Nego, bez namere da agitujem nešto za njih (a em ga nahvali' na prvoj strani, em glasa' ovde za njega, ništa me opra), ali moram reći da imaju zanimljivih klipova na jutubetu.. Evo, član MiSN, profesor šumarskog fakulteta u Beogradu, Ratko Ristić sa protesta povodom godišnjice tragedije u Novom Sadu, prvog novemnbra prošle godine.
Nisam propratio njihovo delovanje tokom prošlog leta i jeseni iz objektivnih razloga (studijska poseta vili princa Đorđa Karađorđevića u trajanju od 4 meseca), ali sećam se da je Nestor po nekim podkastima, bivao sve ogorčeniji na studente kako je vreme prolazilo od 15. marta (gde se šetao sa sve šajkačom, kako se od njega i očekivalo) i ovo mi došlo ko malo iznenađenje - mislio sam da su digli ruke od prisustva protestima. Ono, nije sam Nestor bio, ali rekao bih da je prof.Ristić jedan prilično važan član.
A beše i držali na svom sajtu celo proleće sliku sa protesta Nestor i Pavič, kao i snimak - njih dvojica tu šetaju i to ide ku loop-u na početnojj strani. A mislim da ni jedna stranka nije tako nešto uradila. Ništa to sve ne mora da znači, ali je ipak nešto.
Ako ostavimo po strani priču, Nestor je službin čovek, šta možemo da zaključimo iz celokupnog njihovog pristupa prema studentskom pokretu?
Mi bi se možda i udružili sa vama, ali pod našim uslovima. Stari SPO stav koji su oni imali prema nekadašnjem Savezu za promene. Znamo kako je to ispalo za SPO, da ne kažem, kako je SPO ispao. Okolnosti su danas ipak drugačije i akteri su malo drugačiji, a posebno je drugačija pozicija inostranih aktera uključenih u celu ovu našu priču.
Ne bih ja Nestora isključivao, ne kao neki teg na vagi koji može da donese prevagu jednoj ili drugoj stran posle izbora kroz neku eventualnu koalicijui, več više kao nekoga ko može da donese određene garancije pre samih izbora. Tek će se to pokazati.
Ako zaista ima takve kontakte u Rusiji, kao što tvrdi (mada, ne pojaviše mu se oni kozaci u BG," u vrijeme otkazanih letova"), on će da zaigra tom kartom pred izbore.
Studentima ta karta nije toliko bitna ne što bezglavo streme ka EU, već zato što i oni već imaju jednu takvu.
Pitanje je koliko je Vučićr spreman da plati za nju. I da li je Nestor voljan uopšte da mu je proda.