Druga škola, ista priča. Muzički pedagozi iz oblasti klavira, teorije muzike, harmonije, hora, u Srednjoj muzičkoj školi "Stanković" ističu da je Jovan "svestrano talentovani izvođač i teoretičar". Kakav je kapacitet ilustruje priča da je u prvoj godini srednje u istom danu pre podne izašao na dva muzička takmičenja i osvojio maksimum bodova, a onda je posle podne na republičkom takmičenju iz programiranja uradio isto.
Dete kakvo se retko viđa, kažu pedagozi sa dugogodišnjim iskustvom. Jovan o svemu tome priča mirno, sa obe noge je na zemlji, kada ga čovek vidi prvo bi, zbog njegove visine, pomislio da je košarkaš, a ne momak koji je od početka školovanja u obe škole "uzeo" po više od 30 nagrada na raznim takmičenjima.
- Pitaju kako sve stižem. U pitanju je dobra organizacija, svakako je izuzetno važno što imam veliku podršku i u kući i u školi. U slobodno vreme volim da se družim, izlazim, vozim bicikl, leti idem na plivanje. Živim kao i moji vršnjaci, jedino što mi 'idu' svi ti predmeti. Mama i tata su prosvetni radnici, od početka me podržavaju, bili su tu da me usmere, uoče moje sklonosti i pomognu da ih najbolje iskažem - kaže Jovan.
Polako kuje planove šta posle srednje škole.
- Planiram da ostanem u Srbiji, mada se otvorilo pitanje inostranstva, ali mislim da je najbolje da osnovne studije završim ovde. Tako imam šansu da nastavim dalje usavršavanje i radim tri discipline, matematiku, fiziku, informatiku, dok oni koji odu uglavnom moraju da se opredele za jednu oblast. U opticaju mi je Elektrotehnički, najverovatnije, ili Matematički fakultet, a posle srednje planiram da upišem Muzičku akademiju, i uporedo idem na dva fakulteta. To mi je najrealnije, a posle studija može doći u obzir inostranstvo, ali još uvek ne znam, to je daleko - priča Jovan koji dane odmora provodi u svojoj Loznici, radeći sve ono što rade njegovi vršnjaci dok ne počne nova školska godina, takmičenja i nagrade.
Link