Nezahvalnost, prikrivena zahvalnoscu Bogu.

Autor teme je napadnut, jer osudjuje. A napadaci, koji tom prilikom nisu prezali ni od uvreda, uopste ne primecuju da i oni njega osudjuju. :huh: I pri tom koriste priliku da sebe pohvale i istaknu kao suprotnost ovom „gresnom“ autoru.

Ako Maxa gresi pomozite mu da razume gde gresi, nemojte ga osudjivati.
Svi skrecu sa teme. A to je da su ljudi nezahvalni poglavito, i da rado uzimaju od ljudi, a onda zahvaljuju nekom 10om, u ovom slucaju Bogu.
No to je prosto fazon, oni treba da daju jer ih tera Bog na to, sto je po meni pogresno...

Ma da, kad ti se desi nesto dobro, zahvaljujes Bogu, a kad ti se desi lose, kriv je Djavo. How yes no.
Moja teorija je da je svako odgovoran za svoje postupke i da nam Bog daje hintove, kada srljamo
u opasnost, pa mozemo izbeci. Djavo za mene ne postoji od 2006. i on ima posla samo sa
onima koji veruju u njega.
Svako jeste odgovoran za svoje postupke.
Svako je kovac svoje srece ili nesrece. Zavisno od toga koga slusa,Boga ili djavola.

Tako je. Bog u nekim situacijama spreci da napravis glupost, moram priznati.
Znas ono, kad nesto hoces da uradis, ali ti se ne da?
Ojk uzmjimo da je andjeoska asistencija nesto sto mozemo pripisati bogu...

Da li javno ukazivanje na zlo spada u aktivnosti koje treba ciniti ili cuteti i smrdeti, i gomilati zlato u svojim odajama....zlato te ne cini ni malo zlim, samo izaziva vise radosti kod poznanika...

Ojk uzmjimo da je andjeoska asistencija nesto sto mozemo pripisati bogu...

Da li javno ukazivanje na zlo spada u aktivnosti koje treba ciniti ili cuteti i smrdeti, i gomilati zlato u svojim odajama....zlato te ne cini ni malo zlim, samo izaziva vise radosti kod poznanika...
Treba postaviti stvari na svoje mesto. Zlato nisam nikada sakupljao nego delio sakom i kapom, i to nije tema...

Stoji li ljudska korupcija na putu dobrim namerama boga ili je to zla namera boga....?

Ljudska korupcija ce sigurno dati priliku negativnoj selekciji kod ljudi, na ovaj ili onaj nacin...
Da li je boziji dar biti korumpiran i na taj nacin dolaziti do novih prijatelja i saradnika...?

Ljudska korupcija se od strane svih korisnika te usluge vidi kao neopisano i bozije dobro koje cuci u okruzenju i slucajno je ispoljeno bas u rukama korumpiranog.....
Sa druge strane, to je i pomoc onome ko uziva u plodovima te korupcije....i istovremeno ometanje onih koji ne umeju ili nece ili ne mogu da uzivaju u plodovima te korupcije...
I njima je dao bog mogucnost da dodju do clanske karte SNS ili da kupe litar viskija ili bar cokoladu....ali nisu hteli....nisu bili na liniji boga koji im je ukazao da je to pravi put do ostvarenja njihovih zamisli i zelja i potreba da bi preziveli...

Stoji li ljudska korupcija na putu dobrim namerama boga ili je to zla namera boga....?

Ljudska korupcija ce sigurno dati priliku negativnoj selekciji kod ljudi, na ovaj ili onaj nacin...
Da li je boziji dar biti korumpiran i na taj nacin dolaziti do novih prijatelja i saradnika...?
Nije tema. |Ljudi su takvi kakvi jesu, Bog nema nista sa time. No nagradice one koji teze ka dobru.
I za to mu ne treba nikakva zahvalnica...

Bog nit cini zlo nit cini dobro, Bog ne cini nista. Djavo nije Bog, niti ima uvid u to sta mislimo.
sinonim za demone u koje verujes da cine je djavoli [u mnozini]

ti trebas da dodjes u moju fazu, kada oni, djavli-demoni vise nista ne mogu da ucine, ali ti si zbunjen, jer mislis da niko drugi onda ne cini, ni Bog, ni andjeli, nema nikoga onda koji cini

Nije tema. |Ljudi su takvi kakvi jesu, Bog nema nista sa time. No nagradice one koji teze ka dobru.
I za to mu ne treba nikakva zahvalnica...
Pa cemu tezi neko ko gleda da bude dobar sa svima tako sto vidi sta im treba i ponudi se da pomogne, a to naravno kosta......nije lako pomiriti deset ljudi u nekom poslu i napraviti koruptivan krug...

Ja sam bio odusevljen skoro onim mega projektom hong konga....onako spojiti ljude i onako iskoristiti korupciju pa to je tako slozeno i zadivljujuce...

Da li je los menadzer koji racuna da ce radnici pokrasti vise od 40% dopremljenog materijala na gradiliste....nije, realan je...
Korupcija onda spada u ljudske osobine, koje treba i nagraditi....
Kako , pa u mom komsiluku je komsija cuvar gradilista davao da ljudi odnose cigle sa gradilista za pivo od 2l.....tako su malo sa jednog malo sa drugog gradilista gde su nikle 6 spratne zgrade nikle i dve kuce ljudi koji bi sad bili beskucnici da nije bilo flasha piva , bip ja mislim...

Nije tema, ali hvala bogu sto je on bio cuvar na gradilistu...
Nije tema ali hvala bogu sto postoje ljudi koji vole pivo.
Nije tema ali hvala bogu sto jos ima dobrih ljudi koji shvataju kakav je zivot podstanara pa za pivo hoce da pomognu
Nije tema ali porasla mi deca, jedva cekam da cujem da li ce biti na novom gradilistu opet on, deca mi se poklase zbog toga sto nemaju svako svoju sobu....
Hvala bogu da zivimo u srbiji , gde je moguce da preko cuvara gradilista nas dvojica komsija napravimo kuce...

ti trebas da dodjes u moju fazu, kada oni, djavli-demoni vise nista ne mogu da ucine, ali ti si zbunjen, jer mislis da niko drugi onda ne cini, ni Bog, ni andjeli, nema nikoga onda koji cini
Ajde, rep ti viri iz dupeta. Osnovna varka demona je da te ubedi da si neko bitan, bez izuzetka, udaraju na ego...

Pa cemu tezi neko ko gleda da bude dobar sa svima tako sto vidi sta im treba i ponudi se da pomogne, a to naravno kosta......nije lako pomiriti deset ljudi u nekom poslu i napraviti koruptivan krug...

Ja sam bio odusevljen skoro onim mega projektom hong konga....onako spojiti ljude i onako iskoristiti korupciju pa to je tako slozeno i zadivljujuce...

Da li je los menadzer koji racuna da ce radnici pokrasti vise od 40% dopremljenog materijala na gradiliste....nije, realan je...
Korupcija onda spada u ljudske osobine, koje treba i nagraditi....
Kako , pa u mom komsiluku je komsija cuvar gradilista davao da ljudi odnose cigle sa gradilista za pivo od 2l.....tako su malo sa jednog malo sa drugog gradilista gde su nikle 6 spratne zgrade nikle i dve kuce ljudi koji bi sad bili beskucnici da nije bilo flasha piva , bip ja mislim...

Nije tema, ali hvala bogu sto je on bio cuvar na gradilistu...
Nije tema ali hvala bogu sto postoje ljudi koji vole pivo.
Nije tema ali hvala bogu sto jos ima dobrih ljudi koji shvataju kakav je zivot podstanara pa za pivo hoce da pomognu
Nije tema ali porasla mi deca, jedva cekam da cujem da li ce biti na novom gradilistu opet on, deca mi se poklase zbog toga sto nemaju svako svoju sobu....
Hvala bogu da zivimo u srbiji , gde je moguce da preko cuvara gradilista nas dvojica komsija napravimo kuce...
Cela fora je da taj lik placa pricuvu od 100 evra, za koju mora da umoli nekog da mu da, i sto je duzan 1700 evra za struju.
E sad sto mu je Bog nabio tolke racune, pa ce da ga vrate u 19. vek? Jer tesko da ce izmoliti 1700 evra...

Ajde, rep ti viri iz dupeta. Osnovna varka demona je da te ubedi da si neko bitan, bez izuzetka, udaraju na ego...
moraces da shvatis da ti mene ucis o dejstvu i cinjenju demona, a ja tebe o nedejstvu i necinjenju demona, drasticna razlika

onda mene optuzujjes da sam ja taj tvoj koji ti cini, da sam ja dokaz tvoje tvrdnje - pozdravio si se sa logikom, makso

Који човјек каже да му демони не могу ништа том човјеку највише и могу.

Који човјек каже да му демони не могу ништа том човјеку највише и могу.
ok, ako je to tvoje misljenje, mozda imas i kilometarska zitija da potkrepis, ali je moja poenta, zapravo koncept utemeljen na hriscanstvu i apostolima, a nisam se hvalio kako maksa rece, ne radi se ovde o meni licno, obojica masite poentu

on tvrdi da Bog nista ne cini, vec demoni, tvoj Andrej Kesarijski tvrdi da neki kazu da su andjeli, ali on misli da su demoni ona 4 iz knj. Otkrivenja - KOJA CINE!

daj prvo da vidimo ko koji koncept zastupa, lako cemo posle o meni, i sta meni ko moze DA UCINI, mozda i na muke da me baci, nikad se ne zna

covek je taj koji gresi, koji je prevaren, i koji zlotvori - to je moje stanoviste, a Bog ne okleva da svoje izbavi

Poslednja izmena:
ok, ako je to tvoje misljenje, mozda imas i kilometarska zitija da potkrepis, ali je moja poenta, zapravo koncept utemeljen na hriscanstvu i apostolima, a nisam se hvalio kako maksa rece, ne radi se ovde o meni licno, obojica masite poentu

on tvrdi da Bog nista ne cini, vec demoni
Концепт утемељен на хришћанству је да човјек увијек мора бити на опрезу од демонских напада.

Концепт утемељен на хришћанству је да човјек увијек мора бити на опрезу од демонских напада.
Da, upravo sam cekao da zauzmes taj koncept, tj. stanoviste: napad-odbrana, rat na nebu, Mihajlo ratnik itd...
Vidis, ja sam naucio o drugojacijem konceptu hriscanstva, jevandjeoskom: pazite da vas ne prevare, i - ako bude moguce i izabrane! pa Zlatousti kada kaze, vidite na koliko mesta upozorava da ne budete PREVARENI... A ko su prevarni duhovi, sta je sila prevare [apostol Pavle govori o njoj], i djavolje lukavstvo? Da vi ni ne znate da ste prevareni, a napadnut svako zna kada je. Sada smo se valjda razumeli.

Da, upravo sam cekao da zauzmes taj koncept: napad-odbrana, rat na nebu, Mihajlo ratnik itd...
Vidis, ja sam naucio o drugojacijem konceptu hriscanstva, jevandjeoskom: pazite da vas ne prevare, i - ako bude moguce i izabrane! pa Zlatousti kada kaze, vidite na koliko mesta upozorava da ne budete PREVARENI... A ko su prevarni duhovi, sta je sila prevare [apostol Pavle govori o njoj], i djavolje lukavstvo? Da vi ni ne znate da ste prevareni, a napadnut svako zna kada je. Sada smo se valjda razumeli.
Interesantno kako ne ostavljaš mogućnost da si ti taj koji je prevaren.

Back