Nestalo selo

Mika

dream catcher
Moderator
Poruka
20.148
Nestanak selaAvionske ili satelitske fotografije odavno pokazuju da na svetu postoje hiljade usamljenih mesta. Većina njih može biti napuštena jer zemlja više ne može da obezbedi hranu za svoje stanovnike ili zato što su izvori presušili. Ali mnoga mesta su napuštena bez očiglednog razloga pod veoma misterioznim okolnostima. Pitcher Joe Label je često posećivao eskimsko selo u severnoj Kanadi oko 300 milja (300 km) od Čerčila dok je radio.
Ali kada je novembra 1930. ponovo prišao selu, sve je bilo drugačije. Nijedan pas koji laje, nijedan čovek se nije pojavio, a svuda je vladala samo morbidna tišina.
Činilo se kao da su svi stanovnici napustili selo za samo nekoliko minuta. Lonci nad ognjištima bili su puni hrane, u nekim kolibama Label je pronašao dečiju odeću u kojoj je još bila igla za šivenje, a nije bilo tragova tuče. Na obali jezera plutali su kajaci, a najneobičnije je bilo to što su psi bili vezani, ali izgladnjeli. U kolibama je našao napunjene eskimske puške, a poznato je da nijedan Eskim nikuda ne ide bez svoje puške i psa...
Label je obavestio kanadsku policiju, a potom i vojnu policiju, koja je svim silama istraživala ovaj misteriozni slučaj nestanka celog sela... Pretresli su svaki kilometar po okolini, ali ništa nisu našli... ni tela ni bilo šta, nikakav trag. Posle nekoliko nedelja odustali su od potrage, a ovaj slučaj je u njihovim dokumentima opisan kao nerazjašnjen.
 

Renegade-Ns

Iskusan
Poruka
6.512
Najpoznatiji primeri nestalih naselja bez nekog racionalnog objasnjenja su kolonija Roanuk iz 16. veka gde su nestali svi stanovnici, nije bilo nikakvih tragova borbe niti je ista ukazivalo na to sta se desilo, zatim takav je slučaj i nestanka čitave populacije od 600 stanovnika malenog gradića Hoer Verdea u Brazili. Čitav slučaj se dogodio u 20-im godinama prošlog veka.
 

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.944
Napuštena sela eno i na Staroj planini. Niko normalan ne može da vidi
valjani razlog. Uslova za život kakvih hoćeš, izvora čiste vode na svakom
koraku, putevi, struja, ma sve su imali a oni otišli u smrdljive gradove
da žive u golubarnicima, jedu plastičnu hranu i piju hlorisanu vodu.
Mislim, tako legenda kaže..
 

Top