Verovatno sam ih imao nekoliko u periodu do 25te.
Stanje bih opisao kao nemogućnost regulisanja emocija/toka misli - upadneš u neracionalno, percepcija ljudi/sveta oko tebe ne funkcioniše. Uglavnom neka emocija preuzme volan, kod mene su to najčešće bile emocije/osećaji tipa bes ili krivica.
Neko vreme nisi sav svoj jer se trudiš da neuspešno povratiš sebe.
Što se razloga nervnog sloma tiče, možda je najteži bio jedan gubitak koji mi je uticao na dalje kretanje u životu, tadašnu vezu, zajedničke planove ... Sve u svemu našao sam se u nepoznatoj/tragičnoj/stresnoj situaciji u kojoj nisam znao da se snađem, a nisam ni bio sam ...
Sve je počelo kada je moja tadašnja devojka tragično izgubila roditelje u istoj noći, pa je zbog toga ona dobila nervni slom, ja koji tada nisam bio spreman na njeno stanje niti sam znao šta da radim, pa se onda sve još dodatno zakomplikovalo, pa sam se maltene sve slomilo o moja leđa u fazonu - rešavaj sve (sam) ... U jednom momentu sam samo prestao da postojim, terao sam na autopilotu, ni ne sećam se više šta sam radio/pričao tada, a to stanje me je držalo negde oko 5 dana valjda dok me i umor nije totalno savladao da sam morao da se onesvestim ...
Šta znam posle nekoliko godina kada sam probao da razmišljam o tome, neki lični zaključak koji sam dobio je bio da je nervni slom nešto kao žešći napad panike/pomešan sa još nekim elementima egzistencijalne krize/stanje nemogućnosti zamišljanja budućnosti pred nama ...