nešto o manje poznatim rock bendovima...

peace_oglory

Zainteresovan član
Poruka
366
Mislim da smo već dosta tema videli o Stonsima, Doorsima, Peppersima itd. A šta je sa onim "malim" bendovima kojima ne možemo posvetiti baš čitavu stranicu, ali koje ne smemo zanemariti; oni koji su možda i kvalitetniji ali nisu dovoljno poznati. Pa tako ja otvaram ovu temu za sve savete, pitanja, komentare i sl. o bendovima za koje mislite da ste ih samo vi čuli. Preporučite nešto. No da se ja ne raspišem evo nešto za početak:

Dredg - alternativni rock, tekstovi koji se mogu nazvati simbolizmom, interesantno, talentovani muzičari, u početku su eksperimentisali sa metalom...
 
Darkshines-drugarica mi je preporucila da preslusam njihov album Where(debi album) i nisam se nimalo razocarao!Tesko je reci kom zanru pripada ovaj bend,posto su njima uzor bili bendovi koji nemaju veze jadan sa drugim(HIM,Korn,Megadeath i jos mnogo njih)...uglavnom preovladava gothic zvuk.O clanovima benda neznam mnogo...jednostavno su banuli iz ' vedra neba' i odmah proglaseni za iznenadjenje godine.Jedina mana benda je to sto su im textovi nekako previse uprosceni u odnosu na tako dobru i kompleksnu muziku koju izvode...
 
manje poznati kod nas, ali u svetu.... to dokazuje da smo jos uvek provincija, ali srecom, najave koncerata za sl. godinu govore drugacije...Elem, rec je o kanadskom bendu RUSH. Odlican trojac, basista koji peva i svira klavijature, gitarista (naseg porekla) i bubnjar. Saznao sam za njih tako sto mi je ortak doneo DVD sa koncerta iz Rio de Zaneira, gde nepregledna gomila brazilaca zna sve pesme napamet. Nazalost, uspeo sam da nabavim samo par njihovih pesama, pa molim nekog ko poseduje nesto vise od ovog benda da mi kaze gde i ja mogu nabaviti isto.
 
Evo ovako. Sa obzirom da posmatram scenu metal muzike osamdesetih godina mogu da preporuchim pregrsht bendova medjutim izdvojicu, ajd, Firehouse, bend koji je bio izuzetno popularan u Americi ali je izumro kada su i ostali hair metal bendovi izumrli, pocetkom devedesetih. Izdvajam pesme Reach for the Sky, Overnight Sensation, i naravno All She Wrote, pa ko voli nek izvoli :)
 
BLACK KEYS - garage blues, vrlo invetnivno!

KINGS OF LEON - southern rock iz vremena starih majstora Almans .... , Lynard, ......prosto neverovatno da se u 21. veku moze cuti gotovo istovetna produkcija iz kraja `60-tih i pocetka`70-tih olicena u bendu trojice brace i jednog rodjaka koji su jedva premasili 20-tu. Prvi njihov album , jedan od najboljih albuma koje sam cuo posle prvenca Jamiroquai-ja jos iz pocetka `90-tih.

Dva sjajna benda koja zasluzuju mnogo vise paznje nego sto im danasnja muzicka industrija poklanja.
 
Odlična tema!

Preporučujem solo albume Džona Frušantea, gitariste Red Hot Chili Peppersa. Početkom ove godine izdao je 6 albuma za 6 meseci ( :shock: ). Njih još nisam imao prilike da čujem, ali zato jesam dva prethodna - "To Record Only Water For Ten Days" i "Shadows Collide With People". Prvi je radio potpuno sam, sa ritam mašinom, a drugi sa još samo jednim prijateljem koji je svirao bubnjeve i pevao prateće vokale. Odlično zvuče, a potpuno su drugačiji od onoga što je radio sa RHCP.
 
Shades apart...Alkaline trio....Nada Surf...The Julianas Theory...Sunny Day Real State...Farside...bilo je dosta...
...e sad zanima me...da li neko ista zna o bendu Livid...ili the livid...imam samo 3 pesme od njih ciji naslovi glase...
1.Release
2.Shaded
3.Sink
....bila bih jako zahvalna ako neko zna da mi dostavi neku informaciju posto mi se jako svidjaju...
 

Back
Top