Nesto nije u redu,ali sta?

Menjao neke komponente,nameshtao plochu ,cpu i td...

Ti mu dash kontakt i krene od napajanja ,znachi napajanje nije ..ventilatori rade ,vent na cpu radi i tako 5 sec i stanu svi odjednom....

Rekao bih da je neki spoj u pitanju ...kada si nameshtao plochu da li si upotrebljavao plastichne navrtnje ili one gvozdene?
Ma sve sam to dobro uradio(nije mi prvi put da sastavljam PC) a i kazem ti da je radio!

Pre nego što bilo šta probaš ako je komp pod garancijom nosi u servis , ako nije otvori kućište i proveri pričvršćenost kablova na svim spojevima. tek posle .
Šta je moglo da crkne:
1. Taster Za paljenje računara (ako je ovo nosi u servis tamo mogu da ti (zamene i stave odgovarajući)
2. Napajanje crkava - ovo možeš i sam da promeniš ako je ono kupiš drugi , odgovarajući i promeniš ga
3. Crkla matična ploča , procesor , memorija itd. itd. sve zavisi gde je i šta je crklo mada je ovo izuzetno retko
A da da ne zaboravim mogu da ti prave problem spojevi sa tastera na matičnu ploču (tanke žice sa priključcima koji su obično zakačene na matičnu ploču n na pinovima sa donje prednje strane matične ploče, primera radi meni se komp non stop resetovao jedno vreme a razlog ni u servisu nisu mogli da pronađu , i nije se moglo ništa utvrditi dok nisam počeo da otkačinjem žice i kako sam skinuo žicu za reset taster odtada nemam nikakvih problema (ostao je iznutra zaglavljen u reset položaju)

Ujeeee dok sam ja postavio malopredašnji post pojavilo se još pet pa se onda izvinjavam ovim putem sa ne izgledam blesav , a ne bi da brišem.jer 50 % teksta je ispravno.
Post sam pisao na osnovu Dupontovog prvog posta

Poslednja izmena:
Kod menjenje ploče treba paziti na to da se konnektor od napajanja gurne do kraja , s obzirom da se na novim pločama konektori najčešće nalaze na teško pristupačnim mestima ako je kućište računara starog tipa (ATX Midi Tower) , ja sam imao slučaj da se nađu tačno ispod HDD-a ili čak i ispod cd ili dvd uređaja , pa konektore ne možeš da gurneš do kraja.

Nisi mi odgovorio na pitanje na kakvim distancerima ti si shrafio matichnu ,metalnim ili plastichnim?

Neznam koje ima ovo veze , objasni mi molim te zbog čega je to bitno (inače ja kada sam menjao ploču sam stavljao oba tipa , kombinovano jer mislim da ne mora matična da se steže na mnogo mesta bitnije je da je stabilno učvršćena i ne zategnuta i ne izvijena)?

Neznam koje ima ovo veze , objasni mi molim te zbog čega je to bitno (inače ja kada sam menjao ploču sam stavljao oba tipa , kombinovano jer mislim da ne mora matična da se steže na mnogo mesta bitnije je da je stabilno učvršćena i ne zategnuta i ne izvijena)?

Ako je stavio neki distancer vishka gde ne treba ,metalni npr moguce je da on pravi spoj ...

Ostao mu tu od proshle ploche npr ,a znamo da su ploche razlichite i da imaju razlichito postavljene rupe za shrafove...

Back