Nesreća u Portugalu, 17 ljudi stradalo nakon pucanja sajle na uspinjači

kad cemo dobiti dokaze za pljacku i tragedije koje su se dogodile kad su zuti bili na vlasti ? nadam se da podrzavas i to ako imas neke principe
Apsolutno podržavam da svako ko je odgovoran bude isto tretiran pred sudom. To kojoj ko partiji pripada je potpuno nebitno.

Tako jedino sme da bude.

to nije narod nego drugosrbijanski sljam nema nikakve razlike izmedju njih i onih na tupsonovom koncertu i jedni i drugi mrze srbe i srbiju i zele joj najgore
Ne treba se zavaravati. Onih koji bi pojeli po kilo govana da se ponovi nešto slično pomenutim tragedijama ili još i gorih ima mnogo i jesu deo našeg naroda.
Dovoljno je da pogledaš komentare na portalima,društvenim mrežama,i forumima na vest o tim tragedijama.Toliko ih je zahvatila euforija da je došlo njihovih pet minuta da se na žrtve nisu ni osvrtali."E sad je gotov","Ako ga sad ne skinemo,nikad nećemo "...
Takvi monstrumi su među nama.Ne može se ta činjenica ignorisati.

Poslednja izmena:
Lopovluk je važan segment srpskog mentaliteta i identiteta.Verovatno u doslovnom smislu reči ništa u Srbiji nije sagrađeno javnim novcem da nije bilo praćeno korupcijom.Međutim nije korupcija dovela ni do Ribnikara ni do Dubone ni do pada nadstrešnice.
Suđenje nije završeno ali nalaz veštaka o uzrocima pada nadstrešnice ne može se dovesti u vezu sa korupcijom.Takvo je mišljenje veštaka.Njih 17 tako su jednoglasno zaključili.S druge strane ti zatim Žoržo zatim Dark moon pa zatim mario,zatim Kami tvrdite suprotno.Ja sam u dilemi.Kome verovati ?
Ti tvrdiš da ja tvrdim suprotno od onoga što kažu građevinski veštaci.

Ja tvrdim da ja tvrdim da apsolutno nemam zamerki na rad građevinskih veštaka. Imam zamerke na način na koji je istraga napredovala, a imam i zamerke na način na koji su informacije dostavljane, tek pod krajnjim pritiskom. A pored toga, i dalje ne znamo ništa o novcu, jer su ovima ruke umazane i niko ne sme da izađe sa tim informacijama.

E sad, kome verovati.

Народ није ништа дужан да ради.То само неки уличари себе проглшавају за народ.Не чини народ пар хиљада НГО-активиста .
O kako bi Vučić voleo da si ti u pravu, da je besna samo šačica NGO aktivista.

Ali obojica nemate sreće.

Ja potpuno razumem Tihog, plaši se pada Vučića zbog sebe. Zna on dobro gde će završiti i kako, ali ne razumem vas moderatore što mu tolerišete ludilo i dozvoljavate da otvara 20 sličnih tema dnevno, sa samo jednim ciljem, manipulacijom ljudi na ovom forumu.
Ne svodite na licno. Nije uopste stvar samo do Tihija, nego do mnogo ljudi koji misle da niko nije odgovoran ako otvori nesto pa to ubrzo padne.

Blokade i ovo sto se desva vec duze takodje su sasvim pogresan nacin i korak, jer prave jos vecu stetu, najpre obrazovanju.

A mene licno porazava cinjenica da nema misljenja izmedju ta dva, nema sredine.

Ja potpuno razumem Tihog, plaši se pada Vučića zbog sebe. Zna on dobro gde će završiti i kako, ali ne razumem vas moderatore što mu tolerišete ludilo i dozvoljavate da otvara 20 sličnih tema dnevno, sa samo jednim ciljem, manipulacijom ljudi na ovom forumu.
Pa on radi za zapad.

Teme su toliko sulude da svaki čovek koji je normalan vidi da u njegovom nastupu nešto gadno smrdi, i time on implicitno radi upravo na potvrdi zapadnih vrednosti.

Koliko god zvučalo neverovatno, to je ta paradoksalna agenda.

Isto to je radio na onoj temi "400 kvadrata", gde se vodila rasprava da li je bolji život u gradu ili na selu. On je ovim nastupom čak i ljudima koji su voleli selo ogadio selo. Treba čovek da ode par koraka unazad i da shvati da on u stvari radi za američku duboku državu.

Ili je double agent.

Postoji fingirani red=opšti nered i javašluk, a postoji i pravo ili barem donekle uređeno stanje. U pogledu utvrđivanja uzroka i posledice kod prvoga je haos, a kod drugog ozbiljan pristup. Brkati ova dva je nalik spominjanju baba i žaba... Teško je uveriti bilo koga da se neko samo i prosto ne pravi ludim povodom toga. ;)

Kao što i vaši mandrili mogu jahati kaktuse dok ih stvarno ne zaboli, tako i vi možete blavorisati jedno vreme, ali ne i doveka. ;) Panta Rei, pomiri se sa tim. :cool: Ker sa ulice bi shvatio...
Da da.. sa 0,5 % podrske ce blokaderi da nacine cudo u Srbiji.
Policija se danonocno bori da ih zastiti da im narod ne bi presudio na ulici. Zato su se toliko i razbezali. Svaki protest ih je sve manje i manje. Vecina je vec pobegla iz Srbije. Sada su poceli sami sebe da pljackaju i da se otimaju.

Ti tvrdiš da ja tvrdim suprotno od onoga što kažu građevinski veštaci.

Ja tvrdim da ja tvrdim da apsolutno nemam zamerki na rad građevinskih veštaka. Imam zamerke na način na koji je istraga napredovala, a imam i zamerke na način na koji su informacije dostavljane, tek pod krajnjim pritiskom. A pored toga, i dalje ne znamo ništa o novcu, jer su ovima ruke umazane i niko ne sme da izađe sa tim informacijama.

E sad, kome verovati.
Ako se slažeš sa nalazom veštaka onda nema razloga da pominješ korupciju kao uzrok pada nadstrešnice.Ne znsm kome je trebalo da budu dostavljene informacije = Javnosti sigurno ne jer te informacije predstavlaju službenu tajnu bar u početnom delu sudskog postupka.
Uostalom,studenti i blokaderi i opozicija već su u isti momenat kad je objavljena vest o padu nadstrešnice doneli svoju presudu po kojoj je korupcija uzrok pada nadstrešnice isto kao što su u isti momenat doneli presude da je za Ribnikar i Dubonu odgovoran Vučić jer Vučić promoviše nasilje a Kosta i onaj drugi su samo sledili njegove instrukcije.

Pa on radi za zapad.

Teme su toliko sulude da svaki čovek koji je normalan vidi da u njegovom nastupu nešto gadno smrdi, i time on implicitno radi upravo na potvrdi zapadnih vrednosti.

Isto to je radio na onoj temi "400 kvadrata", gde se vodila rasprava da li je bolji život u gradu ili na selu. On je ovim nastupom čak i ljudima koji su voleli selo ogadio selo. Treba čovek da ode par koraka unazad i da shvati da on u stvari radi za američku duboku državu.

Ili je double agent.
Nije nikome ogadio selo, zato sto on ne zivi u selu.

Policija se danonocno bori da ih zastiti da im narod ne bi presudio na ulici. Zato su se toliko i razbezali. Svaki protest ih je sve manje i manje. Vecina je vec pobegla iz Srbije. Sada su poceli sami sebe da pljackaju i da se otimaju.
haha, u kom ti paralelnom univerzumu živiš.! Narod prezire vas i takve kao ti prodanjakoviće, što, jer ti ruši sneška neko? :P Kakve jeftine gluposti izvaljuješ.
jedna objava studenata, pola srbije na ulicama, vama se tresu pocepane gaće. ne možete da sakupite desetinu od toga. da ti dam hint: to su sve budući glasači. uhvati se za uši pa igraj...:cool::lol:

Pa on radi za zapad.

Ili je double agent.
Misliš sve što piše, znači upravo suprotno? Ko Anđus, mož se kladiti na njega?

mislis kao sadasnju vlast?

Pa izgleda da su na istoj strani.
Mene zanima ko sastavlja "studentsku listu" ako ni studenti nemaju pojma ko to radi i ko ce na njoj biti. Mislis da je to normalno?
pa sto ste to uopste brine onda ko im sastavlja listu, kad ce imati 0,5% svakako nece uci ni u parlament, niti ce se sta pitati ako imaju toliku podrsku, pa ne vidim svrhu da se o tome ond ni diskutuje.

a odkud znas da i tamo nije bila korupcija?

mozda je trebalo uspinjacu renovirati mozda je bila stara i dotrajala a nisu odvojene pare za to ?

to je korupcija

a mozda su je i renovirali kao kod nas neuspesno pa je zbog toga propala ? i to je korupcija

mnogo ste licemerni gospodo
Zato što je kroz istoriju poznato da samo naprednjaci kradu kao da nema sutra. :kafa:

U Portugalu tj Lisabonu se desila nesreca, uspinjaca je ispala i udarila u zgradu .

Tom prilikom je poginulo 15 ljudi a 20 je tesko povredjeno.

I ako se desila velika nesreca, nema obojene revolucije i rusilackih blokadera da blokiraju puteve i napadaju na drzavne institucije ?

Kako je to moguce zar nije Evropska Unija daleko ispred nas po svemu?

Kako je moguce da im se desavaju ovakve nesrece i da niko ne rusi Lisabon posle toga?

Autorska

https://www.blic.rs/vesti/svet/zica...abonu-pa-se-srusila-poginulo-15-osoba/xpbcl5h
Ajde tihi ne lupaj gluposti ranom zorom.
Ako se ustanovi da su novci pokradeni od ranovacije tramvaja i niko ne bude uhapsen u nizu afera; da i kod njih bi doslo do gradjanskih nemira.

Рећи ћу исто што и после "настрешнице"
шит хепнс !

И да је одржавана,
опет би негде нешто пало, убило, осакатило ...

Ако ништа друго, све рупе запушимо,
а оно дете узме пиштољ
и покока околину ...!

Шит хепнс !

Зато што је Португал нормална држава у којој ће грешници одговорни за трагедију напипати затвор.
Ne može biti noirmalna država ako im pucaju sajle na uspinjačama.Jasno je da je reč o visoko korumpiranoj vlasti i diktaturi.Ali tebe baš briga.Nisu stradala tvoja nego neka portugalska deca koja su samo brojevi.Isto kao kad je režim DS - Čanak,spalio onu decu u novosadskom kafiću i u diskoteci.

haha, u kom ti paralelnom univerzumu živiš.! Narod prezire vas i takve kao ti prodanjakoviće, što, jer ti ruši sneška neko? :P Kakve jeftine gluposti izvaljuješ.
jedna objava studenata, pola srbije na ulicama, vama se tresu pocepane gaće. ne možete da sakupite desetinu od toga. da ti dam hint: to su sve budući glasači. uhvati se za uši pa igraj...:cool::lol:
U mom univerzumu na blokadu Brankovog mosta je doslo 13 ljudi.
Na blokadu Zelenog venca doslo 10 ljudi.
A ispred zgrade im je !!!!

A gde ti zivis? U kom tom univerzumu? Daj broj dilera koji ti prodaje univerzume?

mislis kao sadasnju vlast?

pa sto ste to uopste brine onda ko im sastavlja listu, kad ce imati 0,5% svakako nece uci ni u parlament, niti ce se sta pitati ako imaju toliku podrsku, pa ne vidim svrhu da se o tome ond ni diskutuje.
Pa ima veze. Govorimo o transparentnosti i borbi protiv korupcije i kriminala. Kako da budemo sigurni da neki mafijas ne sastavlja listu? Ako nema potrebe da se krije zasto onda ? Osim ako ne zeli da se sazna ko je i sta radi...

Ne svodite na licno. Nije uopste stvar samo do Tihija, nego do mnogo ljudi koji misle da niko nije odgovoran ako otvori nesto pa to ubrzo padne.

Blokade i ovo sto se desva vec duze takodje su sasvim pogresan nacin i korak, jer prave jos vecu stetu, najpre obrazovanju.

A mene licno porazava cinjenica da nema misljenja izmedju ta dva, nema sredine.
A tebi sam već više puta napisao, da time što podržavaš njegovo ludilo, praviš mu gore,a ne mogu da verujem da ti nije stalo do njega. Nije to zaslužio od tebe.

Tihi ima izvrnutu obolelu sns svest, da je krađa i katastrofa jednote isto i sasvim normalno.
Od kradje se krece . Sta misli da ce sledece da pokradu? Kontenjere su zapalili, njih krasti nece , jedino ako im ne doteraju neke nove da da odnesu kuci. Poceli ljudi da se boje da bace djubre , da im blokaderi ne ukradu.

Back