Nestao brat

Prvo nadam se da će sve biti u redu. Drugo darkmoon ovo je slučaj gdje institucije ne mogu mnogo. Momak je punoljetan, nije na potjernici, nema zabranu putovanja. Ako nema indicija da je otet i odveden na silu policija tu ne može puno. A ni tužilaštvo nema osnova bilo šta da preduzme.
Mogu ali nece, ne rade svoj posao.
Momak jeste punoletan ali ima i dijagnozu i plus je otisao u stranu zemlju i ne javlja se, ajde da se barem javi i kaze dobro sam, onda bi bilo veliko olaksanje.

@đavolčić Sve policije na svetu traže nestale ljude, to je jedan od poslova kojima se bavi policija. Sud i tužilaštvo reaguju u slučaju samoubistva i ubistva.
Da. Ali on bar trenutno nije nestao. Nema obavezu da se bilo kome javlja i polaže račune.
Mogu ali nece, ne rade svoj posao.
Momak jeste punoletan ali ima i dijagnozu i plus je otisao u stranu zemlju i ne javlja se, ajde da se barem javi i kaze dobro sam, onda bi bilo veliko olaksanje.
Da ponovim. On nema zabranu izlaska iz zemlje. Nema indicija da je nad njim učinjeno krivično dijelo. A ni da je on upetljan u kriminal. Dokle god je tako tužilaštvo nema ništa sa njim. Policija je obavjestila koga je trebalo. Nema nadležnost u stranoj zemlji.

Epilog, vratio se upravo... trebao sam da ga pokupim iz Vlasotinca iz policijske stanice. Izgleda da je bio u Rumuniji po valuti koju ima ali nije mnogo pričljiv pa ne znam detalje. Svakako će trebati da ide na bolničko lečenje. @Sizif Hvala mnogo još jednom na pomoći oko kompa
Drago mi je da se vratio...i samo lagano i mirno sa njim, bez pritiska , porazgovaraj i vidi da li ima neki problem koji možeš da mu rešiš

Back