Quantcast

НЕРЕДИ: Студент се запалио због глади, пре смрти оставио поруку за Макрона

Poruka
19.354
Koliko shvatam, studiranje u Francuskoj je besplatno i dobijaju se stipendije do 500 evra, ali stan košta 1000 evra pa se ovaj zapalio jer su skupi stanovi.

Dakle Makron ga je ubio jer stan u Lionu košta 980 evra.
Ok....


Netacno. Ovaj je 3 puta ponavljao godinu. Nakon 3 promasaja je izgubio pravo na stipendiju. Logicni.

Pruzena mu je sansa. Sada ce i njegovo lecenje da kosta milione.
 
Poruka
19.354
Ovaj sistem ovde ima beskrajno mnogo mana ... mnogo toga je ovde upitno
Ali za države kao Srbija to je još uvek kakav takav način da se profiliše mali procenat onih sa znanjem .. što će se uz njih šlepat i puno kukolja je cena koja se treba platiti

Taj sistem sluduje i sludio je one sto zive u Srbiji. To vidim i po vasem pisanju.

Mogao bih napisati cijeli esej o tome koliko vas unistava.
 

електрика

Zaslužan član
Poruka
111.804
Po pisanju krstinih liberalanta ispade da paljenje iz raja izlazi, no svi znamo da je pakao utočište paleži te da ovaj francuski Jan Palah to sigurno nije učinio iz obesti blagostanja.

У болничкој постељи ће му се све пре тог умоболног чина чинити као врхунско благостање.
 

al bundy

Legenda
Poruka
62.774
Po pisanju krstinih liberalanta ispade da paljenje iz raja izlazi, no svi znamo da je pakao utočište paleži te da ovaj francuski Jan Palah to sigurno nije učinio iz obesti blagostanja.
Nije iz obesti , nego iz nervne rastrojenosti ,jadničak prebacio i iskočio iz šina ,takvi ljudi svuda postoje , sreća u nesreći da nije Americi i Rusiji usput spalio i pola kantine i li skriptarnice sa sve kolegama u njoj .
 

хан Ацо

Poznat
Poruka
8.369
https://srbin.info/svet/neredi-stud...adi-pre-smrti-ostavio-poruku-za-makrona-i-eu/

НЕРЕДИ: Студент се запалио због глади, пре смрти оставио поруку за Макрона и ЕУ…

Самоспаљивање двадесетдвогодишњег студента у Лиону, који више није могао да издржи тешку финансијску ситуацију, своју, али и многих његових колега, изазвало је нови бунт високошколаца у Француској.

Pogledajte prilog 613319

21:55 13.11.2019.

Док се лекари у болници боре за живот младића чије тело су чак деведесет одсто захватиле опекотине, побуне су креунуле у Паризу, Лиону, Лилу… Анас К. се демонстративно запалио испред студентске мензе у петак, оставивши претходно поруку да ће „учинити нешто неповратно“.

Група студената је у уторак увече из протеста провалила ограду Министарства високог образовања, тражећи оставку министра. У Лилу је неколико стотина побуњених студената прекинуло промоцију књиге бившег председника Франсоа Оланда. У среду је био блокиран Универзитет „Лион 2“ на чијим зидовима је било исписано да „сиромаштво убија“.

Студенти траже хитну реакцију Јелисејске палате, боље стамбене услове, увођење студентске плате, више запослених у здравственој служби за студенте.

Статистике кажу да студенти у Француској све теже живе, а да је трећина обавезна да истовремено ради и учи. Више од 30 одсто не добија никакву помоћ најближих.

Занимљиво је да школарина није највећа брига француских студената, јер су овде студије на државним универзитетима, као што су Сорбона, Асас и други, који су далеко на гласу, коштају свега неколико стотина евра годишње. Главни проблем је смештај, који одузима близу 70 одсто месечног буџета за студенте. Изнајмљивање собе с купатилом и кухињом у Паризу на слободном тржишту кошта у просеку 873 евра месечно. Уколико студент дели стан, просек је 473 евра, а општи студентски просек смештаја износи 640 евра месечно.


У унутрашњости је нешто ниже. У Ле Ману, на пример, износи 340 евра, а у целој земљи ван Париза 470. Смештај у студентском граду је нешто јевтинији, али и ту треба издвојити неколико стотина евра, а у целом Паризу, на пример, има само 5.800 места на шездесетак локација. На то треба додати телефон, интернет, информатички материјал, храну.

Стипендије максимално износе 555 евра месечно, док се, с друге стране, месечни трошкови за студента процењују на 950 евра. У Паризу је потребно далеко више, 1.224 евра, а у Лиможу 721, док је у Ници то равно националном просеку.

Због свега нешто више од половине истиче да има проблеме да споји крај с крајем, док је једна четвртина у веома тешкој ситуацији. Две трећине кажу да немају новца да се баве спортом или да иду на културне активности, док једна шестина одустаје од лечења!

Анас К. ове школске године није добио стипендију, а „и кад је имао“, живео је са 450 евра месечно. У опроштајном писму оптужио је Макрона, Оланда, Сакрозија и ЕУ да су га „убили“.


Vive la Révolution!
У Студентском граду у Софији смештај кошта око 25 евра.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.