PKT
Ističe se
- Poruka
- 2.066
Upravo sam počeo igrati Civilization V. Mjerio sam iskorišćenje hardvera pomoću Everesta i task manager-a. Tokom učitavanja mape huge veličine na maximalnim detaljima FullHD rez i 2xAA varira FPS između 17 i 45. Upotrebljenost procesora je išla do 100% (Phenom 9600, do sad jedina igra kojoj je to uspjelo), Radeon 3870 se zagrijavao do 73-74°C, i sama igra bez sistema je koristila ~1.25GB memorije. Ništa ovo ne bi čudilo da igra izgleda spektakularno, međutim, kao što ljubitelji iste znaju, ocjenjujući grafiku od 1-10 dobila bi ocjenu 5. Nisam mnogo igrao, vjerujem da bi se daljim razvojem i dodavanjem elemenata hardverski apetit igre povećao.
Slična je stvar i sa Majesty 2, koji u početku ide glatko, dok povećanjem broja NPC-ova igra počinje toliko da siječe da izgleda kao slide show. Takođe,igra ne izleda ni blizu dobro kao npr. C&C3: Tiberium Wars, koji je mnogo manje zahtjevan.
Ovom prilikom molim poznavatelje materije da mi objasne, ako postoji dobar razlog, zašto neke igre izgledaju bolje na slabijim konfiguracijama od drugih igara koje zahtjevaju NLO za pokretanje.
Slična je stvar i sa Majesty 2, koji u početku ide glatko, dok povećanjem broja NPC-ova igra počinje toliko da siječe da izgleda kao slide show. Takođe,igra ne izleda ni blizu dobro kao npr. C&C3: Tiberium Wars, koji je mnogo manje zahtjevan.
Ovom prilikom molim poznavatelje materije da mi objasne, ako postoji dobar razlog, zašto neke igre izgledaju bolje na slabijim konfiguracijama od drugih igara koje zahtjevaju NLO za pokretanje.