Nevina provela 43 godine u zatvoru

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
345.510
248880_profimedia-0881966461_s.jpg

Presuda Sandri Hem u SAD, koja je bila osuđena za ubistvo, poništena je nakon što je provela 43 godine u zatvoru, pošto je sudija okružnog suda u Mizuriju Rajan Horsman presudio da postoje "jasni i ubedljivi" dokazi da je ona nevina.

Hem, stara 63 godine, osuđena je 1980. godine na kaznu doživotnog zatvora, za ubistvo bibliotekarke Patriše Ješke, nakon što je policiji dala inkriminišuće izjave dok je bila psihijatrijski pacijent, prenosi Gardijan.

Sudija Horsman je u petak presudio da je za ubistvo bibliotekarke kriv sada pokojni policajac, koji je kasnije završio u zatvoru zbog drugog zločina, kao i da Hem mora biti oslobođena u roku od 30 dan

Presuda je donesena nakon što je pravni tim Hem u januaru izneo argumentaciju i dokaze u slučaju najdužeg zatvaranja nevine žene u istoriji Sjedinjenih Američkih Država.Pravni tim Hem tvrdi da je policija zloupotrebila njenu mentalnu bolest i navela je da da lažne izjave dok je bila pod uticajem lekova, kao i da je prikrivala dokaze koji su ukazivali na Majkla Holmana, policajca tada starog 22 godine, čiji automobil je pronađen u blizini mesta zločina i koji je u vlasništvu imao minđuše žrtve.
Holman, koji je preminuo 2015. godine, tada je ispitan u policiji, ali mnogi dokazi tokom istrage o njemu nisu nikad predati advokatima Hem...link
 
Neki dan bila vest da je muškarac proveo godine u zatvoru a bio je nevin i izašao sa 60 godina sa robije
Dobio je milionsku odštetu ali sta vredi kada je proveo mladost na robiji

Ko zna koliko još nevinih sedi po zatvorima širom sveta
 
Poslednja izmena:
Neki dan bila vest da je muškarac proveo godine u zatvoru a bio je nevin i izašao sa 60 godina sa robije
Sobio je milionsku odštetu ali sta vredi kada je proveo mladost na robiji

Ko zna koliko još nevinih sedi po zatvorima širom sveta
Sedelo bi jos vise, da nemamo ovakve ZKP po svetu.

To treba stalno ponavljati kada dezurne Keren krenu da pljuju zasto sud ne usvaja 'rekla-kazala' dokaze za ozbiljna krivicna dela.

Ne moze i jare i pare, da se zale i na ovo iz teme, i na ovo drugo.
 

Back
Top