Невиђен скандал: Вучић дао паре грађана Србије за исплату пензија у Украјини!?!

Kalasnjikov je jedna od najboljih jurisnih pusaka na svetu pa i najbolja, nema zemlje koja je nema.
Баш из Русије су, преко Маџарске, продати Хрватима. То сви знамо.

Рекох ти, то звучи сурово,али продаја оружја тако функционише.
Ми директно не продајемо оружје ни једнима ни другима (иако доста нашег оружја завршава и код Руса у овом рату, о чему се мало прича и мало зна), и што кажеш Емихлс од нас је доста.

Ми директно не продајемо оружје ни једнима ни другима (иако доста нашег оружја завршава и код Руса у овом рату, о чему се мало прича и мало зна), и што кажеш Емихлс од нас је доста.
Evo i tebe pitam, kako onda nato naoruzanje ne zavrsi kod Rusa?

Ја сам чуо од некога чије информације су углавном врло поуздане да се 90-их десило да је наша муниција и оружје завршавало у рукама супротне стране.
Да ли би ми вјеровао да сам сједио са човјеком који је био на хаубицама и гледао уживо како наши узимају паре, бихачко ратиште- гађали положаје супростављених страна Фикретови и Алијини Муслимани.Само добију координате и паре.Један дан гађају једне други дан друге. :lol: Али ајд то је ок у нашу корист вин вин ситуација.Само ти дајем примјер како је све то прљаво.Исто тако знам податке гдје су наши добили нафту од Хрвата а Хрвати оружје, чист бизнис.Имали смо доста више залиха оружја али нисмо имали нафте довољно.Није морално али је тако.

Dobro, a kako onda nato naoruzanje ne zavrsi u Rusiju odnosno kod Rusa?
Posto svako trguje sa svakim i gleda se samo interes u finansijskom smislu.
Искрено не знам да ли завршава јер Руси имају своје у огромним количинама а и нису комптабилни калибри.
Верујем да када би хтели могли би да купе.
Скоро сам разговарао са неким конструкторима оружја које познајем одавно и рекли су ми да су Украјинци упутили оштар протест Америма (пре 5-6 месеци) јер су у обореним руским дроновима нашли америчке електронске компоненте са датумом производње 2024. Кажу да то не може да се купи на тржишту слободно.
Уопште ме не чуди да су Амери то продавали Русима али по знатно већој цени.

Да ли би ми вјеровао да сам сједио са човјеком који је био на хаубицама и гледао уживо како наши узимају паре, бихачко ратиште- гађали положаје супростављених страна Фикретови и Алијини Муслимани.Само добију координате и паре.Један дан гађају једне други дан друге. :lol: Али ајд то је ок у нашу корист вин вин ситуација.Само ти дајем примјер како је све то прљаво.Исто тако знам податке гдје су наши добили нафту од Хрвата а Хрвати оружје, чист бизнис.Имали смо доста више залиха оружја али нисмо имали нафте довољно.Није морално али је тако.
Оно прво сам чуо и ја.

А данас Мађари наши велики пријатељи и можда највећи савезници у Европи.Видиш како се ствари промјене за мање од 30 година.
Зато само мудро и што даље од сукоба великих.Немамо ми шта радити под ногама слонова док се лемају у стакленику.Боље да смо ван стакленика.

А данас Мађари наши велики пријатељи и можда највећи савезници у Европи.Видиш како се ствари промјене за мање од 30 година.
Зато само мудро и што даље од сукоба великих.Немамо ми шта радити под ногама слонова док се лемају у стакленику.Боље да смо ван стакленика.
Управо тако. Ако је неко ратовао и задивио свет јунаштвом и подвигом, онда смо то ми Срби. Док смо ми ратовали и гинули, други су водили политику.
Е сад, мало ми да водимо политику и гледамо тако да остваримо наш интерес, а ко ће да ратује, нека ратује. Од нас је доста.

НАТО је у рату са Русима. Ми нисмо.
Иначе, завршава наше оружје и код Руса, не брини ништа.
Nato je nas neprijatelj i krvnik, nismo u fizickom ratu ali u duhovnom to ce zauvek ostati.

Да је рат прљава работа јесте и то знам али изгледа је и све око рата исто тако прљава работа.
Знаш ли ти да су Енглези објавили, у јуну чини ми се, да је руски брод за истраживање нафте у морима, завршио за њих истраживање на територији Антарктика који припада уједињеном краљевству. Овамо рат, можда и 3. Светски а овамо ево вама паре да истражујете мора на нашим територијама и да постоји озбиљна могућност да руске фирме и ваде нафту одатле за Енглезе.

Управо тако. Ако је неко ратовао и задивио свет јунаштвом и подвигом, онда смо то ми Срби. Док смо ми ратовали и гинули, други су водили политику.
Е сад, мало ми да водимо политику и гледамо тако да остваримо наш интерес, а ко ће да ратује, нека ратује. Од нас је доста.
Sta mi da ratujemo, mi ni vojsku nemamo, ni granice ne mozemo da zastitimo kako treba gde ulaze kako hoce.

Наравно, па Руси то знају зато и подржавају ову власт.
Стави се у позицију Руса, ко им је алтернатива?Људи који су отворено за НАТО.
Они су подржали Дачића више пута.Он је дио власти, донекле штити њихов интерес.
Није идеално али опет понављам шта је алтернатива?

Poslednja izmena:
Ми смо Грузинима продавали стрелу 2М и М93 пред сам рат са Русијом и део током рата и знам поуздано да је један руски Ми8 оборен нашом стрелом.
Ништа чудно.

Nato je nas neprijatelj i krvnik, nismo u fizickom ratu ali u duhovnom to ce zauvek ostati.
Слажем се потпуно.
И Турци су то били. И Немци.

Па су опет велики народни јунаци и мудраци (Свети Деспот Стефан, Милош Велики, итд) гледали да сарађују са њима, да би сачували народ од погибије.

НАТО јесте демонска организација и показали су нам деведесетих на шта су све спремни. Зато је боље да их не изазивамо., не због њих, већ због нас да нас не би потаманили.

Стави се у позицију Руса, ко им је алтернатива?Људи који су отворено за НАТО.
Они су подржали Дачића више пута.Он је дио властим, донекле штити њихов интерес.
Није идеално али опет понављам шта је алтернатива?
Управо тако. Каква таква, ова власт ипак више одговара Русима него нека друга.
Русима је ова власт исто као и Орбанова или слична проруска власт у ЕУ, с тим што је чак и Орбан увео Русима санкције, а ми нисмо.

Од нас, вала, доста.

Sta mi da ratujemo, mi ni vojsku nemamo, ni granice ne mozemo da zastitimo kako treba gde ulaze kako hoce.
Па онда шта хоћеш, ћути, седи, склони се, чекај тренутак. То је једина политика коју ми сад можемо да водимо. У ствари, морамо.

Русима је ова власт исто као и Орбанова или слична проруска власт у ЕУ, с тим што је чак и Орбан увео Русима санкције, а ми нисмо.

Од нас, вала, доста.
Mi nismo u EU Orban je pod prislilom to uradio.

Па онда шта хоћеш, ћути, седи, склони се, чекај тренутак. То је једина политика коју ми сад можемо да водимо. У ствари, морамо.
Cuti, skloni se i nestaj polako kao prohujalo s vihorom.

Од нас, вала, доста.
Наравно да је доста и превише.Толико смо мали, окружени НАТО пактом.Симболично нисмо подржали санкције и показујемо примјер другима да може и тако.Одлична реклама за Русе.При томе нико нас од НАТО алијансе није осудио због тога барем не званично.Дакле пиши прошло.

Mi nismo u EU Orban je pod prislilom to uradio.
Јел имаш разумевања за њега?
Па и на нас се врши притисак,мислиш да не траже то од нас?

Орбан подлегао а ми нисмо. Вала, од нас је доста.

Cuti, skloni se i nestaj polako kao prohujalo s vihorom.
Рођени си црњак.
Не, управо је супротно. Више ће нас бити и опстати ако се будемо држали мало по страни гледе ових сукоба.

Мсм, мени и теби је лако да причамо шта год хоћемо, али кад си на челу државе то је много,много другачија ситуација.

Јел имаш разумевања за њега?
Па и на нас се врши притисак,мислиш да не траже то од нас?

Орбан подлегао а ми нисмо. Вала, од нас је доста.
Kao sto sam i rekao Orban i njegova zemja su deo EU, mi nismo niti cemo ikad to biti.

Рођени си црњак.
Не, управо је супротно. Више ће нас бити и опстати ако се будемо држали мало по страни гледе ових сукоба.

Мсм, мени и теби је лако да причамо шта год хоћемо, али кад си на челу државе то је много,много другачија ситуација.
Ako neko nije sposoban da vodi drzavu neka se skloni, to je demokratija a ne da uzurpiras vlast do kraja i po cenu smrti miliona ljudi da bi sacuvao tu vlast jer znas da ti je to poslednje u zivotu, e tako funkcionise dikatorska i uzurpatorska vlast.

Back