Neverovatno......

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
Посланици Скупштине Србије гласаће сутра о свим законима о којима је јуче завршена расправа, укључујући и спорне измене закона о информисању, сазнаје „Политика”. Према незваничним информацијама, владајућа коалиција постигла је синоћ договор о свим спорним питањима, па су се, како нам је речено, „стекли услови да се гласа у петак, како је било и планирано”.

У току јучерашњег дана изгледало је да владајућа коалиција још није успела да обезбеди парламентарну већину за измене закона о информисању.

Кад ће тачно бити гласање, Славица Ђукић-Дејановић, председница парламента, није желела да прецизира, али је најавила да ће одлуку о дану за гласање донети ускоро. Она је одбацила тврдње да је разлог за одлагање недостатак већине за усвајање закона о информисању и навела да је тако „лично проценила”.

Према изворима „Политике” јуче је било и консултација ван парламента, на вишем нивоу, да закон прође у петак. Али, како се сазнаје, у „намицању” већине за изгласавање толико оспораваног закона постигнут је половичан успех, па се чекао долазак Бориса Тадића из посете Јерменији.

После само десетак минута Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС-а, напустио је састанак председнице скупштине са шефовима посланичких група, јер, како је рекао, није видео разлог да тамо остане. Према његовим речима, председница је „хвалила рад парламента, а гласање је поменула тек кад сам ја питао кад ће бити”. Пошто му је рекла да гласање може бити у петак, али и крајем августа, Алигрудић је питао:

„Да ли то значи да посланици ДСС-а и сви други треба да седе овде од данас, па до краја августа сваки дан? Одговорила ми је да не треба, пошто се цео август неће радити. Из тога сам закључио да гласање може бити у петак или првог дана после летње паузе”.

У парламенту се, иначе, још у понедељак могло чути од посланика ЛДП-а да ће гласање о закону о информисању бити у септембру, али, осим њих, нико ни незванично није помињао такву могућност. Напротив, сви из владајуће коалиције тврдили су да ће се гласати сутра, а представници Г17 плус и ДС-а, најављивали су „сигурно усвајање закона у петак”.

М. Чекеревац

---------------------------------------------------

Батић: Тек ћу одлучити како ћу гласати

Самостални посланик Владан Батић (ДХСС) јуче није желео да прецизира како ће он гласати о закону о информисању. Батић тврди да још није одлучио и наводи да чека хоће ли га „владајућа коалиција убедити да ће измене закона бити доведене у ред применом амандмана”.

Ljudi ne propustite sutrasnju epizodu skupstine.Izgleda ce se osim 20 glavnih junaka,pojaviti i sve sporedne uloge:rotf:
 
:dash:Гласање одложено за 31. аугуст.
Прво да мудре главе одморе, да се пресаберу, одузму, додају....
А онда пошто их неће бити довољно, гледаћемо последњи наставак серије, која се зове,
А САД АДИО:super:
 

Back
Top