Нереди у Федерацији БиХ

BiH se raspada

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Мени се чини да је то само једна шачица понижених и обесправљених радника..Стварно би требало да се дигну стотине хиљада и тамо и овде и да линчују тај шљам од "политичара" који служи себи и тајкунима а не коме треба-грађанима. Са свима који се боре за своја права треба бити солидаран, тако и са овима. Свима нам је заједничака огромна незапосленост и неподношљив ниво криминала свуда и у свакој институцији.
Коме ми треба да се ругамо кад код нас имамо пример да удружење грађана месецима указује на десетине дилера који оперишу по Лазаревцу а држава реагује млако или никако? Зашто тамо нема неколико хиљада грађана да траже избацивање из службе свих радника МУП и тужилаштва у том месту?

Мени се чини да је то само једна шачица понижених и обесправљених радника..Стварно би требало да се дигну стотине хиљада и тамо и овде и да линчују тај шљам од "политичара" који служи себи и тајкунима а не коме треба-грађанима. Са свима који се боре за своја права треба бити солидаран, тако и са овима. Свима нам је заједничака огромна незапосленост и неподношљив ниво криминала свуда и у свакој институцији.
Коме ми треба да се ругамо кад код нас имамо пример да удружење грађана месецима указује на десетине дилера који оперишу по Лазаревцу а држава реагује млако или никако? Зашто тамо нема неколико хиљада грађана да траже избацивање из службе свих радника МУП и тужилаштва у том месту?

Pa moglo bi nesto biti
Kad nezadovoljni narod krene tesko ih je zaustaviti

XPSTUsi.jpg

Pa moglo bi nesto biti
Kad nezadovoljni narod krene tesko ih je zaustaviti

Носите Титове слике на протестима а мрхо?

Хоћете западну демократију, хоћете своју националну државу а постали сте подгузне муве и гологуза сиротиња.

Ко вас је*е кад сте глупи.

Носите Титове слике на протестима а мрхо?

Хоћете западну демократију, хоћете своју националну државу а постали сте подгузне муве и гологуза сиротиња.

Ко вас је*е кад сте глупи.

Vazno je da u tvom Dodikstanu tece med i mlijeko?

U Dodikstanu je puno gore nego u federacijial se nema muda da se nesto trazi

Ako neko nesto i zausti izidje vozd i kaze "strpite se Srbi samo dok prodje referendum bice bolje" a oni kuci svi sretini

Ma srbuj pa taman i slamu jeo

Davno su i Srbi pokusali doduse inavalidi al ih je Dodikova policija razjurila od tad je u Dodikstanu mir i blagoslov

Ako neko nesto i zausti izidje vozd i kaze "strpite se Srbi samo dok prodje referendum bice bolje" a oni kuci svi sretini

Davno su i Srbi pokusali doduse inavalidi al ih je Dodikova policija razjurila od tad je u Dodikstanu mir i blagoslov

Šta vas boli ***** kako je kod nas. Imate svoj fildžan i u njemu radite šta vam je volja.

Нисам ни рекао да теку мед и млијеко али није лоше као код вас. Видиш и сам да нас за вас буквално заболи нека ствар?

Немаш ти мозга да сконташ уопште на шта сам ја мислио али ето, понадах се да ћеш укључити обје мождане вијуге.

Нисам ни рекао да теку мед и млијеко али није лоше као код вас. Видиш и сам да нас за вас буквално заболи нека ствар?

Немаш ти мозга да сконташ уопште на шта сам ја мислио али ето, понадах се да ћеш укључити обје мождане вијуге.

Kao sto sam vec reko u federaciji je lose al u dodikstanu je puno gore

Zato muci svoju muku ne raduj se tudjoj

На РТС-у приказали једног који помиње одлуке светог АВНОЈ-а и ЗАВНОБиХ. Нисам схватила шта му то значи. Кратак прилог био, а радила сам нешто.

Лепо сам ономад на пдф "Политички разговори" објаснио (надам се да се неко сећа) да ће стварање Нове Југославије, Балканског савеза, Југосфере, назовите како хоћете, а која ће се састојати од 6 држава - БиХ, Србије, ЦГ, Македоније, Косова* (које су српски националисти Коферче, 'Алек' и Диплома де факто признали за независну државу) и Албаније - почети управо у БиХ. А наставиће се у Србији, могуће баш поводом ових избора. Предстоји нам мукотрпан посао скидања са власти националистичке буржоазије ( републичких "елита") која ће ако треба и оружјем бранити своје преваром и класичном отимачином стечене привилегије и власт над осиромашеним народом. Такође мора се знати да националаистичка буржоазија и колаборанти републичких мерионетских режима имају савезника и покровитеља у Великој Немачкој чије су слуге. Но, како се продор Велике Немачке ка Леванту мора зауставити, тј. из разлога што се ради о једном савим новом и ширем геополитичком "мешању карата", неће ни народ који је устао против својих тлачитеља бити без спољних савезника, а сложићете се да је без јаких савезника у свету тај посао немогуће одрадити. Као савезник се сада појављује Лондон који жели да спречи ширење Велике Немачке према Леванту, а Балкан представља капију Леванта. Ово није нимало чудно ономе ко познаје нашу славну историју. Интереси Лондона и југословенских народа и народности су се веома често поклапали. Сетимо се само величанственог 27.марта 1941. године када је срушен срамни пакт са Хитлером, када су британски агенти ген. Симовић и ген. Мирковић "погурали" целу ствар; то исто су Британци покушали да ураде и у Чешкој, па им није пошло за руком - није било критичне масе као у слободарском Београду! Затим помоћ Лондона новој Југославији после срамне резолуције Информбироа и притиска Стаљина на наше границе када је погинуло не мање од 1200 српских у југословенских граничара. Наравно било је у односима са Великом Британијом и конфликата, али у политици љубави и мржње су пролазне, а само су интереси вечни.
Тако да ћемо и овога пута имати потребног савезника да бранимо и одбранимо наш Балкан од побеснеле Велике Немачке која већ навелико прети и режи искежених очњака, и да створимо нову Југославију - једини могући и једини природан облик интеграција на овим просторима, а не "европске интеграције" тј. да будемо колонија Велике Немачке и њених савезника.

А све је почело скромно и надасве романтично, једним пољупцем у Мостару..

2125571ca1cac2881e30112f09adbb07.jpg

Живела народна борба!
Живела Нова Југославија!
Живеле тековине АВНОЈ-а!
Живело братство и јединство!
Живело радничко самоуправљање!
Пролетери свих земаља - уједините се!
Смрт фашизму - слобода народу!

Poslednja izmena:

Jeste,tesko je svim Srbima svuda,ali Srbi iz RS imaju bracu u Srbiji,i nece biti bar gladni,a vi paramecijumi koga vi imate a???
Imate Nasera i Keljmendija da vas navlace na tuki i kokain..

- - - - - - - - - -

Zar nije u RS standard nizi nego u federaciji?

Nize plate nize penzije

Jel dosta?

Ma nije dosta oni i sa nizim standardom ce preziveti..a vi ce da pocrkate..nego da vi lepo kleknete i da nas zamolite da vas uzmemo pod okrilje da ne pocrkate..

Poslednja izmena:
Zar nije u RS standard nizi nego u federaciji?

Nize plate nize penzije

Jel dosta?

Што се тиче пензија, Фонд ПИО фбих дугује 800 милиона РС-у, плате су веће само у кантону Сарајево, док у осталим цркавате од глади. Нису ни пуно веће како то ти лупаш по свом обичају:

Federacija BiH

U “Službenim novinama Federacije BiH”, broj 71/13 od 13.9.2013. godine objavljeno je Saopštenje o prosječnoj isplaćenoj mjesečnoj neto i bruto plaći zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine za mjesec juli 2013. godine i iznosi:

- po zaposlenom za juli 2013. godine neto plaća………………841 KM

- po zaposlenom za period maj – juli neto plaća……………837 KM

- po zaposlenom za juli 2013. godine bruto plaća……………1.285 KM

Republika Srpska

U “Službenom glasniku RS”, broj 74/13 od 28.8.2013. godine objavljeno je Saopštenje o prosječnoj mjesečnoj bruto i neto plaći za juli 2013. godine i iznosi:

- po zaposlenom za juli 2013. godine bruto plaća iznosi………1.323 KM

- po zaposlenom za juli 2013. godine neto plaća iznosi………803 KM

- po zaposlenom za period januar – juli bruto plaća iznosi……1.327 KM

- po zaposlenom za period januar – juli neto plaća iznosi……………………………………..805 KM

http://www.feb.ba/prosjecne-bruto-i-neto-place-u-bih-fbih-i-rs/

Какав си ти тупан. :D

Poslednja izmena:
Види мрхо, ипак овај форум није за тебе. Хајд' што си једва писмен да саставиш двије-три не баш смислене реченице, него не читаш ништа.

Немаш појма о чему пишеш, немаш никакве изворе, лупаш глупости, не познајеш довољно нити једну тему на којој би "дискутовао".

Па прочитај само реченицу из мог потписа коју си "одвалио", зар је потребно да се више балмираш?

Ma taj nezadovoljan narod bi i mogao da napravi nesto
medjutim ima veliki nedostatak
DA VAS SRBI VODE BILO BI SVASTA
ovako ce celnici naroda tog biti potkupljeni sitnom lovom
i desice se jedno veliko NISTA..

Znamo mi vrlo dobro kud su nas Srbi vodili dok su nas vodili nismo smijeli ni u WC dog Srbe ne upitamo

Sad bi nas vjerovatno poveli u neki osvajacki rat na Kosovo Hrvatsku a mozda cak i u Sloveniju

Ne hvala snaci cemo se nekako i bez srpske pomoci

Malopre gledam jedan radnik, Srbin iz Tuzle , kaze da nije primio platu 14 meseci...

Glad....

Nije mi jasno ljudi idu 14 meseci na posao i ne dobijaju nista

Mada jasno mi je , nadaju se necemu da ce biti, nemaju alternativu...

Ili ne zele da je imaju

Sve u svemu svuda katastrofa

U Tuz"h"li Srba nema, to je njihov neki bosanac pravoslavac, kao takav zasluzio je da ne dobije nista.

Tuz"h"la je leglo ustasa i islamskih fanatika, sve su davali od sebe da dobiju "neovisnu" drzavu bez Srba, pravili su zasjede vojnicima JNA, poslije rata su nasera orica i njegovu bandu docekali sirokih ruku, pustili im da rade sta hoce itd itd. Ko ih hebe, neka svi pocrkaju od gladi, sta su trazili to su i dobili, nema vise turskih pita od srpskog zita.............

Poslednja izmena:
Што се тиче пензија, Фонд ПИО фбих дугује 800 милиона РС-у, плате су веће само у кантону Сарајево, док у осталим цркавате од глади. Нису ни пуно веће како то ти лупаш по свом обичају:

Federacija BiH

U “Službenim novinama Federacije BiH”, broj 71/13 od 13.9.2013. godine objavljeno je Saopštenje o prosječnoj isplaćenoj mjesečnoj neto i bruto plaći zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine za mjesec juli 2013. godine i iznosi:

- po zaposlenom za juli 2013. godine neto plaća………………841 KM

- po zaposlenom za period maj – juli neto plaća……………837 KM

- po zaposlenom za juli 2013. godine bruto plaća……………1.285 KM

Republika Srpska

U “Službenom glasniku RS”, broj 74/13 od 28.8.2013. godine objavljeno je Saopštenje o prosječnoj mjesečnoj bruto i neto plaći za juli 2013. godine i iznosi:

- po zaposlenom za juli 2013. godine bruto plaća iznosi………1.323 KM

- po zaposlenom za juli 2013. godine neto plaća iznosi………803 KM

- po zaposlenom za period januar – juli bruto plaća iznosi……1.327 KM

- po zaposlenom za period januar – juli neto plaća iznosi……………………………………..805 KM

http://www.feb.ba/prosjecne-bruto-i-neto-place-u-bih-fbih-i-rs/

Какав си ти тупан. :D

Vidi koji si ti balvan sam sebe demantujes

Prosječna penzija za jun 2012. godine iznosi 311,30 KM i predstavlja 37,7 % prosječne plate u Republici Srpskoj.
Iznos najniže i najviše penzije ostaju isti, te iznose 160, odnosno 1.572 KM.
Prihodi po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u junu 2012. godine iznosili su 57,51 miliona KM.
Po osnovu čl. 157. i 158. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju Budžet Republike Srpske Fondu je doznačio 13,16 miliona KM.

Da malo uporedimo

Iznosi ostvarenih minimalnih, zajamčenih i maximalnih mirovina:

Minimalna mirovina - 310,73 KM - za umirovljenike kojima su mirovine isplaćene iz sredstava doprinosa.

-266,72 KM* - za umirovljenike kojima su mirovine isplaćene iz sredstava Proračuna Federacije BiH.

(*Na temelju Odluke Vlade FBiH, ovoj skupini umirovljenika isplaćena je odgovarajuća razlika, tako da je minimalna mirovina isplaćena u iznosu 310,73 KM)

Zajamčena mirovina - 414,30 KM - za umirovljenike kojima su mirovine isplaćene iz sredstava doprinosa.

- 355,63 KM - za umirovljenike kojima su mirovine isplaćene iz sredstava Proračuna Federacije BiH.

Maximalna mirovina - 2.071,50 KM - za umirovljenike kojima su mirovine isplaćene iz sredstava doprinosa.

- 1.778,14 KM - za umirovljenike kojima su mirovine isplaćene iz sredstava Proračuna Federacije BiH.

Nikad nisam ni tvrdio da je u federaciji dobro
Uvjek kazem lose je al u dodikstanu je gore al ti hoces dokazati da se u dodikstanu bolje zivi iako je standard nizi

Back