NERVOZA BOLEST MENADZERA

KVADRATVLADA

Početnik
Poruka
9
Nervoza je bolest savremenog coveka, Brz posao i nacin zivota uticu negativno na nase zdravlje a najcesce su bolovi u zelucu, malaksalost usled visokog ili niskog pritiska a neretko i do povisenog secera u krvi.
Jedan moj prijatelj, osetivsi slicne probleme resio je da uradi kompletan sistematski pregled u jednom nasem klinickom centru. Pregledalo ga je 14 specijalista razlicitih oblasti a izmedju ostalog i psihijatar. Pitanja su bila imas li porodicu, jesu li svi zdravi, posao, stan..., nakon svih odgovora naravno pozitivnih zakljucak je bio da sve pocinje iz glave. Preporuka doticnog doktora je bila izlazak na vodu i pecanje, nista posebno moze i na plovak samo sto vise pored vode. Naravno sa nevericom prijatelj je resio da poslusa svog doktora, kupio stap i krenuo na pecanje. Rezultat covek se izlecio nakon nekoliko nedelja.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Nista novo sto se tice toga. Misli prouzrokuju osecanja, osecanja su "vibracije" u organizmu. I veoma je vazno da budes "pozitivan" da razmisljas o stvarima koje hoces, a ne ostvarima koje ne zelis. Da se fokusiras na ono sto hoces i radis ka tome (a ne da mislis o posledicama).
Ne bih bas rekao da je "sve" u mislima. Vecina toga je i u hrani - treningu - rekreaciji i odmoru.
 
Na zalost nervoza nije samo bolest menadzera.
Danas je svaka druga osoba,ako ne i svaka nervozna.Samim tim je pojava raznih bolesti u porastu.

Putovanje jeste jedan od nacina da se suzbije nervoza,ali pored toga postoje mnogi drugi nacini resavanje ovog problema.

#Setnja,citanje dobrih knjiga.bavljenje sportom rekreativno,opustanje uz muziku...pa cak i internet u granicama normale.

Poenta nervoze je na zalost usko vezana sa novcem,u danasnje vreme...
Da bi covek bio koliko toliko zadovoljan na skroman nacin moze sebi da priusti zadovoljstvo...a ne samo sedeti i nervirati se oko prolaznih stvari.
 

Back
Top