Netflix zabranio: Nema više besplatnog deljenja lozinki

acabg

Elita
Poruka
18.493
Netflix je još prošle godine najavio da će tokom 2023. fokus kompanije biti na tome da se ukine mogućnost upotrebe jednog profila od strane većeg broja ljudi na ovoj striming platformi. Sada je taj plan počeo da sprovodi u delo.

667940386646dbe7db35e3871279618_wide.jpg


Popularni servis je sada istakao da će svim korisnicima, koji ne plate za deljenje lozinke sa vlasnikom naloga, onemogućiti korišćenje Netflixa.

Kompanija je otkrila i detalje o tome na koji način planira da suzbije deljenje lozinki. Prvo će se primeniti na korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama, a potom i globalno.

Netflix ističe da će korisnici Netflix Standard plana (15,49 dolara mesečno) moći da dodaju još jednog člana koji će servis moći da koristi van domaćinstva vlasnika naloga po ceni od 7,99 dolara mesečno.

Korisnici Netflix Premium paketa, koji omogućava striming u 4K rezoluciji, moći će da dodaju do dva dodatna člana, po ceni od 7,99 dolara mesečno za svakog od njih.

S druge strane, korisnici najjeftinijih planova (Standard sa reklamama po ceni od 6,9 dolara mesečno i Basic bez reklama sa cenom od 9,99 dolara mesečno) neće moći da dodaju dodatne članove na svoj nalog za korišćenje.

Netflix je ažurirao i svoju stranicu za podršku, koja nudi nove informacije o deljenju lozinki. Tu je i pojašnjenje o tome kako su definisani dodatni članovi, koji mogu da koriste nalog. Pa tako, oni moraju da budu aktivirani u istoj zemlji, mogu da gledaju ili preuzimaju sadržaj samo na jednom uređaju u istom trenutku i ne mogu da kreiraju dodatne profile ili da se prijave kao dječiji profil.

Netflix će o novoj politici korišćenja i pravilima korisnike obaveštavati putem imejl poruka. Više detalja je dostupno ovde.

Netflix’s password sharing crackdown is here — and it costs $7.99 per month https://t.co/5Y2u4Vy1yc pic.twitter.com/1AGYQkzCX6
— The Verge (@verge) May 24, 2023

https://www.b92.net/tehnopolis/vesti/netflix-zabranio-nema-vise-besplatnog-deljenja-lozinki-2338687
Сечу грану на којој стоје уместо да се боре за своје клијенте они их само терају од себе
 
Netflix je postao jedno veliko njesra sa jednim te istim contentom kao HBO, i plus ubacuju neka woke sranja, dok im licence za stare najgledanije serije tipa (BB, rick and morty) isticu i nemas poente kupovati da bi gledao od 3-4 sezone.

Jos i ovaj njihov menadzment ce ih sahraniti, vidim da su im i cene potonule.
Stvarno jebashe majku sa woke sranjima
Negledljivo
 

Back
Top