Pavle je vrlo verovatno bio psihotičan...imao je vizije koje kako se ispostavlja u gore citiranim stihovima nisu ispunile.znači lažno je prorokovao.....ako je lažno prorokovao sve to što je pričao nije dolazilo od Boga nego od demona....mučila ga je griža savesti zbog gomile nevinih hrišćana koje je pobio i utrpovao je da je Isus žrtveno jagnje koje je platilo cenu za njegove grehove tj. grehove svih onih koji prihvate Isusa kao Boga i tu svoju zabludu je raširio na sve hrišćane....karma važi i za hrišćane kao i za sve druge...nema za grešnika lakog izlaza tipa ja sam za Hrista kao Boga pa mi je sve oprošteno...isto tako je širio ideju o sudnjem danu i sveopštem vaskrsenju...eh sad , on je bio samo entuzijasta i zahvaljujući tom entuzijisti ti si sad čuo za Hrista i njegove propovedi.
ako si gledao film poslednje isusovo iskušenje kada ga Isus nazvao lažovom jer Isus nije vaskrsao a on pa i da nije ljudima je potrebna nada.
Isus se borio protiv formalnog morala i ceo nastup mu je sa idejom da ljude vrati na fabrička podešavanja na moral zasnovan na ljubavi...Pavle je usrao tu ideju...Pavle uči ljude da se obuku u ljubav... on ih uči da prepuste Bogu da se osveti umesto njih (znači da ne odustanu od osvete nego da koriste Boga kao svoje oruđe)... Pavle se hvali kako priča Jevrejima ono što oni žele da čuju a Grcima i drugima ono što oni žele da čuju...znači dvoličan i lažov... Pavle sebe stavlja iznad anđela jer proklinje svakog makar to bio anđeo sa neba koji propoveda jevanđelje drugačije od onog što je on ustanovio kao ispravno...sveti ljudi ne proklinju nikog...
samo to što je obezvredio Isusovo učenje je dovoljno da bude smešten u hipotetički pakao a ne među svetitelje...
Poslednja izmena: