Netflix testira drugačiju mogućnost igranja video igara, evo o čemu se radi

Mr.Atom

Domaćin
Banovan
Poruka
3.993

Netflix testira drugačiju mogućnost igranja video igara, evo o čemu se radi​

Netflix je navodno u procesu testiranja igara za TV na svojoj platformi.

IZVOR: INDEX.HR NEDELJA, 2.04.2023. | 11:00

Prema pisanju stranih medija, programer Stiv Mozer je pronašao skriveni kod koji ukazuje na igre koje se igraju na televizoru, kao i dodatni kod, koji ukazuje na mogućnost korišćenja telefona kao kontrolera za njihovo igranje.

Mozer je takođe ranije pronašao indikacije da tada predstavljeni plan pretplate, koji podržava reklame, možda neće imati oflajn opciju gledanja. Ispostavilo se da je bio u pravu.

Netflix je pokrenuo iskustvo igranja na Androidu, iPhoneu i iPadu 2021. godine. Od mobilnih korisnika striming servis zahteva preuzimanje igara s App Storea ili s Google Playa zbog pravila koja postavljaju Apple i Google. Ali, budući da je svrha ovih igara da se poveća angažman i zadrže korisnici, mogu se pokrenuti iz Netflix aplikacije i potrebna je aktivna pretplata da bi moglo da im se pristupi. Na Netflix aplikaciji za TV ove igre su primetno odsutne.

Ostaje da se vidi kako kompanija namerava da implementira igranje na televizore i da li će takođe zahtevati od korisnika da preuzmu igre pre nego što budu mogli da ih igraju. Potpredsednik Netflixa za razvoj igara Majk Verdu je istakao prošle godine da kompanija ozbiljno istražuje ponudu igara i da želi da ponudi više od običnih igara za televizore.

Za sada će se korisnici morati da se zadovolje onim što je dostupno na telefonima. Trenutno Netflixov katalog ima oko 55 dostupnih naslova, iako će tokom 2023. godine objaviti još 40 igara.

https://www.b92.net/tehnopolis/gejm...granja-video-igara-evo-o-cemu-se-radi-2312066

Jedva čekam biće zanimljivo.

Ja ne znam ko moze da uziva u igricama na/preko telefona a da nije tetris.
Xbox i slicno je bio sasvim ok.
Kakav crni telefon kao kontroler, konzola, sta god...
Ne shvatam uopste kome bi ovo bilo zanimljivo...
Kuci si? Imas veliki monitor, dva -tri komada? Sta ce ti tv?

Mozda kada otputujes na Bora Boru i umesto da se brckas u moru ti se nakacis na tv i radis questove...wow...super opcija

Poslednja izmena:
Igram iskljucivo klasicne igrice, gdje ne ovisim o nikom drugom, osim o braticu, kada se spojim na PS pa odigram bezbrojni Tekken dio, koji sam ga ucio od malih nogu, da bi me djubrence danas razbijalo... uz malu razliku u rezultatu, ali opet razbijalo.
Ali bolje on, nego bilo tko drugi.

🥰

Dize mi se kosa na glavi od same pomisli da se u to i to vrijeme moram nacrtati za kompom, zato sto je session.

Dize mi se kosa na glavi od same pomisli da se u to i to vrijeme moram nacrtati za kompom, zato sto je session.
Jugoslave Čvarku, tebi se diže kosa...nekome nešto drugo se diže...recimo uzbuđenje pri pomisli na to...
Ja to čak i shvatam...
Ali telefon...telefon nikako ne shvatam...
Ali recimo da se napregnem i uživim u čari male aparature u ruci gde ne znam šta stiskam...zar poenta nije da si mobilan?
Ono žena ti nadgleda decu u parku a ti virtualno mlatiš virtualnog druga Igora?
Čemu onda povezivanje na TV?

Ja ne znam ko moze da uziva u igricama na/preko telefona a da nije tetris.
Xbox i slicno je bio sasvim ok.
Kakav crni telefon kao kontroler, konzola, sta god...
Ne shvatam uopste kome bi ovo bilo zanimljivo...
Kuci si? Imas veliki monitor, dva -tri komada? Sta ce ti tv?

Mozda kada otputujes na Bora Boru i umesto da se brckas u moru ti se nakacis na tv i radis questove...wow...super opcija
Pa pazi, ima dosta ljudi koji vole da se igraju na smartfonu, štaviše mislim da jedan pozamašan procenat ukupnog gejminga danas otpada na prenosne uređaje. Osim smartfona tu su i ručno prenosive konzole, nekad PSP, Nintendo DS, 3DS, a danas je najpopularniji Switch. Dakle, ima dosta ljudi koji vole da igraju igre na malom prenosnom ekranu.

Ali lično, kao i ti, preferiram da se igram na velikom ekranu. Nabadanje sitnih dugmića nacrtanih na maleckom ekranu ne može nikad da zameni tastaturu i miš, odnosno dobar džojstik, kad je u pitanju upravljanje. Uz to nisam korisnik Netfliksa. No dobro, videćemo kako će se razvijati ovo.

Jugoslave Čvarku, tebi se diže kosa...nekome nešto drugo se diže...recimo uzbuđenje pri pomisli na to...
Ja to čak i shvatam...
Ali telefon...telefon nikako ne shvatam...
Ali recimo da se napregnem i uživim u čari male aparature u ruci gde ne znam šta stiskam...zar poenta nije da si mobilan?
Ono žena ti nadgleda decu u parku a ti virtualno mlatiš virtualnog druga Igora?
Čemu onda povezivanje na TV?
Lijepo je biti mobilan i slobodan, ali ne da se ljudima kao u WoW propise - moras u 20:00 biti tu za raid...

To na WoW rade, imas strogu hierarhiju gdje nadredjeni od tebe ocekuju da se pojavis kako bi ubio pikselizirano cudoviste.

U vezi pitanja, cemu povezivanje na TV?

Pa da kad ti se sprdne mozes probati ovo:

Lijepo je biti mobilan i slobodan, ali ne da se ljudima kao u WoW propise - moras u 20:00 biti tu za raid...

To na WoW rade, imas strogu hierarhiju gdje nadredjeni od tebe ocekuju da se pojavis kako bi ubio pikselizirano cudoviste.

U vezi pitanja, cemu povezivanje na TV?

Pa da kad ti se sprdne mozes probati ovo:

Meni se to bas svidjalo...grupni pvp, role play...discord...grupa ljudi sa istim interesovanjima...Guild...
Izgleda sam vise timski igrac koji povremeno voli da bude solo :lol:

Pa pazi, ima dosta ljudi koji vole da se igraju na smartfonu, štaviše mislim da jedan pozamašan procenat ukupnog gejminga danas otpada na prenosne uređaje. Osim smartfona tu su i ručno prenosive konzole, nekad PSP, Nintendo DS, 3DS, a danas je najpopularniji Switch. Dakle, ima dosta ljudi koji vole da igraju igre na malom prenosnom ekranu.

Ali lično, kao i ti, preferiram da se igram na velikom ekranu. Nabadanje sitnih dugmića nacrtanih na maleckom ekranu ne može nikad da zameni tastaturu i miš, odnosno dobar džojstik, kad je u pitanju upravljanje. Uz to nisam korisnik Netfliksa. No dobro, videćemo kako će se razvijati ovo.
Znam i ne sumnjam. Mnoge igrice za PC su napravile i svoje mobilne verzije.

Ne bi pravili da nemaju profita od toga, no ni dalje ne mogu da shvatim kako neko moze uzivati tipkajuci na spravici zvanoj telefon.

Car jeste u action kombatu, u dzojstiku, da mozes da mlatis rukama..da pijes, pusis, deres, lupas usput...

Meni se to bas svidjalo...grupni pvp, role play...discord...grupa ljudi sa istim interesovanjima...Guild...
Izgleda sam vise timski igrac koji povremeno voli da bude solo :lol:

Znam i ne sumnjam. Mnoge igrice za PC su napravile i svoje mobilne verzije.

Ne bi pravili da nemaju profita od toga, no ni dalje ne mogu da shvatim kako neko moze uzivati tipkajuci na spravici zvanoj telefon.

Car jeste u action kombatu, u dzojstiku, da mozes da mlatis rukama..da pijes, pusis, deres, lupas usput...
Jesi probala Journey?
Moze se i u paru.
Stvarno je nesto posebno.

Back