Nestaje severni pol

Seprtlja

Aktivan član
Poruka
1.849
Evo i slike, kakve takve, al ipak dokaz.

Ranije:
globus_zemlja.jpg

Sada 2012:
5.jpg

Sto se tice juznog pola, on je za sad ok. evo i slika:

juzni pol.jpg

I da dodam, procitao sam i vest, naucnika, koji potkrepljuju moje zapazenje da se severni pol nestaje dok juzni miruje i dalje, nisam jasno razumeo zbog cega. al kolko sam shvatio, severni je blizi Suncu jer se nakrivila osa, zato.

Ranije: Pogledajte prilog 244940
Ово је ,,зимска слика", тј слика северне хемисфере када је на њој зима, отуд је толико леда.
Летња слика.
Зато и нема толико леда као зими јер се северни пол отапа пошто је то само лед на површини океана за разлику од јужног пола где је у питању ледена капа изнад копна, па површина леда мање осцилује током годишњих доба.

Pogledajte prilog 244942

I da dodam, procitao sam i vest, naucnika, koji potkrepljuju moje zapazenje da se severni pol nestaje dok juzni miruje i dalje, nisam jasno razumeo zbog cega. al kolko sam shvatio, severni je blizi Suncu jer se nakrivila osa, zato.
Оса Земље се сваки пут ,,криви"(као и осе већине планета, мада наравно не у истом степену као Земља) током године од +23,5 степени до -23,5 степени и последица тога су годишња доба.
И тако већ милионима година.
Опет су вас упецали на уобичајену природну појаву која се учи у О.Ш.
Иначе теби и осталима за информацију орбита Земље око Сунца је веома мало ексцентрична, тј врло је блиска савршеној кружници(кад је кружница не треба савршена, али ипак...)и најближа је Сунцу усред зиме на северној полулопти, 4. јануара сваке године!!!

Poslednja izmena:

Ranije: Pogledajte prilog 244940

Sada 2012: Pogledajte prilog 244941

Pogledajte prilog 244942

ne brini se pojaviće se ponovo, u to možeš biti apsolutno siguran

Back