Пилипенда
Veoma poznat
- Poruka
- 13.865
Znaš šta, nemoj, fala ko da jesi.

Не говорим о томе. Нимало не сумњам да постоје и они који користе то што се изјашњавају као Срби, ништа необично, исти ти ће одједном постати и Финци, ако то буде од користи.A šta se tiče ovih vojnih lica, e jbg, teško da ću to moći tek tako doznati. Za ilustraciju da izjašnjavanje kao Srbin nije problem(bar ne onoliki koliko bi se negdje htjelo prikazati) neka posluži npr Biljana Borzan, jevro-zastupnica sa 2. najvećem brojem preferencijalnih glasova, a izjasnila se kao Srpkinja. A znam da u javnim službama izjašnjavanje manjinski donosi pristup nekim kvotama zapošljavanja i sl. To sve ne znači puno, niti znači to da prije nije bilo pritisaka, ali mislim da je sada bolje. Postoji i neka skroz nova dinamika gdje Srbi dolaze na sezonu a i medicinsko osoblje, to mi se sviđa jerbo oće reć da se prostor normalizirao, i cirkulacija ljudi.
Познајем превише родитеља од којих ниједан није Хрват, а чија су дјеца редовно – Хрвати. Дакле, отац Србин, мајка Словенка – дјеца Хрвати. Отац Бошњак, мајка Македонка – дјеца Хрвати. Кад је барем један од родитеља Хрват, ајде и некако, али овако то ипак није без јаког разлога, зар не? Поготово јер се то ради и кад су у питању „не толико мрске нације”, тј. кад нема изравне везе са Србима.