Nezahvalnost, prikrivena zahvalnoscu Bogu.

ma ateisti i antiteisti su prosto ljubomorni na nas verujuce, nema drugog objasnjenja zasto size
oni cak i da su sigurni da mi nismo u pravu, eto, oni opet ne mogu da sakriju svoj bes, i na kraju su krivi siromasni i prosjaci, a hvaljeni bogati koji su u prilici da pomognu

ili prosjaci da slave bogate?! da nema bogatih ne bi bilo ni prosjaka, ali sad ce se ceo svet nauciti pameti sa odrzivim razvojem

ma ateisti i antiteisti su prosto ljubomorni na nas verujuce, nema drugog objasnjenja zasto size
oni cak i da su sigurni da mi nismo u pravu, eto, oni opet ne mogu da sakriju svoj bes, i na kraju su krivi siromasni i prosjaci, a hvaljeni bogati koji su u prilici da pomognu

ili prosjaci da slave bogate?! da nema bogatih ne bi bilo ni prosjaka, ali sad ce se ceo svet nauciti pameti sa odrzivim razvojem
Ja sam ateista, tj. agnostik.
Možda je taj maxin poznanik loš čovek inače, pa maxa sad izvodi neke opšte zaključke koje pripisuje kao licemerje vernicima. Ja mislim da to nije ok jer iako ne verujem da je Bog bukvalno dao, imam stav da je priroda, sreća, kombinatorika (vernici bi rekli Bog i to je razumljivo iz njihove perspektive) dala nekome sposobnost da više stvori i da je time već srećniji od onog kome je odlučio da pomogne. Zato je bzv da sebe veliča i očekuje nekakvu posebnu zahvalnost jer time stavlja onog kome je pomogao u podređen položaj. Taj koji je prihvatio pomoć sasvim je dovoljno da se zahvali od srca, a u maxinom slučaju ne znači da ako maxi nije rekao, da se nije tom čoveku zahvalio.

Neki ljudi su sposobniji i vredniji, (ono, ima i lenčuga i rasipnika), ali istine je i da je kapitalistički sistem odredio ko će imati koliku zaradu, nije to Bogom ustrojeno i onda je stvarno licemerno zahvaljivati se bogatima na donacijama.

Zato je bzv da sebe veliča i očekuje nekakvu posebnu zahvalnost jer time stavlja onog kome je pomogao u podređen položaj
tacno tako; i zato sam ja protiv svake hijerarhije, i za to imam najvecu biblijsku argumentaciju - ti kada bi ti je neko predocio, garantovano bi postala vernik... samo je to veliki zadatak, ne mogu odjednom da napravim temu i izvucem sve citate da ti dokazem
Neki ljudi su sposobniji i vredniji, (ono, ima i lenčuga i rasipnika)
eto, ma sve znas, jos cu i da se postidim, samo nisi izucavala Bibliju, a garant bi bila 10x veci ekspert od Arijane npr.

1. Jovanova 3,14Mi znamo da prijeđosmo iz smrti u život, jer ljubimo braću; jer ko ne ljubi brata ostaje u smrti.
1. Jovanova 4,20Ako ko kaze: ja ljubim Boga, a mrzi na brata svojega, laže; jer koji ne ljubi brata svojega, koga vidi, kako može ljubiti Boga, koga ne vidi?
Bog mi šalje sve ljude... kako mogu da mrzim ikoga? Ipak, imam pravo da odbijem i idem dalje.
Da mi neko pomogne po principu teme kakvu je autor napravio i po primerima raznih članova, nekako ne bih propustila takvoj osobi da kažem da sam zahvalna jer ju je Bog poslao.
Hvala Bogu da ih je stvorio... ali nisu te osobe stvorene samo da bi meni pomogle, one imaju svoj život... Da li je moguće da njima ne prija molitva, da ih se neko seti ponekad u mislima, ne mora sve na trube i glasila?
Može se desiti da i ja njima pomognem zauzvrat-makar molitvom, sve prećutno.
Na moje mesto možda dođe neko ko može bolje da pomogne, možda na moje molitve sam Gospod odgovori!
Maloverje je bolest sveta.

Bog mi šalje sve ljude... kako mogu da mrzim ikoga? Ipak, imam pravo da odbijem i idem dalje.
Da mi neko pomogne po principu teme kakvu je autor napravio i po primerima raznih članova, nekako ne bih propustila takvoj osobi da kažem da sam zahvalna jer ju je Bog poslao.
Hvala Bogu da ih je stvorio... ali nisu te osobe stvorene samo da bi meni pomogle, one imaju svoj život... Da li je moguće da njima ne prija molitva, da ih se neko seti ponekad u mislima, ne mora sve na trube i glasila?
Može se desiti da i ja njima pomognem zauzvrat-makar molitvom, sve prećutno.
Na moje mesto možda dođe neko ko može bolje da pomogne, možda na moje molitve sam Gospod odgovori!
Maloverje je bolest sveta.
Onda ne trubi da ti je Bog pomogao, nego ljudi, ako vec trubis. Dakle, kritika je u tome da lik nastupa kao da mu je Bog drugar,
i totalno nezahvalan prema onima koji mu stvarno pomazu...

Onda ne trubi da ti je Bog pomogao, nego ljudi, ako vec trubis. Dakle, kritika je u tome da lik nastupa kao da mu je Bog drugar,
i totalno nezahvalan prema onima koji mu stvarno pomazu...
Nemam ja šta da trubim. Bilo bi smešno!
Ljudima treba biti zahvalan... pisati povelje, pominjati njihova dobra dela, kao da nisu i sami stvoreni od nekog ko im nalaže da budu-prosto dobri. Kao, biti "dobar" je opcija.
Pa, koja je druga opcija onda?
Vidiš da nekom treba pomoć, ali mu dobrano odmogneš?
Zvuči već loše... a ko tako radi... pa, ja takve ne poznajem, hvala Bogu!

Nemam ja šta da trubim. Bilo bi smešno!
Ljudima treba biti zahvalan... pisati povelje, pominjati njihova dobra dela, kao da nisu i sami stvoreni od nekog ko im nalaže da budu-prosto dobri. Kao, biti "dobar" je opcija.
Pa, koja je druga opcija onda?
Vidiš da nekom treba pomoć, ali mu dobrano odmogneš?
Ma da, odmazem mnogo. Nisam tema, o kojoj uopste ne diskutujes...

Nevernik se sablazni kad neko zahvaljuje Bogu umesto njemu.
Verniku je to sve već jasno. Bez Boga-ni luk ne možeš da posadiš!
Slusaj, upravo je to problem. Ako nevernik to cuje, onda sledeci put nece pomoci.
Lik to ne govori onima koji mu pomazu, tj ne pomazes mi ti, nego Bog, nego je snishodljiv i moleciv.
No, meni govori, sto me nervira...

Slusaj, upravo je to problem. Ako nevernik to cuje, onda sledeci put nece pomoci.
Lik to ne govori onima koji mu pomazu, tj ne pomazes mi ti, nego Bog, nego je snishodljiv i moleciv.
No, meni govori, sto me nervira...
Zašto bi neverujući uopšte pomagao verujućem? Jao, pomogao sam ovom gmazu, kad on, umesto meni da se zahvali, zahvaljuje se Bogu!!! Strašno!

Trebala je.
Ali ne treba se pokajati za dobro djelo.
Možda nije mogla. Nije lako ruku ispružiti da primiš pomoć, tako mislim svaki put kad u ispruženu spustim novac. :(
pokaju se mnogi to je ljudska osobina samo ovde ljudi vole da se prave da su savršeni dok u reali su daleko od toga
ja sam jednom dala pare jednoj osobi sa rečima
dajem ti da pomogneš svom detetu ali molim te vrati mi kada bude sve ok jer su to pare spremljene za moju decu i jako su mi potrebne ali ti ih dajem ...
posle toga se pravio da me ne poznaje
kajem se što sam mu dala novac jer moja deca su meni na prvom mestu i svako ko kaže drugačije laže a vi dušebrižnici razapnite me sada kako ste vi srčaniji od mene

Suditi drugima je greh tako da ne znas da li je neko u srcu zahvalan ili ne.
Ako ti se cini da je neko nezahvalan to je tvoje misljenje a ne cinjenica.
Takodje ne poznajemo druge ljude a znamo da li su oni zahvalni i da li i koliko daju , To je isto greh - suditi

A Bitno je Bogu zahvaljivati.

dakle zasto se baviti tudjom zahvalnoscu umesto svojom
koliko smo mi zahvalni Bogu za sve

Zašto bi neverujući uopšte pomagao verujućem? Jao, pomogao sam ovom gmazu, kad on, umesto meni da se zahvali, zahvaljuje se Bogu!!! Strašno!
svašta
vidiš kako se čovek davi u vodi prvo se razdereš da li je verujući ili ne da bi znala da li da mu pomogneš
ili se ti daviš i čovek dopliva do tebe da te spasi a ti pitaš da li je verujući ili nije i ako je ateista teraš ga od sebe da ne bi morala posle da mu kažeš hvala?

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/...ko-nije-bio-plivac-njegov-podvig-i-dalje-zivi

priča o Srbinu neplivaču koji je spasio dvoje dece iz mora i pritom izgubio svoj život
svoju decu je ostavio bez jednog roditelja (oca) dok roditelji spašene dece nisu se ni okrenuli da vide šta se desilo sa spasiocem
nisu ni saučešće izjavili niti rekli bilo kome njegovom hvala
i sada ćete doći i reći pa zahvaljuju Bogu

Iznosite anegdotalne primere loših ljudi i njihov "nezahvalnost" lepite vernicima. Pri čemu niko od sagovornika ne može da oponora jer je to vaš primer i uvek možete da dodate još nešto. Baš loš logički diskurs praćen namerom da se izvede opšti zaključak kako su vernici nezahvalni idioti. Trač dokaz i antilogički zaključak.

Poslednja izmena:

Back