не папини (или слобини, путинови, обамини, титови, марксови) назвати фанатиком и талибаном? Нема Срба без Христа!

Za Stefana Nemanju sijaset podataka postoji da je krsten kao katolik,
dok se njegov prelazak u pravoslavlje nigde nije dokumentovao?!
Па наравно када читаш комунистичко-папистичко смеће и скоцкане фалсификате.

Узми читај житије Стефана Немање(светог Симеона Мироточивог), које је писао његов рођени син, Свети Сава.

Или ћеш да верујеш неком, Титовом комесару, да је знао боље од рођеног сина Стефана Немање, његове личне податке и живот?

Е Мирко, исти си ко и они твоји гробари(Српства и Светосавља). Комунистима и папистима, само ће будала да верује!

Trudiću se da pišem ekavicom, jer su većina ovde Srbijanci, pa iz pristojnosti nemojte mi zameriti ako slučajno omanem.
Imam "kvalifikacije" da govorim na ovu temu, s obzirom da sam iz srpske banjalučke muslimanske porodice, koja je poreklom iz Sandžaka (moja majka) i Semberije (moj otac)itd....

Da li ti je avatar najava nekog Sirbistana u buducnosti ili si ga tako bezveze opravio?! :think:

Da li ti je avatar najava nekog Sirbistana u buducnosti ili si ga tako bezveze opravio?! :think:

Поредећи Православље(Истинско) са непријатељима Христа, мухамединцима, мешаш неспојиво. Продукти твог ум, неизвежбаног за разликовање очигледног, даје своје плодове у виду оваквих небулоза.

Ti blage veze nemaš.
Pravoslavne crkve i islamske zajednice nisu ustrojene na isti način. Ove prve su bazirane na narod/naciju, a ove druge na državu.
Tako da nikakva bosanska crkva ne može dobiti autokefalnost, kako je neće nikada dobiti ni crnogorska i makedonska. Drga stvar, pravoslavni vernici u Bosni ni ne žele da istupe iz SPC, ali zato žele da istupe iz Baznije.

Sa druge strane, otkuda vama pravo da kršite svoje organizacione kodekse, i da se petljate sa vašom bosanskom IZ na teritoriju države Srbije? U Srbiji može biti samo srpska IZ, a nikakva bosanska. Takav je i dogovor IZ Jugoslavije iz Skoplja, po raspadu SFRJ.

Pravo da ti kažem - i ne razumijem baš koncept organizacije Pravoslavne crkve.
Istočne crkve su od ranije organizovane kao nacionalne državne crkve i važilo je načelo investiture - državni vladar potvrdjuje, počesto i imenuje patrijarhe i vladike.
Od nekog doba važi koncept nacionalne, ali ne i državne organizacije. Znači - negdje treba, a negdje ne treba potvrda države.

Back