Neustavni pritvori i suđenja u toku vanrednog stanja

Prekršio policijski čas, pa ga pretukli (VIDEO)
Policijski čas u Srbiji je uveden prošle nedelje, a novčana kazna ukoliko se prekši iznosi 150.000 dinara. Međutim, kako građani da se odbrane ako policijski službenici koriste nasilne mere privođenja?

Naime, na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio se video-snimak iz Leskovca, na kojem tri policijska službenika rukama i nogama tuku jednog mladića koji je prekršio policijski čas.
Na snimku se može videti kako ga drže za ruke dok ga šutiraju u stomak. Na kraju ga odvode u maricu.
"Mislite li da je ovo zloupotreba?
https://direktno.rs/vesti/srbija/261607/prekrsio-policijski-cas-pa-ga-pretukli-video.html
 
Prekršio policijski čas, pa ga pretukli (VIDEO)
Policijski čas u Srbiji je uveden prošle nedelje, a novčana kazna ukoliko se prekši iznosi 150.000 dinara. Međutim, kako građani da se odbrane ako policijski službenici koriste nasilne mere privođenja?

Naime, na društvenoj mreži Fejsbuk pojavio se video-snimak iz Leskovca, na kojem tri policijska službenika rukama i nogama tuku jednog mladića koji je prekršio policijski čas.
Na snimku se može videti kako ga drže za ruke dok ga šutiraju u stomak. Na kraju ga odvode u maricu.
"Mislite li da je ovo zloupotreba?
https://direktno.rs/vesti/srbija/261607/prekrsio-policijski-cas-pa-ga-pretukli-video.html

Teror se intenzivira. Ovo je sramno maltretiranje građana Leskovca. Strahovlada.

Ali su svi koji su pendrečili i šutirali narod završili na isti način.

 
Koliko je ova drzava sa Vucicem prsla govori i ovo..zasto vojska u Novom Pazaru ne nosi oruzje kad obezbedjuje bolnice a u Beogradu nosi?Zar su beogradjani opasnost za Srbiju?

Vic iz vremena bravareve JNA: Da je trebalo ISTOVREMENO proglasiti postrojavanje CELE vojske pod punom ratnom opremom, pola bi ih bilo golo i boso! :rotf:
 
1586200682400.png




1586200693500.png


3/4/2020 11:43

Кћерка Николе Сандуловића, Клара, у изјави за портал Српско уједињење тврди да је њен отац прије неколико дана преживио стрес приликом упада полицајаца наоружаних, како каже, до зуба, који су дошли да га хапсе. Она тврди и да је Никола до тада био доброг здравља, те да се редовно одазивао на саслушања и позиве које је добијао од државе.

''Нико није узео контакт телефон некога из породице Николе Сандуловића када је он упућен у болницу. Третирају га као терористу, а не као човека који је написао пост на друштвеној мрежи Facebook. Није било потребе да га приводе као терористу, могли су све да ураде, као и два дана раније, када је у УКП-у дао изјаву инспектору поводом свега тога. Ово је стравично шта раде'', каже Клара Сандуловић.
Она каже да ни породица, ни адвокати, нису имали прилику да виде Николу Сандуловића.
 
1586200755600.png




ДОК БУКТИ КОРОНА: Полиција у Обреновцу хапси због Фејсбук статуса против миграната

Мушкарац Н. К. ухапшен је у Обреновцу због кривичног дела расне и друге дискриминације.Како незванично сазнајемо, он је позивао на обрачун са мигрантима који се налазе у касарни у Обреновцу.

06.04.2020.

Реаговало је више јавно тужилаштво и полиција, приведен је и одређено му је задржавање до 48 сати. Локална ТВ Маг није прецизирала детаље поводом хапшења.

Поред тога није познато о чему се тачно ради, обзиром да мигрант није раса већ социјални статус. Такође није јавно саопштено шта је то тачно наведени Н.К. написао на Фејсбуку.
 
Драги је био прави пандур. У то време је знао шта се у свакој кући кува за ручак. Професионалац.
Posle rata je tvrdio da je Kraljica Marija oba mladja sina zacela sa svojim adjutantom pukovnikom Pogacnikom pa ga je islednik opomenuo da ne izmislja i da to on ne moze da zna, "Zar vi mislite da Skotland Yard ne zna s kim se j..e kraljica" bio Dragijev odgovor.
 
1587618652000.png


Jovana za Direktno: Neću ćutati i odustati od borbe!

Mlada umetnica Jovana Popović, koja je oslobođena iz tronedeljnog pritvora u kojem je bila zbog navodnog kršenja mere karantina, u intervjuu za Direktno svedoči o danima provedenim iza rešetaka i objašnjava da joj sloboda još nije konačna.



Dijana Subotički Miletić 22. 04. 2020. 11:08

- Prihvatam da se, kao pritvorenica KPZ "Zabela", u svom prvom redovnom obraćanju pritvorenicima Republike Srbije, izjasnim o zločinu i kazni. Prirodnije bi mi bilo da vam svoje stavove i osećanja saopštim muzikom, ali ću pokušati rečima, uz pomoć dnevnika "Zabela do bola" - kaže Jovana.


Deluje nestvarno da se tužba temelji na dva blanko dokumenta?


- Zapravo se temelji na histeriji, panici i strahu diktature, ne od korone, već, od pada sa vlasti. I u tom smislu na prebacivanje odgovornosti na građane. Ne mogu da tvrdim da je u krivičnoj prijavi kikindske policije i tužilaštva baš sve netačno. Moji lični podaci su uneti bez i jedne greške. U spisima predmeta su, potom i u medijima, baš vidno naglašene dve istine: da sam uhapšena kod momka, kao i tačno vreme hapšenja. Prihvatam da je to bitno za proces i priznajem delo - nemam devojku.


Jovana sa koncerta klasične muzike, Foto: Direktno.rs

Jovana sa koncerta klasične muzike, Foto: Direktno.rs

Kako komentarišete to što je Tužilaštvo podnelo žalbu na odluku suda da vas puste iz pritvora?


- To je samo šlag na torti koja im inače nije uspela. Želeli su podizanje prašine i ludačko plašenje nacije, histerično su stvarali klimu opasnosti od neodgovornih pojedinaca. I uspeli su, jer je država hitrom akcijom strpala u pritvor četu korona manijaka, u jednom danu. A nezavisni SNS mediji su, našu kriminalnu grupu za širenje fejsbuk virusa, u ime naroda, proglasili odgovornom: za nedostak zaštitne opreme u zdravstvu, za zadržavanje respiratora u Kini, za buduće hiljade mrtvih, sigurnih glasova.. A onda su nas, tri nedelje, razapinjali sve do Uskrsa.



Jovana Popović: Biti na ovoj strani može samo čovek!

Jovana puštena iz pritvora! "Mnogi su bez osnova u zatvoru"

"Neljudski pokušaj tužilaštva da Jovanu vrati u zatvor"


Koliko Vam je bilo neprijatno i teško u "Zabeli?"


- Ljudi u zatvoru imaju potrebu da tugu i strah potiskuju i kriju. A na slobodi bi svi neko herojsko držanje, kao da se ništa nije dogodilo. I ja sam prvi dan govorila: “Nije strašno kako se priča i misli.” A nepodnošljivo je, teški užas. Ne ponovilo se! Ne bih se svetila “Zabelom” ni bagri koja me je utamničila tri nedelje. Ne želim nikome, na zemaljskoj kugli, zatvor za izmišljeno delo, ni jedan jedini dan.


Sa advokatom Nikolom Šijanom, foto: Direktno.rs

Sa advokatom Nikolom Šijanom, foto: Direktno.rs

Kako ste se informisali tokom tih 20 dana?


- Medijske slobode su na zavidnom nivou. Ako ste baš teški baksuz da vas strpaju u sobu s TV-om imate u ponudi sve patriotske kanale. Što se štampe tiče, situacija je još bolja, aerodromska - Informer, Alo, Telegraf i Kurir. Uvek sveža izdanja tako da se, osim informisanja o virusu i vođi, možete i obrazovati. Ko želi Megatrend diplomu, sve mu je na dohvat.


O čemu ste najviše razmišljali dok ste bili iza rešetaka?


- O nepravdi koja mi je učinjena i o svojoj porodici. Plašila sam se za zdravlje, posebno moguće zaraze jer je higijena propast - paučina, čučavci i prašnjava posteljina. Nije lako ni zamisliti spratne krevete na dva sprata a još je teže popeti se, bez lotre. Pomoglo mi je to što sam bila đak i studentkinja skromnih materijalnih mogućnosti pa su mi u životu, skoro svaka hrana i bilo kakav ležaj bili OK, a meni je jedini mogući izraz za to - "It's only rock n roll". Tako posmatrano, pritvorski uslovi u "Zabeli" su mi bili "hard rock".


Jovana popović multi umetnica, Foto: Direknto.rs

Jovana popović multi umetnica, Foto: Direknto.rs


Da li je moguća umetnička inspiracija u tim uslovima?


- Čudan je ali i lep osećaj povratak pismima. Sedneš i mozgaš, prebiraš reči i zamišljaš. Pišeš, a nemaš back space ni copy paste, ali se diviš svom starom, školskom, rukopisu. Izazvano ko zna čim očekuješ odgovore kojih nema, stigneš kući i shvatiš da su i oni uzalud vežbali lepo pisanje jer su sva pisma ostala na nekom braniku, valjda, ustavnog poretka. Suze su prisutne, ne baš onlajn, a ima i šala koje će mi ostati urezane do kraja života jer nikada pre nisam srela toliko utišan smeh, čudnih izraza lica. Slika i ton su potpuno raštimovani. Srodne duše upamtite ovo - "Izvinite, mogu li da zamenim knjigu?" Ne, nema zamene vikendom. Sreća pa tamo vikend nije do utorka. Uđem u kantinu da kupim svesku zbog beleški kad na naslovnoj ispis - Music is my life - Neverovatno, prva asocojacija mi je bila skrivena kamera. Sigurno bih sve ovo lakše podnela da sam iz sveta poltrona, budala, lažova i kriminala, ali ne pripadam toj domaćoj eliti. Moj mnogo manji svet je, njima omražena, kultura, umetnost i građanska svest. Istina, sloboda, muzika - Ivo Andrić, Patrijarh Pavle, EKV, Sara Von, Dženis Džoplin…..


Sa sveskom iz

Sa sveskom iz "Zabele" - Music is my life, Foto: Direktno.rs

Da li mislite da biste ostali duže u pritvoru da iza sebe niste imali veliku podršku javnosti i dela medija?

- Njihova namera je bila i više nego očigledna, preki sud bi mi uništio život. Ideja im je bila da me osude i direktno iz pritvorske jedinice sprovedu u zatvorsku, na trogodišnje robijanje. Previše lako se stiže u "Zabelu", ni kriv ni dužan, da bismo lako utvrdili koji je od zahteva, apela i pritisaka na njih ostavio najjači utisak. Od starta mi je nešto škripalo u objavama: Puštena iz pritvora. Naravno, kad nisam puštena nego sam oslobođena izgaranjem nekoliko ljudi, uz ogromnu i konstatntnu podršku javnosti, javnih ličnosti i perfektnim zastupanjem advokata Nikole Šijana. Peticija, koju su pokrenuli Tanja Bogarški, Srđan Milivojević i Savo Manojlović, je bila važan deo kampanje. Bez online podrške antirežimskih medija oslobađanje bi bilo neuporedivo neizvesnije. Hvala svima!


Podrška ispred porodične kuće: Sergej Trifunović sa Jovaninom mamom i bratom, Foto: Direktno.rs

Podrška ispred porodične kuće: Sergej Trifunović sa Jovaninom mamom i bratom, Foto: Direktno.rs

A imali ste i vrlo snažnu i otvorenu podršku opozicije.


- Postalo je previše rizično imati politički stav, a ja ga imam. Stojim iza svega i jedne reči u "Bagri" upućene režimu. Nikada nisam bila, niti sam, član političke stranke. Ne bih da verujući u "svi su isti" sada izvedu usaglašeni zaključak o mom otklonu od opozicije pa ću dodati i to da sam vrlo rado prihvatila poziv da nastupim u Domu sindikata. Atmosfera je bila prepuna pozitivne energije tako da sam se, i pre nastupa, osećala sjajno. Ponosna sam na svoje izvođenje "Bagre" tokom proglašenja Bojkota. Beskrajno hvala ljudima iz opozicije koji su, tokom mog zatočeništva, brinuli o meni, mojoj porodici i zahtevali oslobađanje. Meni je prirodno da su, u sveopštem otporu režimskom ludilu, istomišljenici i saborci u jednom bloku. Zaista nemam osećaj da sam opozicionar drugog reda zbog toga što nisam partijska aktivistkinja ili članica.


Dragan Đilas je pružao podršku Jovani Popović i ukazivao na propuste i skandalozan rad tužilaštva, Printscreen

Dragan Đilas je pružao podršku Jovani Popović i ukazivao na propuste i skandalozan rad tužilaštva, Printscreen

Znate li da ste na društvenim mrežama pominjani i prozivani u kontekstu NVO agentura?


- Nisam članica ni nevladinih organizacija niti pokreta, ali botovima to nije bila smetnja da me svrstaju u državne neprijatelje. Branislava Grubačkog Gutu iz "Novog optimizma" sam upoznala tek mesec dana nakon objavljivanja "Bagre" kada sam je, tokom protestne šetnje pevala na Terazijama. Ubaciše me skotovi, bez trunke stida, u visoko pozicionirane nade NVO agentura. Nisu normalni, spajam neke ove i neke one agente, Budimpešta 95, a ja rođena 96? Izgleda da zaverenički umovi opreza radi, markiraju i bebe od godinu dana. “Bagra” je do mog kidnapovanja imala oko 15.000 pregleda, a sada je na 340.000 (na dva youtube kanala) tako da uopšte nisam iznenađena svim tim plaćenim svinjarijama, kao reakcijama.


jovana_kaver_bojkot_541x940
"Ne odustajem od slobode". Jovana Popović

Kako biste opisali slobodu pod pritiskom krivičnog gonjenja?


- Slobodu još nisam udahnula jer je krivični proces u toku, tačnije na početku. Jadan je ceo postupak tokom kojeg se potpisivanje dokumenata odvija u marici. Potpuno izolovana od svih a onda osvanu papiri sa potpisma više službenih lica pored mog imena. Sve kao da smo svi zajedno proveli dan u marici. I kao da je sve po bilo po zakonu. Nisam srela ni videla ni jednog potpisanog inspektora, sudiju za prethodni postupak, tužioca ni advokaticu. Nije mi dopušten ni, zakonom obavezujući, poverljivi razgovor sa advokaticom. Istina je da mi je mahnula dva puta prolazeći pored marice. Nisam imala odbranu jer su zapravo oni koristili usluge “moje” advokatice po službenoj dužnosti, Branislave Joksimović, a ne ja. Ne moraš biti pravnik da shvatiš svu svinjariju i uočiš zločinako udruživanje, radi “suzbijanja” epidemije.


Najčešće pitanje na slobodi: Da li te je pritvor ojačao ili slomio?


- Ni jedno ni drugo, dodatno me je razljutio. Da sam vedra i raspoložena kao pre pritvora, nisam. Da mi je svejedno dok tužilaštvo ulaže prigovor na moje oslobađanje, nije. Da ću ćutati i odustati od borbe - neću! Volela bih da mogu da Vam kažem da ih se ne bojim, ali nije tako. Uverila sam se da su agresivni, priglupi, previše zli, a taj spoj na bilo kom nivou vlasti, proizvodi opasne posledice. Pretpostavljala sam i ranije ali sam se, tek nakon kidnapovanja i 13 sati “procesuiranja”, uverila da je više zla izvan zatvorskih memljivih zidina i bodljikave žice. Smirila sam se tek nakon što sam shvatila da mnogi, u tom poltronskom lancu, veruju da će vođa da uskoči u avion, sam odleti u Kinu, otme respiratore i spase nebeski narod.


Za klavirom, Foto: Direktno.rs

Za klavirom, Foto: Direktno.rs


Kako ste se osećali tokom hapšenja i čekanja odluke o pritvoru?


- Ta ukupna bezobzirnost, neljubaznost pa i neljudskost je, po svim elementima, više bila nalik kidnapovanju nego privođenju, iako bez fizičke torture. Zamislite izolaciju u policijskoj marici, u dvorištu MUP-a, od 10-19 časova kao u konzervi a onda i bonus vožnja Kikinda - Zabela. “Izvinite, mogu li da zapalim cigaretu? Ne, ni slučajno - policajac pušač, a onda naiđe policajka, nepušač, koja mi kaže zapali. Mami i tati nisu dopustili da mi predaju vodu i hranu, tek oko 20 sati su mi dali sendvič. Sve može i ništa ne može jer je diktatura prepuna bagre koja leči ozbiljne komplekse. Pre ili kasnije će neko odgovarati i za tih 13 sati smrzavanja u toj limenki. Na prijemu u Zabeli mi je izmerena temperature 35.


Šta mislite, kako će se dalje odvijati krivični postupak?


- Do oslobađajuće presude neću prelaziti ulicu izvan pešačkog prelaza. Želela bih da to bude u skladu sa refrenom “Bagre” - Nikad više čizme tvoje kako gaze srce moje, ali opravdano slutim da neću imati fer suđenje. Nekima je tekst “Bagre” gorka, a nekima draga istina, ali je nesporno istina. Biće sastavni deo dokaza u kojima će biti još audio materijala, tako da će sud imati priliku da na nekom od pretresa odsluša od “Atomskog skloništa” pesmu “Čedna gradska lica” odnosno samo prvu strofu: Kompleksaši, titulaši što sanjate što vas plaši, usred svoje mračne moći vi živite u samoći”.


U spotu iz numere

U spotu iz numere "Bagra", Foto: Direktno.rs

Uobičajeno pitanje mladim ljudima u Srbiji je da li ste razmišljali o inostranstvu?


- Nama kriminalcima obično oduzmu pasoš tokom procesa pa trenutnu ne mogu da se selim, ni teoretski. Predstavljala sam grad i državu bezbroj puta, sa više horova i orkestara, što je bio slučaj i sada u Crnoj Gori, ali se to više nikada neće ponoviti. Ni kada većina članova „mojih“ horova i orkestara budu izašli iz mišje rupe. Imam sam jednu poruku za sve bivše prijatelje. Zatvorski čuvar me je pronašao na Fejsbuku i poželeo mi je sve najbolje u životu. Ne želim da napuštam svoju zemlju, ali neću da živim ni u skladu sa stihovima iz nove pesme: Srbin poltron nije rob, moja zemlja moj je grob - menjam sunce tuđeg neba, za bez leba, za bez leba - zaključila je Jovana za Direktno.
 
1588513834300.png




Borelj (EU): Pandemija nekima izgovor za ograničenje slobode medija

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izrazio je zabrinutost što se pandemija Kovid-19 u nekim zemljama koristi kao izgovor za nametanje neprimerenih ograničenja slobodi medija.

1588513869300.png


Piše: Beta 03. maja 2020. 15.20

„U previše zemalja novinari moraju da se bore protiv restriktivnih zakonodavstava koja se ponekad pripisuju i krizi izazvanoj Kovid-19. Sve je više slučajeva isključivanja interneta i zatvaranja veb stranica“, saopštio je Borelj povodom Svetskog dana slobode medija koji se obeležava danas.

Izveštači, kako je naveo, izloženi su prljavim kampanjama, finansijskim pritiscima i napadima državnih ili partijskih medija, često ih prisiljavajući na samocenzuru.

„Previše ih se suočava sa uznemiravanjem, proizvoljnim hapšenjem i zatvorom. Previše novinara je izgubilo život zbog svog posla“, dodao je Borel, prenosi EU Info centar.

On je naveo da se EU se fokusira na borbu protiv dezinformacija o Kovid-19 i da snažno potvrđuje svoju stalnu podršku ključnoj ulozi nezavisnih i pouzdanih medija širom sveta.
 
1588515060000.png




ТАМНИЧАРИ СРБИЈЕ Вучић воли што смо у затвору, а волећу и ја кад буде он

У епидемији корона вируса која управо траје у Србији спрега корумпиране „струке“ и недемократског режима, тачније владајуће партије напрдњака и партијских лекара дошла је до пуног изражаја

Јово Вукелић 09:30 03.05.2020.


Толико велика концентрација преамбиоциозних лекара на једном месту (много крокодила, а мала бара), у Кризном штабу довела је до тога да су неконтролисане амбиције да се напредује у каријери др Тепавчевићке, др Зорана Гојковића и сличних просто одувала са јавне сцене већ добро укорењеног и наизглед несмењивог министра Лончара, са свим аферама које вуче годинама у свом коферу на леђима.

Метеорска промција фалце бјонде

Једноставно, главна звезда свих pink, šund i heppy медија и ријалити телевизија постала је преко ноћи, уз свеприсутног Вучића, напирлитана др Дарија Кисић Тепавчевић, за коју су медији одмах најавили да је већ виђена за новог министра здравља.


Да ли та метеорска промоција „falce bjonde“ (на италијанском –лажне, вештачке плавуше) са новом бојом костима сваког дана, купљеним вероватноу бутицима тржног центра Квадрилатера (Fashion Qvadrilatero) у Милану пред избијање корона афере, а по препоруци колеге др Несторовића вратила је експресно др Лончара на пресс конференције – не знамо, али се то догодило! Он је чак осећао потребу да потанко објашњава јавности зашто је одсуствовао, и зашто га нигде није било… Дарије само тада није било…

Здравствени систем у распаду, влада хаос

Српска барбика умиљатог гласа и витког стаса са паролом „Ми знамо шта радимо“, у ситуацији кад се није знало где ко удара услед лоше организованости здравственог система и недостатка не само свих могућих медицинских и здравствених помагала у болницама широм Србије, него и озбиљне одмерене стратегије, убеђивала је сваког дана нацију да су лекари „дали све од себе, и последњи атом снаге“ док пацијент не би умро!?


Гледајући њу нико у то није могао да верује, јер је лекарка била свежа, одморна, релаксирана, пуна оптимизма и нових ноншалантних идеја како што чвршће затворити и заробити грађане Србије.


Са мрачним др Коном у тандему, после неколико дана није им требао чак ни Вучић пошто су на конференцијама за штампу ефикасно одрађивали посао у стилу агитпроповаца плашећи грађане и оптужујући их све жешће да су кривци за ширење епидемије. Постали су лекари кључари главног тамничара Србије Вучића и његове верне премијерке, скоро невидљиве, у овим данима епидемије, као вирус корона.

Грађани кривци – доктори џелати

Тако су се грађани почели осећати као кривци и гледали су у Дарију (којој медији више ни презиме не помињу, толико је постала позната и популарна) као у божанско, Фараонско створење. Гледали су Конференције са надом да ће их данас ипак помоловати, погледати тим хладним погледом и да их неће критиковати, рибати, кажњавати, затварати.


Међутим размахана Дарија, потпомогнута уфиксираним др Коном, који гледа у једну тачку, била је немилосрдни џелат грађана Србије! Кључарка главног тамничара грађана Србије одрађивала је свој посао.

Чекају ли грађане Србије убудуће за време власти Вучића и букагије?

Врхунац представе збио се тог дана кад их је умрло деветоро. Она је, са двојицом колега, у знак протеста демонстративно измарширала са Конференције за штампу оставивши нацију у шоку да размишља о својој огромној, библијској, кривици. Јер ти људи су умрли зато што смо били недисциплиновани, зато што нисмо довољно поштовали лудачке мере затвора и карантина које је доносио Фараон, уз помоћ др Кона и апаратчика лекара из Штаба. Грађани Србије су се осећали кривима, а Фараон – главни тамничар је иза кулиса ликовао!


Био је то сраман поступак компромитоване „струке“. Тада су се указали јасни наговештаји, а одмах потом и чврст принцип да ми грађани постојимо због њих, а не они због нас.


Нећете ви Срби више видети ни неба ни сунца, проћи ће и пролеће, а ви ћете бити у карантину, била је порука др Тепавчевић Кисић, заове министарке правде (којој, за разлику од лекарке, нико у Србији не зна ни име, иако је министарка већ годинама)…


А у потпуној забрани кретања су већ од првог дана непотребног проглашања ванредног стања биле стотине хиљада грађана Србије, тачније око 2 милиона људи! Без икаквог оправданог разлога до јуче, пуних месец и по дана, нико од њих није могао ни нос да промоли сем да иде једном седмично, у три ујутро, као што се иде на стрeљање, у трговачке радње да купи намирнице.

Корумпирана„струка“ осрамотила лекарску професију

Фараон је дрско објаснио целој нацији да је он намерно одредио време од 3 ујутро за излазак старијих од 65 година да би то право користило што мање старијих људи! Замислите степен иживљавања тог болесног ума.


Срео ме једног од тих јутара мој, од мене још старији комшија и онако огорчен на малтретирање и вишенедељни присилан боравак у кућном притвору изговорио: „Вучић воли што смо у затвору, а волећу и ја кад буде он! Зато се чувам, пијем редовно лекове, узимам мед и ђумбир, лимун и соду бикарбону, сок од шаргарепе и босиљак да дочекам дан да Фараона затворе за ове злочине које је према нама починио!“

ДЕМОКРАТИЈА ФАРАОНА – Затворени грађани, а и Скупштина

Да се вратимо корумпираној „струци“, која је избламирала, осрамотила лекарску професију. Није то први пут у историји. Спреге лекара и диктатора датирају још од древних царевина када је требало неког отровати, још у старом Риму. Али у свежијем сећању је спрега доктора у време нацизма у Хитлеровој Немачкој. Они су пројектовали логоре, подржавали сулуде идеје Фирера и вршили најгоре експерименте над затвореницима-логорашима. За узврат имали су све могуће привилегије. И ти Хитлерови лекари, као ови наши, доживљавали су народ као кривце, као стоку, бесловесну масу…


Наравно, међу нашим лекарима има сјајних стручњака и добрих људи, јаких карактера, нормалног понашања у складу са Хипократовом заклетвом. Њима, који су склоњени, углед каља ова група полтрона, партијских каријериста и улизица.

Отпор грађана према неискреним „стручњацима“

Најгоре од свега за лекарску струку и нас грађане Србије у овој ситуацији епидемије короне јесте што су у њој на површину испливали најгори: ови који су се појављивали уз Вучића показали су да су улизице, полтрони и сарадници Вучићевог режима и њега лично и да интересе власти стављају у први план. А струка, испод струка…


То је таква компромитација лекарске струке да је непријатно да се ови каријеристи од лекара даље гледају и слушају. Навукли су на себе огроман гнев људи. Тај отпор према лажним и неискреним стручњацима испољава се масовно ових дана у целој Србији ударањем у шерпе и лонце сваке вечери. Протест грађана је искрен, спонтан и масован. И неће лако престати!


Очигледно, ова екипа кључара тамничара Вучића из Кризног штаба не схвата да је претерала у својој „великој бризи“ за здравље грађана! Глупави грађани нису схватили да су им лекари желели добро!? Да ли је то могуће?


Свеже офарбана дрТепавчевић, која се као старлета појављује свако вече на режимским медијима је брука и срамота струке. Јасно је да је доведена као политички подобна на место заменице директорке у Институту Торлак (директорка Торлака се неким чудом једном-двапут била појавила на прес конференцији и потом је и она одувана, она је вероватно радила, за разлику од заменице…).


Барбика је пример патворености, неискрености, коју није брига ни за кога и ни за шта сем за сопствену фотељу. “Ми знамо шта радимо” је чувена самохвалисава реченица ове надобудне и свезнајуће лекарке, у ситуацији кад је очигледно да се не зна шта ко ради… Иначе, редовно неприпремљена долази на прес конференције, али зато је уређена, дотерана,обучена по последњој моди – претекла је у томе „шмекерку“ министарку саобраћаја Зорану Михајловић и накинђурену министарку без портфеља Славицу Ђукић Дејановић.


Међутим, она није афирмација него компромитација струке. А реч струка је због ње и њој сличних ових дана изложена подсмеху, руглу, компромитована и деградирана.


О досадном и преозбиљном дрКону, који очигледно је, ради за неке фармацеутске компаније и туђе, а не народне интересе, кога је одавно прегазило време треба рећи да је био и остао заговорник кажњавања, затварања Срба до последњег даха, главни кључар главног тамничара Вучића! Човек који се нимало не разуме у људску психу, који као да нема душе! То би било довољно да га нигде нема, а не да буде у Кризном штабу и о свему одлучује. Али, он се утркује са колегиницом Даријом сваког дана ко ће од њих двоје послушније да испуни Фараонове сулуде тамничарске наредбе. То им је опсесија.

Спрега „струке“ и политичара

На крају др Несторовић, иначе симпатичан, показао се неодговоран и несавестан у изјавама, налупетао се да “боли глава”. И зашто није поднео оставку у Штабу, ако се не слаже са мерама колега – тамничара Србије?


А директор Инфективне клинике Горан Стевановић је човек који је дозволио да буде директор болнице, која је у горем стању него и најгоре запуштени затвор у Србији. Зашто као човек који држи до себе, до своје струке и до здравља грађана Србије, до своје професије није поднео оставку на ту функцију у знак протеста? То би био прави потез, достојанствен одговор правог лекара, човека од струке и професионалца на шталу у којој леже заражени пацијенти и која му је дата на управљање.


Др Кон је увек био за вакцинације, поготово ако га Фараон награди да буде у тиму за куповину
Сви поменути лекари из Кризног штаба (и партијски јасно профилисани др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство из Новог Сада) су ревносно бранили власт, јер овој неспособној власти треба “струка” да је брани од оправданих напада грађана, а њима – докторима је добродошло да све своје грешке и пропусте, незнање и нестручност, аљкавост и немарност могу да прикрију, сакрију јер су се нашли на услузи неспособним и корумпираним властодршцима. Тако је створена чврста спрега незнања и неморала у овој кризи. Тако је формиран недорасли и неспособни овим задацима партијско-струковни клан, клика главног тамничара Србије са свим кључарима.

И „струка“ је темељно компромитована.

Многи лекари су у овој епидемији пали на испиту у великом броју случајева. Да набрајамо те тужне случајеве требало би нам дупло више простора. Има ко ће се тиме бавити. Последица труле спреге „струке“ и владајућих политичара тек ће грађанима Србије стићи на наплату.
 
Ljudi, nemojte se zahebavati, stanje je gore nego što mislite.

Politička mafija u Srbiji je daleko moćnija, a Vučić je totalno polupao. Izgoreo je u vladarskoj šizofreniji i želji da ga svi vole, kao malo dete.

Koristite VPN ako nešto objavljujete na youtube ili na društvenim meržeama. Nemojte sa svog ličnog profila. Ne treba vam to da vas ucenjuju i da vas zastrašuju neki banditi. Još gore da vas hapse i maltretiraju u pritvoru.
 
Pogledajte prilog 691981



Borelj (EU): Pandemija nekima izgovor za ograničenje slobode medija

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izrazio je zabrinutost što se pandemija Kovid-19 u nekim zemljama koristi kao izgovor za nametanje neprimerenih ograničenja slobodi medija.

Pogledajte prilog 691983

Piše: Beta 03. maja 2020. 15.20

„U previše zemalja novinari moraju da se bore protiv restriktivnih zakonodavstava koja se ponekad pripisuju i krizi izazvanoj Kovid-19. Sve je više slučajeva isključivanja interneta i zatvaranja veb stranica“, saopštio je Borelj povodom Svetskog dana slobode medija koji se obeležava danas.

Izveštači, kako je naveo, izloženi su prljavim kampanjama, finansijskim pritiscima i napadima državnih ili partijskih medija, često ih prisiljavajući na samocenzuru.

„Previše ih se suočava sa uznemiravanjem, proizvoljnim hapšenjem i zatvorom. Previše novinara je izgubilo život zbog svog posla“, dodao je Borel, prenosi EU Info centar.

On je naveo da se EU se fokusira na borbu protiv dezinformacija o Kovid-19 i da snažno potvrđuje svoju stalnu podršku ključnoj ulozi nezavisnih i pouzdanih medija širom sveta.
Tako je! Jedino ameri imaju legitimno pravo ubijanja novinara ( Beograd, 1999-a)!?
 

Back
Top